Modrá smrt 0x124 (*VYŘEŠENO*)

Zdravím vás, mám starší PC ( ASROCK s754, Athlon 3200, 1Gb ram, Nvidia 9400GT 512 MB ram PCI-E, 500 GB Samsung SATA II, Soundblaster Audigy SE ).
Zhruba přes měsíc mě nicí modrá smrt, stále stejné parametry BC Code 124, BCP 1- 00000000, BCP2- 855767D4, BCP 3-B2000010, BCP 4-00010C0F, stává se to častokrát za hodinu, a pak třeba den nic. Samovolně ale nejvíce při přehrávání videa, max do 5 minut. Lítám ve Vistách. Před pár měsíci bylo vše OK. Může být slabý zdroj? Mám jen 350W..? V nouzovém režimu padá taky, jen to je za delší dobu. Pokud jsem spustil hru, např. Zaklínač, Race 07, mohl jsem hrát hodiny a nic se nedělo. Ovladače jsem aktualizoval. PC maká jak má, ale tohle je hnus. Prosím, co s tím mám dělat. HELP... xxxxx@centrum.cz

EDIT by tatik : problémy se řeší přímo na poradně, nikoliv mailem

Obrázek uživatele tatik

1. Kolika bitová je to Vista? 32 nebo 64?
2. Máte nainstalovaný SP?

Obrázek uživatele HB one

je to 32 bit, sp1 je tam,,,, dává si to i bez toho packu, Největší krize je při spouštění PC, to se stane 10x, než naběhne system. oprava pomocí DVD Vist nepomáhá, ani obnovení systemu.... PC není taktované, vše je na original frakvencích. :(

Obrázek uživatele MBlask

To znamená jak píšete že jak píšete "např. Zaklínač, Race 07, mohl jsem hrát hodiny a nic se nedělo" že hry na tom pc normálně jdou?

Začal bych kontrolou teplot, projet paměti Memtestem, zkusit jiný přehrávač (KMplayer)

Měl jsem počítač kterej padal při přehrání midu a mp3, ale přes všechny možné instalace kodeků a zkoušení teplot ladění ovladačů jsem přeinstaloval winiXP a doteď běží v pořádku se stejným hardwarem. Ale chybu jsem nenašel.

Obrázek uživatele HB one

jasně, pařby funfují, padá to jakkoli jinde. KM Player mám, a i tam to padá. Teploty jsem sledoval pokaždé, průměr je kolem 40°C, což je super. Mrknu se na ty paměti.. a dám vědět.

Obrázek uživatele HB one

tak jsem koukal na teploty,, a jsou v pořádku,, CPU stabilně na 43, GPU 56, základní deska maximálně na 35... ale v everestu jsem si všiml, že mi jako grafiku hlásí Integ. Nvidia 6100,, a to by asi nemělo být. Viděl jsem to v hlavním výpisu PC... třeba se to týká této zprávy...

Obrázek uživatele tatik

Ano, problém bude možná HW charakteru.Zkuste si projít článek
http://myego.cz/item/problemy-top-chipsetu-pro-amd-nvidia-nforce4-sli

Obrázek uživatele HB one

Musím říct, že už jsem 95 procent z čláknu udělal. POstupně jsem zkoušel v BIOSu různá nastavení, vytáhnul jsem všechny komponenty, a instaloval jsem se znovu... chyba stále trvala. Nyní, i když je to asi špatně, jsem nastavil sdílenou paměť pro Integ. Graf. kartu na minimum, a v systemu se sama nainstalovala. Zatím to frčí.. ale nevěřím tomu. Budu to zkoušet zlobit. Díky za rady, při nových objevech jsem hned tu. :)

Obrázek uživatele HB one

je to pořád stejné, odebral jsem kompletně vše ( grafiku, zvuk, síť, vyměnil jsem RAM ), zformátoval jsem disk, a načnul novou instalaci, a pořád je na denním pořádku ta chyba 0x124. Nemám šanci se dostat do systemu, ani do nouzového stavu. Domnívám se, že je poškozená deska...

Obrázek uživatele tatik

Já bych to viděl spíš na BIOS.
Kouknu na to později

Obrázek uživatele HB one

No, dnes jsem chtěl zapnout ten šrot, a ani nenaběhne system,, pořád se to resetuje.. zkoušel jsem zapojit disk do jiného PC, a tam je to stejné. s tím, že se neobjevuje modrá obrazovka, ale na férovku se zresetuje.. pomohlo by přehrát firmware komponentů ? Jak se dá vrátit bios do původního nastavení, pokud existuje jiné než default? Disk je Samsung SpinPoint F3 HD502HJ.. logicky rozdělený na 2 kousky..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[34792] BSOD

Zdravim, mám dotaz, modrou smrt mám v pc už dva roky, tedy od začátku co sem si ho koupila, ale ted celý pc zkolabovala modrá obrazovka tam naskakuje hned od začátku a nejde se dostat ani do nouzového režimu. Údajně stačí stáhnout ovladač a nainstalovat ho, ale nevim ani který ani jak ho instalnout když nejde rozjet pc. jinak háže mi to chybu 0x0000006F (0xC000000E, 0x00000000, 0x00000000). Můžete mi s tím aspon trochu poradit co a jak? jinak je to win. XP... Díky Kája

Obrázek uživatele HB one
[34793] BSOD

ahoj Kájo,
problem je vyřešený....
odcházel, a odešel mi zdroj, pro porušení stability napájení mi padal disk, a základní deska postupně odpalovala cestičky od přívodu proudu.
Nyní mám nový zdroj, s novou deskou :( :) a PC lítá jako kdysi :) plazí se :)
ROZHODNĚ VYZKOUŠEJ NOVÝ ZDROJ, NEBO JINÝ.
Modrá smrt není vina ovladačů. Je to výpis chyb hardwaru. Za tu dobu, co jsem řešil můj ex-problem, jsem slyšel, četl spoustu názorů, rad A NIC nepomohlo.
Formátoval jsem disk
Instaloval jsem nový OS, včetně LINUX
Flashoval jsem BIOS
Vyzkoušel jsem jinou Gr.kartu, CPU, RAM, ...
Testoval jsem všelijaké ovladače.
Trvalo to asi 3 měsíce pokusů a stálo 500GB dat, než mi došlo, že zbývá právě zdroj.
Hodně štestí