jak vymenit procesor?

chci vymenit procesor athlon xp 1800+ za athlon xp 3000+ (socket a 462),ale nevim jak vyndat chladic (spire falconrockII amd xp2600+ s med.zakl.),pripada mi ze tam je neco jako zamek a nechci pouzivat hrubou silu.dekuji

Obrázek uživatele TheALuminium

Jste si jist, že ta základní deska podporuje ten procesor? Díval jste se na podporu na stránkách výrobce základní desky?

Obrázek uživatele krati88

myslim ze ano,dival sem se na strankach biostar.com.tw vyhledal sem moji desku M7VIP KT333 a u ni je napsano: Supports AMD Athlon XP/Sempron/Duron Processors, ale mozna asi budu muset pouzit novejsi bios (nevim).ten chladic je tam upevnen tribodove.

Obrázek uživatele krati88

tak procesor se mi uz podarilo vymenit,ale nevim nevim.pri nabihani pocitace to zahlasi varovani neznami cpu a pak please re-enter cpu settings in the CMOS setup and remember save before quit...nakonec pres F1 nabehnou windows.spustil sem programek CPU-Z a tam to pise core speed 1,4Mhz coz je min nez predtim u athlonu xp1800+ (1,53Mhz),code name Barton (predtim Thoroughbred) coz je v poradku a level 2: 512KB (predtim 256KB) coz je taky v poradku.takze myslim ze deska ho podporuje akorad se musi jeste nekde neco nastavit aby poznal ze je to athlon xp3000+ mel vic Mhz.

Obrázek uživatele TheALuminium

Nastavit ne, jedině můžete reflashvovat BIOS ... pokud ho deska nezná tak těžko něco nastavíte, jedině můžete nahrát novou paměť.

Obrázek uživatele krati88

a jak to mam udelat ?

Obrázek uživatele TheALuminium

Nejdříve musíte zjistit přesný typ základní desky, podle toho najít na stránkách výrobce utility a SW k dané základní desce a stáhnout nejnovější revizi biosu u který bude i návod na instalaci.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.