Mohu používat napájecí zdroj k notebooku od jiného výrobce?

Chci se zeptat, jestli bych mohla do notebooku ASUSU používat napájecí zdroj který byl dodán s jiným notebookem - ACER(mým starým který skončil v servisu a už ho nemělo cenu opravovat).Obě trafa mají stejný počet voltů, ampérů, stejnou polarizaci(+ uprostřed), do zdířky sedí. Bylo by tedy možné používat kromě dodávaného ASUS napájecího zdroje i napájecí zdroj původně od notebooku ACERU? Nemůže se tím něco poškodit? Děkuji za odpovědi

Obrázek uživatele Honza

Ahoj,
to je otázka... Teoreticky by to němělo vadit a ono to i funguje i za předpokladu, že nejsou stejné parametry pouze se shodují konektory. Můj názor na to je, že pokud je vše stejné, tak by to mělo jít a prakticky bych se nebál, že se něco odpálí, ted jde jen o to, jak kvalitní to trafo je a zda dokáže dodržovat ty parametry... Kupříkladu v servisu by těžko dokazovali používání jiného trafa než jimi doporučovaným.

Obrázek uživatele TheALuminium

Je potřeba si hlídat, napětí, proud a typ. Nic víc.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[24056] ADAPTÉRY

Přišla jsem na to, že ASUS dodávaný adaptér je AC/DC ADAPTER a ten ACER adapter ktery je od jineho notebooku je je jen AC ADAPTER. Můžu pripojovat AC ADAPTER když tam ma byt zapojeny AC/DC ADAPTER?
A ještě na dodávaném Asus adaptéru je napsané „N193“ a na Acer adaptéru „N136“. Na dodávaném ASUS adaptéru je ještě navíc napsané „V85“. Mohly by tyto informace ohrozit používání obou adaptérů?

Obrázek uživatele Dick

Jak už zde uváděli ostatní. Záleží na výstupním napětí adaptéru a výstupním proudu. Jinak pro upřesnění : Zkratky AC a DC znamenají AC - střídavé napětí DC - stejnosměrné napětí. střídavé je na vstupu adaptéru zpravidla 220 - 240V, stejnosměrné je na výstupu napájecí napětí notebooku.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.