Modrá smrt a zamrzání her

Ahoj asi tak před měsícem ste mi tu (nejvíce Tobias kterému tímto moc děkuji) poradili s mým novým počítačem.Měl sem ta shit zdroj a vypínal se mi. Celou dobu sem neměl nejmenší problém až nedávno sem si koupil Bad Company 2. Hraju celej den páč byli závěje a večer přišla modrá smrt...restart a zase sem chvili hrál. Druhý den ráno sem počitač zapl a při načítáni Windowsu mi zamrzl. Restart...jednou nic,podruhé se mi objevila hláška spustit normalně(tak nějak) a nebo opravit do posledni známe funkční konfigurace. Instaluji hru znova(páč je to hrozné pařba) a zamrzal mi komp vždy při updatování hry. Vykašlal sem se na to a další den už mi blbnou všechny hry. Po několika malo sekundách mi zamrzne počítač nebo se sám restartuje. Třeba i při isntalaci programů. Říkam vyloučím grafiku,pustil sem Kombustor a test proběhl úspěšně nic nezamrzlo nic nespadlo. Taky mi některé programy nešly zapnout z důvodu poškozených dat. Tak sem koupil novej harddisk teď v pátek nainstaloval widle,ovladače vše potřebné. Problém byl zdálo se pryč. Systém naběhl bez problémů,Bad company updatnuto a zapl sem to znova zamrzl,po tomto zamrznutí a následném restartu to samé. Několikrát musím restartovat než mi naběhne W7(mám 64-bit) a třeba v Mafii to zamrzne po třech sekundách hraní. Uý sem zoufalý bojím se nejhoršího grafiky ale zase Kombustor šel v pohodě. Prosím poradí mi někdo?? Btw ta grafiku byla poněkud přetaktovaná

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a když tu grafiku podtaktuješ? co je to vůbec za grafiku?

ten shit zdroj tam mšá furt? aby jsi si pučil jiný pořádný zdroj a zkusil to..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mno mám novej hadr a widle takže ten afterburner tam teď není tudíž má frekvenci jádra i pamětí standartní. Mám Radeon HD 5850 Vapor-X 1GB. Kdepak ten Jersey trapnej sem jim vrátil a koupil sem si jinde Fortron 550 W.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

a v kombustoru byly teploty gpu jaké? a stáhni si ještě amd overdrive a čekni v něm teploty procesoru.. můžeš ho zatížit automatickým laděním OC (také zkouška kvality čipu, stejně tak v ATI CCC můžeš přes tutotune přetaktit grafiku co zmákne), nebo třeba LynX PX, nebo ti mohu poslat testovací scénu pro blender (ta jej vytíží pořádně).. dotekem zkoušej teploty chladičů a to i na desce, sáhni na kovové tělo disku.. případně zkus na to chvíli hodit nějaký průvan..

zkusit grafiku jinde, nebo jinou tady dokáže vyloučit jednu možnost..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zkusím ten AMD overdrive.Teploty v Kombustoru 74-76 stupňů. Teplotou to myslím neí dva dny mám sundanou bočnici a komp je trochu vysunutej pod stolem kousek od dveri okolo je vzduchu dost. Já tipuji problém v desce nebo v pamětech. Za chíli jedu pryč a pak jdu do práce tak přemýšlím jestli ho mám vzít ss sebou že bych ho dal hned ráno na diagnostiku. Mám v tom servisu známeho. Tohle se asi vyřeší jen výměnou nějakého kusu hardwaru s tím ja doma asi nic nezmůžu. Ale moc děkuji že se zabýváš mým problémem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

samozřejmě v domácích podmínkách jsme diagnostikou značně omezeni.. holt někdy se stane, že mšá vyloženě smůlu na hardware a dostaněš nějakej co do měsíce umře.. samozřejmě je v záruce, takže dostaneš novej, pokud se přijde na to, kterej to dělá.. paměti se daj snadno vyloučit, byla by sakra náhoda, kdyby oba moduly odešly nastejno.. takže zkus jeden a pak druhej, zkus i různé sloty.. myslím že to bdue padat v jakékoliv z 8mi možných kombinací, případně 12ti, pokud budeš oba moduly testovat ve všech možných slotech..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Měl si pravdu paměti sem všemožně proházel...měl sem to zlehčene tím že mám jen čtyři sloty:-) a pořád to samé žádný rozdíl. Tak se tedy obávám desky. Jestli budu čekat buhvi kolik týdnu jestli mi uznají reklmaci a pošlou novou. mezitim si stejně asi koupim jinou modernější která podporuje DDR3 moduly. Kdyby to tak bylo můžeš mi prosím tě poradit jaké mám koupit? Ja bych byl pro Kingston. A mohl bys mi trochu osvětlit L6,7 atd? Tomu vubec nerozumím.Pokud vůbec něčemu:-) Samozřejmě mám komp výhradně na hry ve vysokém rozlišení a s plnými detaily takže tvoje rada? Prosím:-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, kingstony 1333MHz CL7 budou ideální.. a pod ně ASUS M4A79XTD EVO

jsem myslel že máš DDR3, ale když ty se taky pořádně nepochlubíš, jaký HW máš..

pro 4 sloty a 2 moduly (pokud máš 2) je to 8 kombinací samostatně a 12, když zapojuješ obě najednou různě :)) ale v pamětech, pokud běžely samostatně, to nebude..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Psal si mi že mám slušně vyváženou sestavu akorat že sem neudělal dobře s ramkama. Mno to už si nemůžeš pamatovat když tady radíš v tolika věcech:-) Pčkám si na tu diagnostiku a kdyžtak koupím tuhle desku co tu říkáš. Pak napíšu jestli je vše v pořádku. zaím díky

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Gigabyte MA770-US3,AMD Athlon II X4 Quad-Core 640 3.0 Ghz,ATI Radeon HD 5850 Vapor-X 1 GB,A-DATA DDR2 4GB 800 MHz,Fortron Black Power 550 W toto je moje sestava. Vzhledem k tomu že chci jeste zainvestovat do těch ramek a blíží se vánoce neměl bys pro mě nějakou levnější?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

http://www.alza.cz/4gb-kit-2x2gb-ddr3-d87517.htm tyhle můžou být?

EDIT by TOBiAS: citace netřeba

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ne, ty být nemohou, šunky.. jeslti nechceš udělat chybu, tak vem přesně to ,c o ti říkám :))

ano, pamatovat si nemohu, ale můžeš nahodit odkaz do vlákna, kde se to řešilo..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

čau promiň nebyl sem celou tu dobu u internetu. Byl sem pořád v práci. Na diagnostice zjistili že je vše ok. Vyměnili mi kablík z HDD do desky že byl zhohýbanej a a zkoušeli Mafii...funguje to i Windows se načítá v pohodě. Nechal sem si proplatit dovolenou takže si koupím Tebou doporučovanou desku a ramky. Zase Ti moc děkuju. Opět si mi poradil na výbornou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen by mě nenapadlo, že to bude v kabelu od HDD :)) apoň že tak, ale dával bych bacha, jestli se to znovu neprojeví.. jinak není zač :wink:
pokud chceš něco kupovat, naházej odkazy, ať se ujistím, že jsi to správně našel..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobře tak týden si počkám,porozhlédnu se a potom napíšu...Díky a zatím se měj :???:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.