MODRÁ OBRAZOVKA SMRTI (BSOD)

Dobrý den, koupila jsem si nedavno notebook asus a začala se mi tu objevovat modra obrazovka a pak se automaticky restartuje ten notas a to je každý den co jde notas, chvílí normálně běží a pak toto, uz nevim co s tim, ovladače jsou nejnovejší, nemá někdo stejný problém? .. přikládám fotografii obrazovky http://www.pictureup.cz/user/545/634-nezarazeno/450323-img0116 .. děkuji za odpovědi

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, postup řešení je na BSOD. Je to popis toho, co mohlo BSOD způsobit.
Nejdřív odinstalovat antivirus, pak pomocí příkazu v příkazovém řádku CHKDSK /F udělat kontrolu, jestli neni poškozený svazek NTFS disku.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nech PC projet také tímto pokud to půjde http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produkty/online-scanner/ (můžeš i v nouzovém režimu s prací v síti)

Obrázek uživatele raduczka18

a kdyz udelam tu kontrolu v prikazovem radku tak jak zjistim jesi je poškozený ten svazek ? tam se nacitaji procenta a pak rovnou zmizi ta tabulka az se to dokonči

Obrázek uživatele Michal Čížek

v příkazovém řádku nejdřív napsat cmd (dle OS, např ve W7 se cmd musí spustit jako správce- prav tlač. mouse) a zadat příkaz chkdsk /f , bud to hned prohlídne, nebo naplánuje kontrolu po restartu.

Obrázek uživatele raduczka18

Udělala jsem kontrolu pomoci CHKDSK /F ale poškozený svazek neni tak nevim co to muze byt :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pak může být na vině nějaká aktualizace, nebo instalace. Návrat bodu v čase by to mohl také vyřešit, co že máš za OS, W7?

Obrázek uživatele raduczka18

a jaký navrat bodu v čase ?? .. mám windows7 .-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

V manuálu by to mělo být napsáno(pokud se nemýlím). Je to v podstatě jakobys chtěloreinstalovat systém. Akorát místo instalace nového sytému dáš ''opravit'' a pak zvolíš navrat do dřívějšího bodu v čase. (tohle ber s rezervou, nejsem ajťák profík)

Obrázek uživatele raduczka18

nu a co to pomuze ?? to uz jsem delala nekolikrat :-) a akorat to smaze nejake programy :D

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Jistě, v podstatě by to mělo pomoct k tomu aby to smazalo program, který dělá tu chybu - modrou smrt. Měl jsem přesně ten samý problém(stejný pyndy na blue screenu - dumping memory... procenta, atd.). Nejdřív to bylo jednou za uherskej rok a pak pomalu každých 10 minut. Přesně jako u tebe. Chyba byla nakonec v RAMkách(měl jsem 2x 2GB moduly). Jeden jsem vyndal a ten pomalu ani nezapnul PC(vypnul se asi po 3-5 vteřinách), dal jsem tam druhej a jelo to naprosto v pohodě. Pokud máš na noťasu 2 moduly jako já v toweru, vyzkoušej jeden a pak druhý modul. Pokud to bude hlásit stejnou chybu - blue screen, vidím to bohužel na základní desku nebo možná procesor. (opět tohle ber s rezervou, nejsem profík, jen ze mě mluví dosavadní - tudíž mizerné - zkušenosti)

Obrázek uživatele Michal Čížek

BSOD 0x24 mluví o problému NTFS, samozřejmě to nemusí být problém HDD, ale i RAM, nebo nějakého nekompat. ovladače, co nakopává komunikaci. Test RAM bude namístě (memtest86)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.