MS 0x0000007F při instalaci XP

Dobrý den,

prvně bych chtěl podotknout, že jsem svůj problém řešil sám a hledal na googlu, ale řešení jsem nenašel. Akorát vím, že je to problém dělení nulou a možná to má na starosti HW konkrétně RAM.

Cíl: Nainstalovat na notebook XP, původně tam byly Visty, ale jenom jsem přeinstalovával XP, jen podotýkám, že byl kupovám s Vistou.

Postup: Nainstaloval jsem XP klasickým způsobem.

Problém: Při načítání do rozhraní mi vyškočí modrá smt viz foto: http://img864.imageshack.us/img864/2194/obraz0070.jpg

Mé řešení: V biosu jsem otestoval RAM a prošla úspěšně. Dále se mi povedlo spustit systém v nouzovém režimu, kde jsem stáhnul a nainstaloval většinu ovladačů pro tento notebook (http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?os=228&lc=en&cc=us&d...) a rozjel internet. Dočetl jsem se totiž, že bývá problém u notebooků co měli původně Visty a chci to změnit na Xp, problém to není, pokud notebook má ovladače ke stažení. Tento je má, ale ne všechny šli nainstalovat.

Systém byl opravdu zasekaný, tak jsem to bráchovi chtěl přeinstalovat, ale toto mě zaskočilo. Původně tam ty Xp dával ajeťák. Poslední dobou se notebook sekal a spouštěl se naplno ventilátor, což předtím dělal v menší míře. Teď nevím jestli je to RAM či špatnou instalací, proto se chci poradit zde s někým kdo ví a umí.

Předem děkuji za názory. Jakub.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, vlož sen screen z BSOD viewer http://www.softpedia.com/get/System/Back-Up-and-Recovery/BlueScreenView....

Toto BSOD se začalo objevovat bezprostředně po instalaci XP, nebo až po instalaci nějakého ovladače?
Jak dlouho byl prováděn test RAM? memtest86 DOS http://www.ulozto.cz/10168586/memtest-dos-zip alespon 3 hodinky nechat testovat.
To že se systém sekal a větrák jel naplno, může být známka přehřívání. Jak dlouho nebyl NTB otevřen a vyčištěn?

Obrázek uživatele RiIiZA

Tak jsem ten první prográmek nainstaloval, ale moc se v něm nevyznám. Co přesně po mě chceš? (je to pro mě nepřehledné, vím asi co hledat, ale jak je to v řežimu nouze, tak je to v malém rozlišení)

Ram dám testovat. testoval jsem ji krátce v Biosu. BSOD se vyskytla při dokončení instalace a hned při prvním spuštění. Ovladače jsem instaloval následně v řežimu nouze. Systém se načítá, ale jak skončí načítání a mělo by vyskočit přihlašování, tak vyskočí tato smrt.

Vyčištěn nebyl dva roky a byl dost zatěžován.

Obrázek uživatele Michal Čížek

potřeboval bych vidět celé okno toho programu, horní i spodní část. na horní části kliknout na poslední událost BSOD a ve spodní části bude co jí vyvolalo.

NTB by jsi měl nejprve nechat vyčistit, pokud si sám netroufneš. Pokud NTB byl používán v posteli a na místech, kde nasával prach ( položené na kalhotech, ubrus atd.) Je nutné zkontrolovat výfukový prostor zevnitř, zvenčí se to nedá vyčistit. Tím si pak budeš jistý, že chlazení je vpořádku a třeba problém zmizí.
Uvidíš jak dopadne testování RAM a co nám řekne ten prográmek.

Obrázek uživatele RiIiZA

Bluescreenview mi u toho NTB nic nenašel. Je to divné, ale jakoby tam nebyla žádná smrt. U mého PC to jde, najdu tam i dva roky staré smrti. :(

A ten memtest se mi nedaří spustit, dle instrukcí jsem ho rozbalil, nakopíroval na flesh disk a spustil ten soubor .bat, při restartu se nic neděje. Takže ho nespustím. Jsem z toho NTB už ztracenej. Nevím kam dál.

Obrázek uživatele Michal Čížek

škoda, zjistilo by to přesnou příčinu. Nevadí nech vyčistit NTB at víme, že dobře chladí.
memtest na flešce musíš spustit tak, že v nastavení BIOSu nastavíš USB zařízení na první bootovací pozici.

Obrázek uživatele RiIiZA

jasně to vím, ale já se s tímhle Biosem nesetkal, tam není boot priority, ale jenom zapínáš a vypínáš co se bude bootovat, jedině zkusit všechno vypnout a nechat tam USB disk. Jinak určitě to nebude s tím chlazením tak hrozné, že by to nenačetlo systém, v tom bych problém neviděl, jelikož na tom brácha hrál hry a to byl natom stejně. Já na to mrknu, je to pár šroubů, jinak RAM je přístupná dobře, takže už jsem uvažoval jí rovnou vyměnit za větší je to tak 600Kč za 2GB. Zeptám se ještě, když se mění RAM, tak jí stačí jenom přecvaknout když vyberu správnou (časování atp.)

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano stačí jí jen vyměnit. co je to za NTB respektive BIOS?

Obrázek uživatele RiIiZA

takhle vypadá prostředí BIOSU pro bootování http://img515.imageshack.us/img515/4692/obraz0071.jpg

NTB je HP Pavilion DV6000

Obrázek uživatele Michal Čížek

A co je v BOOT ORDER

Obrázek uživatele Michal Čížek

USB hard drive dej pomocí F5-F6 nad NOTEBOOK HARD DRIVE

Obrázek uživatele RiIiZA

Tak jsem takhle připravil ten test, spustil ten soubor, tohle zavřel, před zavřením to vypadalo takto:
http://img192.imageshack.us/img192/9470/obraz0075.jpg
Po té jsem restartoval PC a měl nastavený boot takhle:
http://img706.imageshack.us/img706/7571/obraz0076q.jpg
a nic se nestalo, normálně nabýhá systém, který spadne s tou smrtí

Obrázek uživatele Michal Čížek

Problém je, že se neumíš, nebo ti nejde dostat bootovacího pořadí USB flešku. Pročti toto pozorně http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=cs&prev=/search%3F...

Jak se ti podaří vyvolat BOOT MENU už to půjde.

Obrázek uživatele RiIiZA

To asi ano, nejde mi to nastavit. U tohoto BIOSu nevím. Je tam Boot Options/na to když kliknu tak se objeví tohle (lze tam jenom enabled/disabled) http://img515.imageshack.us/img515/4692/obraz0071.jpg a tam je akorát to boot order a tam mám USB Hard Drive na prvním místě.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pak tam také píšou, při startu mačkat některou z F-kláves, nebo při startu biosu to píše PRESS DEL TO SETUP BIOS, PRES F? TO BOOT MENU

Obrázek uživatele RiIiZA

http://img850.imageshack.us/img850/203/obraz0079.jpg Jasně toho jsem si všiml ale jsou tam možnosti: ESC-to enable startup message;F1-to enter System information;F9-to change boot device order;F2-to startup check;F10-to enter setup;F11-to system Recovery,;F12-to Network boot.

Nic jiného co bych nenašel v Biosu když dám F10. Akorát je zajímavý F9 tam s eobjeví toto http://img442.imageshack.us/img442/1052/obraz0080.jpg , ale stejně tam nejde nic nastavovat.

Nenašel by se jiný testovací program na RAM, kde by bylo bootování z CD?

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak je to možnost F9-to change boot device order někde tam najdeš tu flešku, může být i pod složkou s diskama ne jen pod USB, musíš to prohledat.

Obrázek uživatele RiIiZA

Ne tam se nedá nic nastavovat, jak vidíš na fotce je tam
4.CD
5.HDD
6.Network adapter
jde dát jenom enter a tím se to začne načítat, opravdu to nejde nastavit v tomhle biosu. Poohlídnu se po jiném programu na na diagnostiku RAMky.
Jinak zkusit RAMku z jiného notebooku, by nepomohlo?

Obrázek uživatele Michal Čížek

pomohlo, pokud jsou typově stejné, dát jinou RAM a udělat znova instalaci.

Obrázek uživatele RiIiZA

Tak RAMkou to není, zkoušel jsem jinou z jiného notebooku a ještě přeinstaloval systém. Takže problém bude někde v SW ne HW pravděpodobně. A viděl bych to v tom, že tam byli kdysi ty Visty

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jakou používáš instalačku XPček, SP1,2,3? Zkus sehnat jinou instalačku, na jednu stranu je možné, že starší OS nebude mít podporu v HW, ale pokud daný HW má na stránkách výrobce podporu, musí to jít nainstalovat. Na druhou stranu, ještě se mi nestalo, abych XP nedostal na HW, kde byla Vista. Pokud bys měl možnost mít jinej disk, zkus i jinej disk.

Obrázek uživatele RiIiZA

Mám speciální Ilitia instalačku, kde je SP3 a jsou tam i různé programy pro správu PC. Zkusím jinou, HDD by to dělat neměl, protože by s emusel poškodit při instalaci. Myslíš HDD, kde je už systém a rovnou zkusit jestli to jde?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ne e, disk, který budeš moc znova formátnout a instalovat. Mám zkušenosti, že mírně poškozený disk s původnim OS funguje téměř normálně, dokud se nechce udělat reinstall a nový OS se prostě už nedaří nainstalovat díky poškození disku v oblasti, kde se zapisuje instalovaný OS.

Obrázek uživatele RiIiZA

No já zkusím jinou instalaci, pokud to nepůjde, tak zkusím jinej HDD tady z PC. To také stačí jenom přendat jako u RAM, že?

Obrázek uživatele Michal Čížek

disk 3,5 z PC nedáš do NTB. Zkus disk z NTB dát do PC a dát sem screen z HD Tune http://www.slunecnice.cz/sw/hd-tune/ záložka HEALTH

Obrázek uživatele RiIiZA

Ten HDD mi do PC nejde. Nemá stejné konektory jako co tam je. Je tam i svazek volných kabelů a měl jsem u desky něco, ale nic jsem nenašel. Ten HDD u NTB vypadá takto: http://img23.imageshack.us/img23/5519/obraz0088.jpg

Zkusím ten program nainstalovat v nouzovém řežimu na NTB a dát screen. Pokud to nepůjde zkusím jinou instalaci XP. Jinak co jsem si všiml, tak u té instalace systému na NTB nejdéle trval krok instalace zařízení, tam to ukazuje 34min do konce a pohne se to o minutu po 20min.

Obrázek uživatele RiIiZA

Jo a ještě nelze nainstalovat NET. Framework a i některé ovladače nešli právě kvůli tomu, že nebyl nainstalován.

Obrázek uživatele Michal Čížek

hmm ta doba instalace odpovídá chybě disku, jinak to je pěkný stařík ten NTB, jeho disk fak připojíš jen s redukcí. Nyní se dávají už dost dlouho do NTB 2,5 SATA disky.

Zkus spustit instalaci znova a dej formátovat disk, ale ne rychlé, dej normální, to komplet smaže celý disk a sleduj jestli prodleva mezi jednodliv. procenty není u formátu příliš dlouhá, pokud ano bude to dělat disk.

Obrázek uživatele RiIiZA

Njn, ale s tím nic neudělám. Už pomalu jde do důchodu, letos bude obměněn. Zde je screen z HD TUne toho HDD u NTB: http://img705.imageshack.us/img705/8764/obraz0089g.jpg,
a teď provádím Error Scan jestli není nějaký blok poškozen

Obrázek uživatele Michal Čížek

odkaz je nefunkční

Obrázek uživatele RiIiZA

http://img843.imageshack.us/img843/7074/obraz0106z.jpg

Takže HDD vadný snad nebude. Teplota stoupala plynule až na 47, což mám někdy u PC více.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak neni to na vyhození, ale zjevné anomálie už má. Zkus ten plný formát a instalaci z jiné instalačky.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.