Monitor nereaguje

Dobrý den,
dnes ráno jsem byl nepříjemně překvapený, když jsem zapl svůj notebook a obrazovka zůstala černá. Jedná se o NB Acer Aspire 5102 s nainstalovaným Windows XP Service pack 3, asi dva a půl roku starý. Po zapnutí začne foukat ventilátor, bliká kontrolka cd-romky a na cca 2 vteřiny se rozsvítí i kontrolka procesoru. Jakmile se ozve krátké "zaštrachání" z harddisku, tak kontrolka prcesoru zhasne a počítač zůstává nečinný. Nefungují žádné klávesové zkratky ani externí monitor, stále jen černá obrazovka. Nevím, jak něco řešit, když obraz nefunguje. Ještě je důležité uvést, že včera večer nereagoval pc na opakovanou výzvu k vypnutí a po několika pokusech jsem ho musel vypnout "natvrdo" tlačítkem. Zajímá mě, jestli nevíte, co by mohlo být příčinou? Případně jak problém řešit a kolik by zhruba mohla stát oprava. Děkuji.
konfigurace: amd turion 2,2ghz, ati radeon x1300 (128mb), 1+2gb ram

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to nebude kontrolka procesoru, ale pevného disku.. tedy já to vidím na problém s diskem.. ale blíže to bude jen velmi těžko specifikovat.. zkusil bych reklamaci.. těžko odhadoat cenu opravy, záleží co bude reálně poškozené, ale co se dá dělat s NTB, jež se neráší zapnout..?

můžeš ten disk zkusit v jiném (stejném!) NTB..

Obrázek uživatele sevendevil

Bohužel notebook už je po záruční době, takže asi jedině servis. Nemám ani možnost vyzkoušet harddisk na jiném ntb. :( Data samozřejmě zálohované nemám.. Zvládnu výměnu za nový sám?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

výměnu ano, otázka je zda i instalaci systému..

chce to také koupit stejný disk..

no a v tom servisu nechat zálohovat data..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.