Nastavení SSD disku (*VYŘEŠENO*)

Zdravím, potřeboval bych poradit jak mám nastavit SSD Patriot Pyro 120G disk aby nebyl pomalý, měl by dosahosvat hodnot srovantelných s SSD HyperX viz test na http://extrahardware.cnews.cz/ze-slimaka-formuli-test-peti-deseti-ssd?pa... ovšem mě dosahuje rychlosti maximálně o 60% nižší, nemluvě o faktu, že zápis to ukazuje rychlejší, než čtení - max zápis/čtení 375/330, což je proti uváděné hodnotě 515/550 hodně málo, win mě disk hodnotí pokaždé jinak jednou za 7,6, pak za 7,8 a nakonec za 7,5.
Co jsem prjížděl zahraniční fóra, tak tam píšou něco o firmware a nastavení v biosu, já to mám nastavené na IDE, pokud tam dám cokoliv jinýho i to co je v návodu, na který odkazuje jedno fórum http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_smart-response_e.p... ani se to nenačte a po navrácení zpět je nutný reinstal.
Bohužel česky ani německy jsem to nikde nenašel a anglicky neumím a z pdf mi nejde kopírovat abych to hodil do googlu na překlad.
Prosím tedy o radu, jak ten disk popostrčit k lepší rychlosti.
Obr. 2 jak by to mělo vypadat a obr. 1 jak to vypadá u mě.
Desku mám GA-Z68X-UD4-B3, CPU i3 2120

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V BIOSu musíš nastavit mód AHCI, na kterém je potřeba nainstalovat systém znovu (aby se zavedly AHCI ovladače).. Systém, nainstalovaný na IDE, ti po změně AHCI nenajede..

Obrázek uživatele Apofis

Díky, problém byl eliminován.