modrá smrt, zasekávání

Zdravím,
mám problémek, který už mě trápí řadu měsíců a po výměně snad všeho hardwaru (některý úplně odešel) stále přetrvává. Po přidání nového komponentu a přeinstalování Windows 7 (dříve XP) počítač funguje několik týdnů jen s lehkými záseky, které jsou sotva rozpoznatelné pouhým okem, a končí to po pár měsících zhoršování modrými obrazovkami, zaseknutími třeba na dvě minuty apod.

Chybové zprávy, které se objevují:
Modrá smrt - 0x0000007A nebo 0x000000F4
Dialogové okno ve Windows - 0xc000000e

Je to vážně záhada, ani prodejce sestavy netuší, co by to mohlo pořád způsobovat. Všechny testy (scandisk, memtest, ...) vychází, že je vše v pořádku. Teploty jsou v pořádku.

Přikládám minidump v raru v příloze, pokud to může něco napovědět.

Někdo už se s něčím takovým setkal?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, mrkneme na to.
0x0000007A: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR- chyba znamená, že některé jádro dat ve virtuální paměti nelze číst do paměti.
Chyba ukazuje na paměti, nebo na HDD. Pokud jsi již dělal memtest pomocí bootcd, nebo flešky, tak nemusíš, ale každá RAM by měla být testována alespon 2-3 hodiny zvlášt. memtest86 DOS http://www.ulozto.cz/10168586/memtest-dos-zip

Zkontroluj PC, můžeš i v nouzáku s prací v síti tímto ESET scener http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/

Na disk mrkneme tímto HD Tune trial 5 www.hdtune.com/files/hdtunepro_500_trial.exe , vlož sem screen ze záložky HEALTH (obrázek, ne text).

Spust toto BSOD viewer www.nirsoft.net/utils/bluescreenview.zip , v horní polovině okna jen označ(neotvírej) první řádek, okno roztáhni na celou obrazovku a zase udělej PRINTSCREEN, kterej sem vlož.

Jaký máš OS, HOME PREMIUM?
Toto se děje hned po instalaci samotného systému?

Obrázek uživatele Michal Čížek

STOP: 0x000000F4 - je chyba ovladačů, nebo registru, to by mohlo souviset s diskem, uvidíme dál až sem dáš ty screeny

Obrázek uživatele legatio

Podle toho testu HDD se tam ukazuje nějaká chyba. To je první test, kterej teda něco odhalil. Zatím jsem negoogloval, jak to vyřešit.

Z toho BSOD ale moudrej nejsem.

OS mám Win 7 Pro, začne se to vždycky dít po pár dnech používání se zhoršující se tendencí a nakonec to skončí tím, že něco v počítači odejde nebo prostě nejde ani zapnout normálně.

Nějaké řešení?

Obrázek uživatele Michal Čížek

Mrknu na ty screeny, jaká je sestava i výrobce zdroje a jeho watáž napiš, budeš muset sundat bočnici a opsat to přímo ze štítku zdroje.

Obrázek uživatele legatio

ATX-400PNF
400W

Doufám, že je to to, co chceš vědět, je na něm hodně písmenek a čísel. :-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

no a hlavně výrobce jako FORTRON, CORSAIR či nějaká plečka jako EUROCASE

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak zřejmě je zůženo kde je chyba, v tom HD tune u té žluté položky ultra dma crc error count je číslo 42762. je potřeba zjistit, jestli toto číslo narůstá, je to napováženou, ale nevíme, jestli je to způsobeno diskem, nebo řadičem. Kolik máš disků v PC? pokud pouze tento, vyměn u něj datový kabel a sleduj jestli po výměně to číslo dál narůstá.

Obrázek uživatele legatio

Zdroj je Fortron. Musím za chvíli odejít, budu se to snažit vypozorovat popřípadě vyměnit ten kabel a pak sem napíšu, jestli se něco změnilo.

Zatím děkuju moc Michale.

Obrázek uživatele Michal Čížek

koukám na screen s BSOD, vidím jen chybu 0x00000116, nikde jak jsi psal 0x7A , 0xF4

nejspíš máš souhru několika závad, 0x116 způsobuje havárie dxgkrnl.sys, která je součástí directX a spolupracuje s ovladačem grafické karty.

Nemáš nainstalován nějaký emulátor CD/DVD mechanik jako DAEMON TOOLS? odinstaluj at začnem vylučovat možné příčiny.

Psal jsi, že se vyměnilo spousta HW, grafická karta je také vyměnována? Nainstaluj nejnovější ovladač přímo ze stránek výrobce té karty a pak otestuj MSI kombustor http://www.geeks3d.com/20110407/download-msi-kombustor-2-0-2/ , spustit, v rámečku burn in test u 3D API nastav D3D9 a spust test tlačítkem GPU BURN IN. Pokud ti vyskočí že tam chybí nějaký DLL nainstaluj znova directX9. Po spuštění se objeví velký hýbající se text MSIm zmáčkni tlačítko T a aktivuješ teplotní graf, sleduj kam teplota během hodiny vyšplhá, pokud během testu zkolabuje počítač, bylo by dobré vědět jaká byla teplota.

Tak zdroj budu považovat za dobrej

Obrázek uživatele legatio

Tak modrá se smrt se již nekoná, stačilo pohnout kabelem k tomu HDD. Teď se pro změnu vypíná monitor, to by mohla dělat ta grafika. Ten test MSI Kombustor spustim, ale neměl bych tam dát D3D11, když mám DIrectX 11?

Obrázek uživatele Michal Čížek

nejlépe D3D9


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.