Který je lepší procesor na hraní her?

Zdravím, stále se nedokážu rozhnodnout který procesor, tak bych chtěl vědět který z nich poslouží více.

http://www.alza.cz/intel-core-i5-3570k-d292078.htm
http://www.alza.cz/intel-core-i5-2500k-quad-core-sandy-bridge-d201339.ht...

Obrázek uživatele sasha.cz

Mezi těmito čipy ve hrách nepoznáš rozdíl, Ivy B. je sice novější technologie, ale je to novinka a první řada čipů s sebou nese řadu problémů, pokuď IB, tak bych ještě pár měsíců počkal, slyšel jsem o jejich vysoké topivosti atd.... Beztak hlavní rozdíl mezi těmito čipy je v Intel HD 3000 + nepatrný nárůst výkonu, výhodou je možnost uspání samostatných grafických karet při práci ve 2D. Díky tom se dá snížit spotřeba elektrické energie při běžné práci na minimum. Já osobně bych bral 2500K, je to prověřený skvělý procesor, s dostatkem výkonu i do budoucna....Ivy Bridge je opět jeden z "vydařených" marketingových tahů :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Oba procesory jsou až příliš výkonné a záleží hlavně na grafické kartě - pokud tedy nepůjdeš se sestavou nad 20 000 korun, pravděpodobně není ani i5 2500K dobrá investice. IB je aktuálně známý hlavně pro horší možnosti přetaktování, nepřináší mnoho nárůstu ve výkonu a snižuje spotřebu - to je tak vše..

Obrázek uživatele Rexistens

na hry ti bude stacit jakykoliv 4 jadro od AMD. takze klidne AMD FX-4100 a ty "usetrene" penize raci investovat do grafiky... Otazka ale je co jineho chces krome hrani delat (nebo delas)... pokud nemas prime srovnani tak stejen nejake rozdily mezi procesorama nepoznas

Obrázek uživatele sasha.cz

Tak tohle je stejne jako srovnavat na dalnici Octavku s Audinou, muze se jet max 130, ale kdyz potrebujes zrychlit,tak muzes :) pokud na to mas penize, tak bych se i5 nebal, samozrejmne nesmis to zazdit nejakou low grafikou, je jasny ze ve hre temer nepoznas rozdil mezi 100jadrem i9 a AMD 4XXX, ale pokud mas zbytecnych 30k, sel bych do i5, doma mam oktavku, ale Audiny se mi fakt libi :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.