Mechanika nenačítá CD, DVD (*VYŘEŠENO*)

Mám DVD mechaniku LG a nenačítá mi vůbec žádný DVD ani CD. Přes tento počítač to uakzuje že DVD je prázdný. A přes nera když chci něco vypálit tak že neni vloženo DVD. Po vložení DVD mechanika parkrát zabliká jako vždycky a pak nic. Normálně mi to šlo a druhej den sem pustil PC a nic. Mám windows XP. Díky za rady jak problém vyřešit.

Obrázek uživatele Dick

Zkus vyčistit čistícím cd. Než ho budeš kupovat, zkus odpojit a znovu připojit datový a napájecí kabel od mechaniky. Také druhý konec datového kabelu na desce. Pokud to nepomůže je mechanika pravděpodobně K.O.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

o čistícím cd sem ještě neslyšel, takže envim, jak funguje, ale mě dkyž to holka udělá, tak ji profouknu (pořádně) a po restartu fičí jak má.. holt vypalovánim a čtenim se čočka zanese..

Obrázek uživatele Dick

Tobias má pravdu. Profouknutí občas pomůže. Čistící cd či dvd je spíš prevence. Kolikrát, když je čočka laseru příliš znečištěná, mechanika nezjistí vložené médium a disk se ani neroztočí. Takže profouknout a případně zkontrolovat kabely.

Obrázek uživatele chomin

kdyz se zacaly objevovat na trhu cistici CD, vydavatele vysvetlovali jejich existenci takto: "laser je obcas zanasen prachem, ktery se dostane vsude. po nejakem case (diky casticovemu rozpadu) se prach promenuje v povlak, ktery snizuje vykonnost laseru."

nevim, vzdycky jsem se tomuto smal, ale nechme jim jejich tvrzeni. kazdopadne na cisticim CD je vzdycky takovy pidi kartacek, ktery primo cisti laser. jen tak pro blaho duse jsem to parkrat projel, ale nikdy jsem tomu moc neveril. stacilo skutecne profouknout.

ke kabelum: podivejte se poradne na pripojeni kabelu, ktery vede od mechaniky na zakladni desku, na napajeci kabel a take nam muze vadit spatne switchovani. to by ovsem melo byt s fabriky nastaveno na cable select a s tim by problem nemel(BIOS si sam najde mechaniku).

napiste, jak jste pak dopadl ;-)

Obrázek uživatele nt

Díky všem za radu stačilo skutečně jen profouknout a mechanika pracuje bez problemu jako dřív.