Jak využít nevyužité 1GB ram??

Zdravím, mám v notebooku 4GB ram a win xp 32-bit. Využito mám 3 GB ram...Jak se to dá využít?Vím, že se to může přidat ke grafické kartě, ale jak???A dále jestli to bude využívat 1GB z těch 3GB co mi hlásí windows a nebo to využije to nevyužité 1GB...Děkuji
Mimochodem mám nvidii 9600GT

Obrázek uživatele tatik

Váš náhled na věc je optimistický.
1. Nemáte využity 3 GB RAM. Problém je v adresaci paměti, kdy RAM je zobrazováma maximálně mezi 3,2 a 3,5 GB. Podotýkám maximálně.
2. Píšete, že máte notebook. Tam bude integrovaná grafika. Ta si právě ubírá z RAM. Možná jste se už dočetl někde, že prodejce uváděl ne např. 512, ale až 512 GB. Je to dáno tím, že ta grafika si bere tolik potřebuje, maximálně tolik, na kolik je stavěná. Ovšem "rezervuje" si celých 512. Koukněte na :
http://support.microsoft.com/kb/929605/cs

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

To Tatik: jen drobná korekce, zatím sem se nesetkal s integrovanou grafikou, co bere paměť v GB, to ses asi překlep.. jinak, 9600GT neni integrovaná, takže pokud tam intgrovaná je, tak by měla bejt vyplá..
To Štokys: já opravdu nevim, jak by se to dalo udělat, jediný co vim, tak to jde akorát u integrovaných grafik.. ono tam neni ten +-1GB nevyužitej, on je využitej, ale něčim "vyššim" než je sám systém, proto ti ho neukáže, on tam prostě něco "nacpe" něco tam sice volný je, ale moc toho nebude..
ta grafika co máš stejně nedokáže využít víc paměťi, než 256, 512MB už je jí zbytečně moc, protože neni dost výkonná, aby to upotřebila.

Obrázek uživatele tatik

To TOBiAS : no, vývoj jde dopředu, výkon komponent roste, i grafiky :))

Jinak samozřejmě jak psal TOBiAS, paměť není nevyužitá.

Možnosti využití 4GB
1. přechod na 64 bitový systém
2. např. 48 bitová adresace.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tatik wrote:
To TOBiAS : no, vývoj jde dopředu, výkon komponent roste, i grafiky :))

to sice jo, ale upřímně, kolik PC má neska víc, jak 2GB ramek? těžko bude mít 512GB na sdílenou grafiku.. nejen že enexistuje čip, který by byl integrovaný schopen využít víc, jak 256MB, ale neměl by ani kde je vzít :lol:
tak přiznej, žeses přepsal :D to se stává :wink:

jen pro přiblížení, dnešní nejlepší integrovaná nVIDIE 8400 je výpočetnim výkonem asi stejně, jako GeForce 4 Ti, jen už umí pracovat i s novějšíma technologiema, což jí zvýhodňuje v novějších hrách.. a ta 4 Ti si vystačí i s 64MB a stále je na ní možný spustit i Stalkera, San Andreas nebo CoD 4!!

Obrázek uživatele tatik

To TOBiAS : nepřepsal, posunul jsem vývoj dopředu :))

Osobně bych otázku 4 GB (případně více) RAM řešil v případě aplikací, které to vyžadují (graficky náročné operace, náročné výpočty, CAD ...).
Jinak si také myslím, že je 3GB využité RAM dostačující

Obrázek uživatele Štokys

Děkuji... :-)

Obrázek uživatele tatik

Opravdu se nesnažíme "střepat se" problému. Taková je situace. Proběžnou práci mě nenapadá případ, kdy by nestačila konfigurace, kterou máte. A rozchodit ty 4 GB RAM by bylo zbytečně komplikované.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.