Jakou grafickou kartu do MSI CX 620 ?

Zdravím,

Koupil jsem notebook MSI CX 620 a je bez grafické karty. Má smysl kupovat něco lepšího, než ATi Mobility Radeon HD5470, která do tohoto notebooku patří. Aby to utáhla základní deska - procesor - paměti a zároveň, aby se to uchladilo. Děkuji za tipy.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud vím, tak tyhle grafiky nejsou ve vyměnitelném MXM slotu, ale pájí se přímo na desku, takže jediný způsob, jak jí tam dostat, je koupit novou desku, no a to už se víceméně rovná u těch starších noutů koupi nového noutu... Navíc pokud grafika nebyla, není pro ni chlazení, takže se musí vzít deska s ním a to zas nemusí ani pasovat, plus to nemusí utáhnout napájecí adaptér...

Obrázek uživatele sasha.cz

Pokuď si dobře pamatuji, tak můj stařičký CX 623 měl MXM slot. Jít by to mělo, tu grafárnu musíš ale sehnat za hodně slušný peníz (což pochybuji že jí vůbec seženeš) každopádně bych neexperimentoval s jiným typem. Nebo maximálně vyzkoušet a až potom koupit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To tedy nevím, podle výrobce tam byla G310M, ta rozhodně nebyla v MXM... Ale určitě je dobré se podívat..

Obrázek uživatele Michal Čížek

já našel jen MSI CX 620 s Mobility Radeon HD 5470 http://mxm.borec.cz/index.php?page=Mobility-Radeon-HD-5470
nikde, ale ani zmínka, jestli zkousne lepší kartu

Obrázek uživatele Blackie 639

Mohl by mi někdo říct, kde najdu o tohoto noťasu grafickou kartu? Dle originálních štítků, které se dochovaly na notebooku, má HD5470 1GB. Jenže! Při instalaci balíku ovladačů mi to schrouplo ovladače na Intel HD graphic (které také patří do tohoto noťase) a když nainstaluji ovladače na HD5470, tak mi to v okně zobrazení ovladačů grafiky, pořád píše že mám Intel HD graphic. Nabídka nastavení grafické karty HD5470, nefunguje. Přitom na noťasovi rozjedu Modern Warfare2.

Obrázek uživatele sasha.cz

Notebook má dvě grafické karty. Jednu integrovanou - Intel HD, z důvodu úspory energie při zobrazení 2D. Při hrách se přepne na Radeonku.

Obrázek uživatele Blackie 639

To Sasha: ano s tím s Vámi souhlasím, ale nechápu, proč lze nastavit v okně zobrazení vlastnosti, jen Intel HD graphic a ve správci zařízení je také jen tato grafika. Mám noťas kompletně s aktuálníma ovladačema k Win7 32bit (aktualizace přez MSI) a při instalaci grafického ovladače k HD5470, se chová instalace zcela korektně tj. napíše že instalace proběhlav pořádku. Jinak noťas má na sobě dvě originál nálepky, s tím že obsahuje HD5470 1GB. Proto jsem se ptal, kde tu grafiku najdu. Když totiž odklopím kryt, tak tam vidím jen procesor, HDD, paměti na základové desce + chlazení. Takhle to vypadá pod víkem: http://blackie639.rajce.idnes.cz/MSI_CX_620/#1.jpg

Obrázek uživatele sasha.cz

Tak tak...to foto ze spravce zarizeni jsi poridil az po instalaci Catalystu?

Obrázek uživatele Blackie 639

Foto jsem pořídil po nainstalování všech ovladačů, tedy i grafiky ATi. Přijde mi, že nefunguje přepínání mezi Intel HD a ATi, protože přepnutí není nijak na monitoru signalizováno. Použil jsem aktuální ovladače k Win7 32bit. Napadlo mě, zkusit stáhnout ovladač jinde, nebo použít ovladač k Win XP :-(

Obrázek uživatele Michal Čížek

K Xp asi nepůjde, ale ovladač vista by měl jít

Obrázek uživatele Blackie 639

Ok, vyzkouším to a dám vědět....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Typicky odfláklé chlazení - horná chlazený čip je procesor pod ním nejspíš grafika a vpravo hore to jen plíškem překryté je nechlazený chipset... Kurvítko #1
Nicméně ten čip tam fyzicky je.. Je tedy potřeba vnutit mu ovladač.. U nVidie je potřeba nejdřív nainstalovat ovladač Intel, a pak nVidia, tak nevím, jak je to zde, ale zkusil bych obojí - tzn odebrat a první pustit AMD driver grafiky, jestli něco uvidí.. Uplně bez driveru by měl vidět obě grafiky..

Obrázek uživatele sasha.cz

Zkus to pres AMD autodetect, jestli to neco najde http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspx

Obrázek uživatele Blackie 639

Tak jsem stále na mrtvém bodě... Nainstaloval jsem nejprve ovladače ATi Catalyst a potom Intel Hd Graphic a i naopak. Použil jsem nejnovější ovladače obou grafik. Ovladače pro Visty jsou stejné jako na Win 7, tak to nemá smysl přeinstalovávat. Chová se to tak, že dokud nenainstaluji Intel HD graphic, tak jede jen základní zobrazení. Po instalaci ovladačů Intel HD, se grafika rozjede na plno a já spustím třeba i Modern Warfare2, která se dá celkem bez problémů hrát v rozlišení 1024x768, což vypovídá o tom, že tam grafika ATi musí být. Řeším to, že mi nefunguje nastavení ATi Catalyst, ačkoliv v okně nastavení displaye, je hned jako první položka Catalyst Control Center. Já na ni poklikám a nic se neděje. Dále nemohu přepínat tlačítkem grafické režimy, tedy možná to jde, ale nejsem na to nijak upozorněn. A nechápu proč mi jakýkoliv program na zobrazení hardware, vypíše jen Intel HD Graphic :( Koukal jsem do biosu a tam nic zapnout z grafiky nejde. Nevím co dál,asi to nechám být.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Koukni do Správce zařízeni. Intel HD2000 MW2 rozběhne taky...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ve správci je pouze Intel HD.... Na nahoře v příspěvku, mám snímek ze správce.

Obrázek uživatele Blackie 639

Toto jsem nikdy nezkoušel, proto se ptám. Když nainstaluji ovladače k hardware, který je poškozen či dokonce chybí (třeba grafika na základové desce), tak by instalační program ovladače měl být natolik inteligentní, že mě o tom informuje. Chci vyloučit možnost, že v noťasovi grafika ATi není, nebo je poškozena (ušetřím si tím rozebírání).

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud je grafika poškozena kompletně, nebude vůbec detekována, stejně jako by tam nebyla, ale pokud bude poškozena jen částečně, detována může být, ale bude blbnout s jakoukoliv verzí ovladače. Asi by bylo nejlepší NTB rozebrat a mrknout, jestli tam opravdu není.

Obrázek uživatele Blackie 639

Tak jsem se s tím babral dál a přineslo to úspěch. Odinstaloval jsem sedmičky a nainstaloval WinXP sp3 a už se ATi Catalyst zobrazuje ve správci. Myslím si, že sedmičky obsahují nějaký ovladač, který automaticky upřednostní ovladač integrované grafiky Intel HD a ATi Catalyst je tak nedostupný.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To spíš bylo v těch sedmách něco "šprajclé", protože kombinace Intel+ATi/AMD provozuji na Win7 hned několikrát, a vpohodě... Otázka je, jeslti se ti chce provokovat to a zkoušet tam ty Win7 znovu :D

Obrázek uživatele Blackie 639

Pokud mám čas, tak provokuju rád hardware :D Asi budu mít dvoje wokna, xp jen na hry. Stejně má noťas jen 4GB ram.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.