Monitor full hd

Mam problem pri hrach s novym monitorem. Puvodne jsem mel monitor s rozlisenim 1680x1050 a hry me nabizeli bud primo toto rozliseni nebo 1600x1200 ale ted mam novy kde je rozliseni 1920x1080 a hry me nabizej jen primitivni zakladni rozliseni 1000 na 700 nebo 1200 na 1000 pritom monitor je vetsi. V cem je problem?
Diky za odpoved

Obrázek uživatele Jiří Moos

Musíte mít nejnovější ovladače grafické karty - ta za to většinou může.

Také tu existuje možnost, že ty hry prostě vysoké rozlišení nepodporují... co jsou zač?

Obrázek uživatele Apofis

Ty hry jsou NHL09 a Empire Earth II u predchoziho monitoru to normalne slo a ted najednou ne. Pritom novej monitor je vetsi jedina hra co to vzala byla CS Source

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tak tohle vypadá na problém s grafickou kartou, jak jsem už říkal, o zobrazení se stará grafická karta (mimochodem jakou máte?), tedy pokud nejde plné zobrazení, pravděpodobně to bude její chyba. Nutností jsou nové ovladače a kvalitní karta.

Obrázek uživatele Apofis

Grafickou kartu mam NVIDIA GeForce 8600GT. Puvodne to jelo a me furt nedochazi proc me to nenecha dat vetsi rozliseni kdyz vim ze tam je. Ovladace tam mam ty co sem dostal na CD ale to se me sekal hokej a tak jsem pouzil ty univerzalni a tam to slo vse OK problem nastal az s novym monitorem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus stahnout nejnovější ovladače (na kterých je mimochodem nárůst výkonu o 1% a v Far Cry 2 až o 10% :D)
co máš za monitor? nejlepší způsob jak ověřit zda je to monitorem nebo něčim v kompu bdue zanýst monitor k někomu, kdo má podobně velkej, nebo jen k někomu jinýmu a zkusit jesi HD pude tam..

Obrázek uživatele Apofis

Tak jsem zkousku provedl, i kdyz zde v okoli nikdo nema podobnou grafockou kartu ale u jinych PC se problem opakuje. Puvodni monitor byl ASUS VW225N a ten novy je ACER 24" wide X243HQbd 40000:1/5ms/DVI/Full HD a i kdyz je do vsech stran vetsi tak hry co me puvodne nabizeli rozliseni 1600x1200 me nabizeji temer polovicni a na tom monitoru to vypada hruzostrasne osekany a hranaty predevsim u strategii napriklad EmpireEarth2 ktera me puvodne rozliseni 1600x1200 nabizela. U toho hokeje tam je to tak rychly ze to nepostrehnu ovsem u strategii to vypada hodne blbe. ovladace jsem aktualizoval na verzi 182.50 protoze jinou jsem nenasel ale puvodne jsem mel 182.22 ale taky zadny efekt. Jedina hra co me nabizi solidni rozliseni je CS Source a ta me nabizi i plne full hd.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak zde je jednoznačně problém v monitoru!
Acer byly dycky zmetky..
přes jaký rozhraní to připojuješ? (VGA? DVI? HDMI?)
zkus trochu prolízt OSD nabídku monitoru, zda tam něco neni blbě nastavený
jinak bych asi reklamoval, dokud to jde.. jelikož to HD monitor je, musí HD rozlišení poskytovat! (teda pokud ho dovoluje grafika a 8600 ho podporuje..

Obrázek uživatele Apofis

Myslim ze je to propojene pres DVI (bile koncovky) puvodne jsem to mel klasicky ale pri hrani NHL me to orezalo obraz ze nahore a na strane jsem mel kus jen cernej.
V tom nastaveni se nejak nechci hrabat protoze je to anglicky a anglictina neni mym pritelem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jsou tam primitivní věci, ale každej monitor je jinej, těžko říct, jak to tam vypadá.. jinak fakt reklamaci..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.