Malý pevný disk

Ahoj, tak se na Vás opět obracím s jedním problémem. Přeinstaloval jsem Windowsy. Když se mi to ptalo na vytvoření oddílu atd tak jsem udělal C, ale teď mi to na C ukazuje velikost jen 101GB, i když mám HD 232GB. Nevíte co s tím...?

Díky

Obrázek uživatele mat87

nemáš náhodou dva pevné disky?Já mám HDD 160 GB a taky mám na C: 70Gb a na E: 90 Gb...

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Ahoj, je možný, že ten svazek byl vytvořený jen s určitou velikostí a zbytek je nevyužívaný, ale protože nebyl vytvořen jako nový svazek, tak se nezobrazí.
Stačí se mrknout do
Ovládací panely=> Nástroje pro správu, a zde vybrat Správa disků. (téměř dole, jestli to tam není, rozkliknout položku Uložišt)
Tady uvidis pravou velikost HDD, ale taky si tam mužeš vytvořit nový oddíl

Obrázek uživatele _misa_

Nene 2 pevné disky 100% nemám.

Tak disk 0: základní 232GB
Online

C: 127,99 GB NTSF
V pořádku systém

104,89GB
Nepřiřazeno

Obrázek uživatele _misa_

Ještě dotaz: Nešlo by těch 104,89 nepřiřazených GB přidat na C? Abych nemusel dělat D...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

doporučuju si D udělat.. osobně mam na C jen systém, na D programy (jejich nemožné zbytky - malé - mam na C) a na E mam několik desítek GB her.. systém je tak mnohem rychlejší..

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Já neměl na mysli dva disky, mluvil jsem o svazcích. Tady to vidíš, těch 104,89GB nepřiřazených jsou ty nevytvořené při instalaci, tudíš jsi musel omylem, neúmyslně, nebo nějak jinak zadat velikost C jen těch 128 GB (127,99 GB)...
A pochybuji, že to jde přidat k C, budeš si muset vytvořit nový oddíl, tudíž D. Protože C už existuje od instalace a je na ní (počítám) operační systém, proto s tim oddílem nejde dělat psí kusy, bohužel... :o :o

A nemusíš si z toho dělat hlavu, protože osobně doporučuji mít dva svazky, když se ti něco stane s OS a nedostaneš se na C, tak máš ještě data z D, která se dají většinou zachránit.

Obrázek uživatele _misa_

Aaaha tak díky moc... :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.