malý odolný notebook do 6000 Kč

Potřeboval bych cca 12" noťas na cesty aby vydržel i nějaký ten pád. Kvůli výkonu určitě Core 2 Duo, žádnej celeron ani atom nechci. Kámoš mi doporučil nějaký Lenovo http://www.kuku.cz/Notebooky-repasovane-IBM-Lenovo-ThinkPad-X60-Core2Duo.html který je asi dobrý, ale moc se mi nelíbí. Dělá se něco hezčího a stejně odolnýho i od HP nebo DELL? Díky za tipy.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nejsem si jist, jestli bych šel do repasovaného stroje, to je jako bazar.. Navíc je to archaický model. Výkonu nemá o moc víc, než nový netbook s AMD C-50 APU.. Ovšem pád pravděpodobně nevydrží žádnej, kterej nemá hliníkové šasi a SSD disk (HDD je nejnáchylnější na otřesy a rázy), jenže to přidej ještě 10K :-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Pročetl jsem pár recenzí na notebooky LENOVO X60 a i když je to starší kousek, žádnej netbook ho výkonem nepřekoná. Notebook Lenovo X60 má plnohodnotý dvoujádro Intel 1,9 GHz, který je odhaduju 10x výkonnější než C-50, tan má snad jen 1 GHz - ne? A odolnost je u X60 snad největší co jsem kdy viděl - mrkni na recenzi http://www.svethardware.cz/art_doc-7226E93DC52DD538C125719F000410CB.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Počítám, že to L2400 nebude víc jak 2x rychlejší, než mikroskopické C-50, ale E-450 by s nim klidně mohlo soupeřit, resp procesorově je lehce pozadu (20-30%), graficky je to uplně jiná třída..

Ale ano, odolností je na tom Thinkpad velice dobře.. Paárkrát to spadnout může, ale větší pád ti HDD stejně zničí v každém stroji

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

S tím výkonem si myslím, že L2400 bude minimálně 5x silnější než C-50, máš odkaz na nějaké testy?
Právě pro případný pád jsem vybral Lenovo Thinkpad, pokud se nepletu mají "active g protection", při pádu zaparkují hlavičky disku. Měla by se dát nastavit i citlivost úrovně ochrany, aby to třeba nevypínalo ve vlaku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

www.notebookcheck.com - L2400 dosáhlo 1400pts v cpuMarku, E-450 má 1000pts.. Na to, že se jedná o mnohem menší a úspornější procesor docela rozdíl.. Navíc má u sebe i vcelku užitečnou grafiku, která utáhne třeba i Mafii II, nebo HD video.. Záleží na účelu použití. I takový Celeron M bude mít už víc výkonu, než letité L2400..

Parkování hlaviček umožňuje více výrobců, ale nikdy se to nedá plně chránit - prostě větší rána, pokud NTB nerozláme, tak disk to stejně chytá..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.