Má cenu upgrade pc ?

Zdravím má cenu upgrade pc když nebudu kupovat novou grafiku, ale pouze CPU,MB a RAM ?Nebo je lepší později vyměnit vše komplet?

CPU - AMD Athlon II X4 640 .3 GHz
GPU - Asus ENGTX560 DCII TOP /925MHz čip - 4200MHz, 256bit
MB - Asus M2N-SLI Deluxe
Zdroj - Fortron Blue Storm II 500 W
RAM - Adata - 3 GB

Obrázek uživatele kiko261

Áno oplatí sa ti to, kúp teraz MB,CPU,RAM a re-inštaluj windows, potom keď už budeš osádzať novú grafiku stačí keď zájdeš do Správcu zariadení->rozklikneš GPU adapter->klikneš pravím na tú gtx560 a zvolíš odinstalovat->odinštaluješ všetken soft patriaci k tejto GPU, vypneš PC, (samozrejme aj zo zásuvky) :-) vymeníš GPU na doske->zapneš PC a nainštaluješ najnovšie driver-e zo stránky výrobcu.Pomoc s výberom komponentov ale asi nepotrebuješ...?

Obrázek uživatele Stiletos

No mě jde spíš oto jestli mě pošlape nějak zásadně líp ta GTX560 s lepším CPU a RAM nebo si nějak extra nepomůžu oproti tomu co mám.Prachy na nový komponenty sice už mám, ale pořád nevím jestli to má cenu. Jinak co a jak nainstalovat/odinstalovat a koupit přehled mám. :-)

Obrázek uživatele kiko261

S novým, lepším HW, hlavne čo sa týka procesoru si určite celkovo výkon zlepšíš,takže podľa mňa je dosť pravdepodobné, že aj FPS ti stúpnu v priemere tak o10FPS+ čo je teda značný rozdiel.Tvoj athlon je tak akurát do kancelárii - nie-je to herný CPU.Pri výbere CPU si daj podmienku, aby stál aspoň 2,4K (a ak by bol od AMD, určite len pre socket AM3)-btw teraz je za dobrú cenu http://www.czc.cz/amd-vishera-fx-6300/116668/produkt

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Athlon neni zas taková šunka a jen pár her je opravdu náročných na procesor. V drtivé většině her je to grafika, kdo nestačí (však si pust při hře správce úloh a sleduj zatížení procesoru. Ve většině her se teda dá čekat nárůst zopár FPS a nestojí to za ty peníze. Spíš pak koupit celé nové.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak dík za názory, ještě teda pockam a do upgrade půjdu az příští rok,uvidíme jestli budou i nějaký nový GPU od nVidie co se budou rovnat AMD grafikam poměrem cena/výkon.Jinak ten AMD zase do kanclu PC není to bych zas tak neprehanel,třeba na převod videa je super,samozřejmě se nemůže dneska uz rovnat s FX 8320 apod.By me zajímalo ze někde bylo zmíněno ze ta GPU s tím CPU jede na 70% jestli to je pravda protože druhej to zase vyvracel a ofic nikde nic není nějaký porovnání.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

V zásadě většina her lehce zrychlí s rychlejším procesorem, ale nárůst výkonu ani zdaleka nereflektuje nárůst ceny. S grafikou je nárůst výkonu vzhledem k ceně daleko vyšší a to i v případě, že procesor grafiku brzdí. Ve tvém případě je grafika to pomalejší.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak ještě jednou dík zase nejsem tak narocnej,tohle mě v tom případě ještě nějakou dobu vystačí, zainvestuju ted teda max do HDD .


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.