Mechanika (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, mám problém s mechanikou u notebooku. Vložila jsem do ní CD s vypáleným filmem - zřejmě nějaké vadné, na PC se nenačetlo tak jsem to zkusila na notebooku. CD se začalo točit, ale s takovým divým zvukem a nenačetlo se. Po chvíli se zastavilo, když jsem chtěla mechaniku otevřít jen se znovu roztočilo ale neotevřelo . Předtím byla mechanika plně funkční, nevím co s tím, jak mám to CD dostat ven??

Obrázek uživatele smycma

To co napíšu je možná blud ale učitel na základce mi to ukazoval, odborníci tady to třeba objasní, ale v prvé řadě restartuj počítač pokud to nepůjde tak v mechanice někde vedle toho tlačítka je malá dírka pokud mě paměť neklame hlavičkou špendlíku nebo jehly kterou když tam strčíš tak by se měla mechanika otevřít... ale raději bych počkal na vyjádření někoho chytřejšího.

Obrázek uživatele evy

Dík moc! Ta dírka tam fakt je, strčila jsem do ní špendlík a otevřelo se to :) Super, děkuju :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, dírka. zázračná věc, ale věz, že vysouváním mechaniky přes toto ji neprospíváš.. v prvé řadě bych prozkoumal (a nejspíše vyhodil) ono DVD a pak bych se pokusil mechaniku vyčistit alespoň čistícím CD.. kdo ví jaké škody to DVD napáchalo..

Obrázek uživatele smycma

To čistící cd taky zrovna není nic co by mechanika ráda moc často, pokud neexistuje jiné čistítko než to cd s tim kartáčkem, protože mě toto slavné CD kvůli nejen mojí hlouposti a častému používání(mnohdy zbytečnému) zničilo mechaniku, ne na počítači ale DVD přehrávači.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak také to není určeno ke každodennímu používání, ale je to snazší, než mechaniku vyndat, rozebrat a vyčistit čočku benzinem ;)

Obrázek uživatele smycma

tak to stoprocentně ale na jiném zařízení jsem nikdy nepotřeboval čistit a třeba na notebooku kde čočka vyskakuje ven je to vůbec velice jednoduché i tím lihem nebo benzínem