mechanika mi nepřehrává CD,jen DVD (*VYŘEŠENO*)

Zdravim,jak už jsem napsal do předmětu,DVD mechanika v notebooku mi nepřehrává,nenačítá večkerý CD(zvukový,datový,instalační) jen pouze DVD,a to bez jakých koliv problémů..Netuším a ani kámoš co se v tom vyzná víc,taky neví,tak to zkouším tady..

Obrázek uživatele TheALuminium

To je celkem prosté, buďto je laser pro CD poškozen, nebo jen hodně zanesená čočka. Zkuste čistící CD, nebo pokud si na to troufáte, tak vyndat mechaniku z NTB a ty optiky (pro vyzařování laseru) pročistit benzínem.

Obrázek uživatele jimmyy

čistící CD už jsem zkoušel,ale to mi taky nebere :shock: že to má zvlášt laeser pro CD a DVD,to slyšim poprvý..podívám se na tu čočku pořádně..

Obrázek uživatele TheALuminium

Je to tak, cituji Wikipedii :
"Nejdůležitější část optické mechaniky je optická hlava skládající se z polovodičového laseru, čočky pro usměrnění laserového paprsku a fotodiody, která přijímá odražené světlo z povrchu disku. Laser pro práci s CD má vlnovou délku 780 nm, DVD 650 nm a Blu-ray i HD DVD 405 nm. " = http://cs.wikipedia.org/wiki/Optick%C3%A1_mechanika

Obrázek uživatele jimmyy

OK,zeptám se takhle,dá se to tedy nějak opravit,co bych měl tedy udělat? :shock:

Obrázek uživatele TheALuminium

Už jsem to napsal v předchozím příspěvku. Pokud se na to cítíte tak rozebrat a pročistit čočku. Pokud ne, tak to vrátit na reklamaci, pokud máte notebook v záruce, a pokud ani to ne, tak si koupit externí mechaniku ...

Obrázek uživatele jimmyy

jj,díky za rady,o externí mechanice přemýšlím..

Obrázek uživatele TheALuminium

Není za co, beru to jako vyřešené, asi zde není nic co bychom mohli dále říci ...
LOCK