Jak odeslat soubor přes Bluetooth? (*VYŘEŠENO*)

Zdravím...mám notebook SONY VAIO VPCF11M1E,nainstalované W7...mám zaplé BT a když kliknu pravým na nejaký soubor...třeba MP3 ,otevře se tabulka kde dám odeslat přes BT a dál se nic neděje...prostě se neotevře další nabídka do jakého zařízení...třeba do mobilu.přitom když otevřu všechny programy,pak příslušenství a pak Přenos souborů přes rozhraní BT...tak to funguje...ale je to zdlouhavé...kde může být chyba? dík za rady...system obnovení nepomohl... ještě doplním,že odeslání do dokumentu,plochu,přijemce emailu,přijemce faxu, atd normálně funguje...jen při kliknuti přes bt už se dál nic neděje...nic dalšího se neoteře...jde někde něco nastavit,aby se otevřela další nabídka?předtím se vždy otevřel seznam,kam je možno soubr poslat...zařízení je spárované...prostě se neotevře další nabídka pro vybrání zařízení...nepomůže nějakým způsobem odebrat z nabídky v Odeslat Bluetooth a znovu přidat? (jak to udělat...)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Krásný dobrý den,

tohle by mi také upřímně dost vadilo: taky často posílám přes BT něco do mobilu a vyhledávat to pokaždé v ovládacích panelech, to je šílené.

Takže: nabídka Start a do panelu spustit napište tento příkaz "shell:sendto". Naběhne vám jediná složka, na kterou kliknete, a tím se dostanete do jinak kontextové nabídky "Odeslat".

Bude tam zástupce k BT, něco jako "Přenos souborů pomocí rozhraní Bluetooth". Dejte vlastnosti a nejprve se podívejte na záložku "Předchozí verze", zdali nedošlo k nějaké špatné změně. Pokud ano, postačí obnovit a problém bude vyřešen.

Pokud tam nic nebude, podívejte se na záložku "Zástupce". Zde klikněte na "Otevřít umístění souboru". Naběhne vám originální EXE soubor, který se má spustit. Zkuste jej schválně spustit ručně, zda-li něco naběhne. Pokud se nic nestane, napište mi ještě, v jakém adresáři byl uložen a pokusíme se s tím pohnout dál...

Obrázek uživatele hup

jste moc hodný...předem děkuji...tak jsem dal vlastnosti a žádná změna tam není...ted nevím,kde mám najít záložku zástupce...děkuji

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, ty vlastnosti souboru jste dal předpokládám na tom zástupci ve složce SendTo.
A jedna ze záložek byla "Předchozí verze", a další bude "Zástupce"...
(Úplně nejjednodušeji se dá říci, že tato záložka se otevře jako první při kliknutí na "Vlastnosti".)

Obrázek uživatele hup

ano dal....mám tam čtyři složky...obecné,zabezpečení,podrobnosti a předchozí verze

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

jen tak mimo mísu - s BT pracuji jen když musím, nesnáším ho, práces s ním je mizerná.. ale jedno vím.. aby tyhle kontextové nabídky fungovaly, je třeba mít aktiví něco jako Bluetooth manager/settings, které to sleduje a patřičné věci spouští... takže pokud máš BT nainstalovaný, měla by v Po spuštění být nějaká BT aplikace, kterou máš nejspíš vyplou... pokud ne, tak to zůstane na jomem :))

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Problém jsme nakonec výjimečně vyřešili v soukromí - zde přikládám řešení a zamykám.

Podle indícií uživatele hup jsme přišli na to, že zástupce je zřejmě po použití programu CCleaner poškozený. Ve Start nabídce jsme tedy zavolali funkci: "shell:sendto" (bez uvozovek)

Tím jsme se dostali do jinak kontextové nabídky "Odeslat". Starého zástupce pro odesílání pomocí BT jsme odstranili a vytvořili nového - pravý klik do složky -> Nový -> Zástupce. Jako program pro odkazování jsme zde nastavili: "C:\Windows\System32\fsquirt.exe" (V dalším kroku si nastaví uživatel název, pod kterým se bude nabídka v "Odeslat" zobrazovat.)

Průvodce pak potvrďte a dokončete.