Memory test hlásí 174 chyb, ale co dál?

Dobrý den všem, Notebook mi z ničeho nic začal padat a vždy naběhlá modrá obrazovka, pročetl jsem toto fórum, následovně provedl test pamětí pomocí memory testu, který jsem stáhl z odkazu zde na stránkách. Nechal jsem ho běžet skoro celé dopoledne, ale zůstal vždy na 14% a v kolonce errors je 174 :o . Zde nějak končí mé schopnosti a prosím o nějakou radu. Jo jedná se o rok starý HP EliteBook 8540w. Pomocí BSOD se mi podařilo zjistit nějaké infomrace:

Bug Check String : UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP
Bug Check Code : 0x0000007f
Parameter 1 : 00000000`00000008
Parameter 2 : 00000000`80050033
Parameter 3 : 00000000`000006f8
Parameter 4 : fffff800`0308d798
Caused By Driver : ntoskrnl.exe
Caused By Address : ntoskrnl.exe+71f00
File Description : NT Kernel & System

Vím, že bych ho mohl poslat na reklamaci,ale já si nemůžu dovolit být měsíc bez počítače. Kdyby šlo opravdu o ramky, raději si je nechám vyměnit a dám rovnou 8Gb. Stejně mi ta paměť běží neustále na 95% jakmile na tom začnu dělat,takže si myslím, že bych ji využil. Ta chyba se ale objeví vždy, když je v klidu-nikdy né, když jede na plný výkon 8-)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, meli by tam být 2x 2 GB DDR3 1066 MHz, udělej test vždy s jednou RAM, at víš která to dělá a v obou slotech, tím zjistíš jestli je opravdu chyba vykazována modulem, nebo slotem. Memtest provádíš v nabootované DOS aplikaci, nebo ve windows?

Obrázek uživatele tekiti

Dekuji za radu, test provádím v nabootované DOS aplikaci. Jeste jeden skromny dotaz-jak se v notebooku k tem ramkam dostanu?? V pevnem PC se orientuju obstojne,ale notebook jsem jeste nikdy nerozebiral. :x

Obrázek uživatele Michal Čížek

zespoda NTB, záleží na výrobci a modelu, když to vyfotíš, řeknu ti, jestli se k RAM dostaneš jednoduše, nebo to budeš muset rozebrat víc. Jestli zespoda vidíš deklík po obvodu s několika šroubky, tak podním budou.

Obrázek uživatele tekiti

Deklíků tam je několik, přikládám foto. Napadá mě jedna věc-neztratím záruku,když to vykuchám. Ono stejně nic jiného neudělám, takže to nakonec rozeberu, ale kdybych o ni nepřišel, tak by to bylo příjemné.

Obrázek uživatele Michal Čížek

nemělo by to být složité, pod tim prostřednim deklíkem by měli být, jestli ne klidně sundej i ty ostatní. Když neorveš šroubky, záruku neztratíš, plomby tam nikde nejsou.
Koukám vlevo dole na foto ty mřížky, neni to ucpaný prachem?

Obrázek uživatele tekiti

Děkuji za radu, prachem ty mřížky již nejsou přicpané. Než jsem dostal poslední odpověď ,tak jsem to vysál. Nicméně notebook se nepřehříval. Pokud se na ty ramky dostanu, tak je stejně vyměním a pokusím se tam koupit 8Gb. Vzhledem k tomu na co to používám to bude dobrá investice. Operační systém je 64 bit,takže by to neměl být problém.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jasan, maximum je 8GB při obou slotech, takže 2x4GB RAM budou chodit, http://www.alza.cz/hp-elitebook-8540w-d153423.htm

Obrázek uživatele tekiti

Poslední dotaz doufám:) Dejte prosím odkaz na nějaké ramky, které tam budou vhodné:) Oni jsou tam ještě parametry- časování o kterých moc nevím co by měli znamenat a rád bych šel na jistotu :-)

Obrázek uživatele tekiti

Tak jsem sundal ten prostřední deklík a objevilo se to co je na foto. Ramky to pravděpodobně jsou. Sice jsem čekal, že tam budou dvě,možná jsou nad sebou. Ještě bych poprosil o radu, jak je z toho dostat...sice bych mohl zkoušet , ale nějaká rada by byla lepší, protože ten pokus by mohl vyjít draho :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak rozhodně vypnutý NTB a vypojit nabíječku, po stranách jsou kovové, někdy plastové západky, nehtem, párátkem na obou stranách odtlačit od RAM a RAMka by měla povyskočit směrem nahoru, pokud ne, odehni pojistku na jedné straně a něžně RAMku nadzvedni, aby západka zase nezapadla, to samé na druhé straně, až bude RAMka povyskočená, nahni jí nahoru co dovolí a vytáhni ven. Vložení zase bude pod tím úhlem co jsi jí vytáhnul a zatlačením směrem k desce až to zacvakne. Prohlídni si jak hluboko jsou kontakty vloženy, at máš vizuálně v paměti jak to vypadá.

Obrázek uživatele tekiti

tak ramka je venku, přesně jak si popisoval a povyskocila sama. Ale pod tím deklíkem byla jen jedna, druha musí být někde jinde,ale pod jiným víčkem zespoda to není.

Obrázek uživatele tekiti

Po vyndání te ramky jsem opet provedl memory test. Proběhl a výsledek je čísolo 900 v kolonce errors. Předpokládám, že je nutné teď vyndat druhou ram a tu vyndanou vrátit. Dále celý test zopakovat. Jen kdybych věděl, kde je ta druhá. Zde je foto místa, kde byla ta první.

Obrázek uživatele Michal Čížek

no tak ty máš model jen pro jeden modul RAM a neni to osazený paticí pro druhou, když vyjmeš tu co je vidět, neni pod ní další? pokud ne, tak víc jak 4GB RAM tam nenacpeš.

Obrázek uživatele tekiti

Pod ní druhá není, ale když jsem vyndal tuto jednu,tak počítač běží a hlasí 2Gb ram. Ta vyndaná je navíc pouze 2G, z čehož usuzuji, že někde jinde je ještě jedna.

Obrázek uživatele Michal Čížek

to bude, ale integrovaná na základní desce, tu nevytáhneš, čipy jsou naletované přímo na desku, ostatní deklíky jsi měl také vyndané? Mrknout se také pod klávesnici, ale to hraničí s orejpáním plastu, západek atd.

Obrázek uživatele tekiti

Aha, tak to mě nedošlo. Měl jsem vyndané všechny deklíky, jinde jsem ji nenašel. Pod tu klavesku bych nerad přesně kvůli těm západkám. Předpokládám, že teď jsem v koncích:) Jen mě trochu štve, že jsem to kupoval s tím, že to pujde v případě potřeby rozšířit na těch 8Gb a bylo to i v nabídce ta možnost...prostě podfuk.

Obrázek uživatele Michal Čížek

no tak to zadekluj, odnes tam kdes to koupil, že bys chtěl dle nabídky navýšit RAM na 8GB a aby jsi nepřišel o záruku at to udělají oni, neni to nic složitého, tak že si na to počkáš, no a uvidíš co ti řeknou


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.