Monitor nemá signál (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, potřeboval bych poradit s problémem. Při startu PC se na monitoru (monitor jsem zkoušel i s jiným PC a ok) objeví hláška, že nemá monitor signál. Myslel sem si jestli nespíná ochrana zdroje, ale větráčky se nepřestávají točit, zkoušel jsem i měnit grafickou kartu nicméně problém stále přetrvává. Bohužel nemám stejný zdroj na test a než PC odnesu do opravny chtěl sem se zeptat jestli někdo nemá s podobným problémem zkušenost. Děkuji za radu

Obrázek uživatele tatik

Předpokládám, že jste vyzukoušel s monitorem i kabel (datový)
Pochopil jsem správně, že i grafickou kartu jste měnil?
Píšete "Při startu PC se na monitoru objeví hláška, že nemá monitor signál" a co se děje dál, signál je/není? Pokud je, jak dlouho tento stav trvá?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zkoušel jsem jsem oba datové typy konektorů monitoru tzn. dva typy kabelů a pro jistotu i úplně jiný monitor s vlastním kabelem. Grafickou kartu jsem měnil za jinou, kterou běžně užívám a funguje.
Při startu se děje přesně toto: monitor má dvě barvy signalizační kontrolky- modrá (vše ok) oranžová (monitor nenašel signál). Po zapnutí počítače na monitoru problikne modře kontrolka vzápětí se objeví hláška o chybějícím signálu a poté se kontrolka změní na oranžovou-tudíž asi signál vůbec nenalezl. Monitor nic nezobrazuje, větráky u zdroje i na procesoru se stále točí.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak pokud by měl někdo podobný problém řešení bylo celkem triviální. Vadná baterie na základní desce :)

Obrázek uživatele TheALuminium

Díky za napsání řešení. :???: