Názor na desky Asrock.

Zdar nějakej názor zkušenosti na MB Asrock?Dřív to nebyla žádná sláva ovšem co se všude píše tak kvalita šla dost nahoru,čemuž odpovídá i osazení, Asus je předraženej za nic takže ten padá,u MSI jsem zase četl od vícero kupujících že deska přišla mrtvá a mizerná kontrola výstupní,takže si o žádný desce moc nedělám iluze.Tahle mě padla do oka jak u Intelu tak jí dělaj i u AMD,co my na ní jediný co mě nešmakuje není psaná podpora těch mojich RAM Crucial BLS2C8G4D240FSB co už tu mám ,konkurenční MSI Tomahawk je v podpoře má a divný že ani u stejný Asrock pro AM4 mezi podporovanejma nejsou a zrovna u Asrocku někdo nekompabilitu zmiňoval i když u jiný značky RAM.

https://www.czc.cz/asrock-fatal1ty-z270-gaming-k4-intel-z270/205266/prod...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Asrock je levnější odnož ASUSu, takže lze upřímně těžko čekat srovnatelnou kvalitu.
Taky cítím, že šli nahoru a i MSI šlo nahoru, zatímco Gigabyte to prosral.
Kvalita ovšem odpovídá ceně, a zde jsou MSI a Asrock zhruba na stejno. Je to tedy spíš o štěstí na kus.

Co se podpory ram týče, je to seznam testovaných modulů, ne všech. Levnější produkt má samozřejmě méně testování. Ale je to hlavně o ramkách takových, a nekompatibility u Crucialu bych se nebál. Horší je to ale třeba s Kingstonem, Patriotem a vůbec těmi levnými značkami.

Obrázek uživatele Stiletos

No odnož Asusu,to právě bylo dřív co jsem četl pak se trhli a od mizerný pověsti šli údajně na TOP osazení a kvalitu,ovšem druhá věc je BIOS a jak to maj vyladěný,zase na něj moc recenze nejsou dva tři lidi u nás takže právě nevím jestli to risknout.Ono Asus sice Ok, ale dle mého třeba nad MSI zrovna ničím nevyčnívá možná tak jenom v úplným high endu,jinak bych řekl že se platí jenom za značku prachy navíc oproti ostatním a nějaký hovadiny ala 3D tisk + sladění podsvícení což je drtivé většině putna že to tam maj. :-)

Čekal jsem půl roku na Ryzen ca dobrá cena výkon R5 1600x pro mě,jenže právě s RAM maj AM4 prkna problémy jedou snad OK jenom se Samsungama chipama,teď jsem čučel na stream kde chtěli testnout zrovna na Asus Prime X370 Bat1 a po pár minutách jim to spadlo a padalo i na 2400MHz což nic moc s aktualizovaným nejnovějším BIOSem,už mě to přestává bavit to čekání,to z půl roku bude zase rok,takže se začínám koukat po i7 7700K až zlevní,jenže tam zase prasopasta a hrozící rupnutí CPU s chladičem co mám,výběr jak fík dneska osranej intel za těžký prachy nebo kvalitně udělanej Ryzen za dobrou cenu kterej se bude ladit tak rok ještě počítám,jako s těma RAM to má docela na vyliž a aby nakonec nebyli v cajku až prkna druhý revize. :shock:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.