Intel Core 2 Quad, bude brzdit GTX660Ti?

Dobrý den,
Hodlám upgradovat grafickou kartu v pc, ale jelikož mám starší procesor Intel Core 2 Quad, tak by mě zajímalo, zda-li nebude brzdit výkon grafické karty.
Vyhlídl jsem si GTX660Ti. Vyplatí se do ní investovat?
Děkuji.

Sestava:
MB: ASUS P5G41T-M LX
RAM: DDR3 8GB 1333mhz
Procesor: Intel Core 2 Quad Q8400 2.67Ghz
Zdroj: Fortron source 500W
Aktuální GK: Nvidia GeForce 9800GT

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

S tím Quadem by problémy být neměly, je to ještě vcelku slušný procesor.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuji Vám za odpověď,
Měl bych ještě takovou malou otázku. Konkurenční AMD Radeon HD 7950 nabízí za podobnou cenu 384 bitovou sběrnici a 3GB paměti, oproti Nvidii, která nabízí "pouze" 192 bitovou sběrnici a 2GB paměti, ale zato vyšší takty paměti a jádra. Protože se nám rozšiřují ve hrách HD Textury, nebude za chvíli 2GB paměti málo?
S Nvidií mám jen dobré zkušenosti. Zkoušel jsem výprodejovou ATI Radeon HD 5830, kterou jsem musel vrátit kvůli nekompatibilitě s operačním systémem Linux, takže z AMD mám tak trochu strach.
Která z těchto karet bude lepší? Vyplatí se pořídit Nvidii nebo AMD?
Ještě jednou děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já jedu teda Radeony, ale z jiných důvodů.. Šířku sběrnice bych moc neřešil, ani velikost paměti - 2gb jsou až až, s těmi HD texturami to bohužel taky není tak horké. Ale ano, jednou přijde doba, kdy 2GB budou málo, a je fakt, že ta dopa může nastat rychle - stačí zdvojnásobit rozlišení textury a velikost vzroste 4násobně... Takže pak se z 500MB textur přesypeš vklidu na 2GB.. Samozřejmě paměť není jen pro textury atd..

Zajímavější je spíš porovnat výkon - GTX660Ti je na tom s HD7950 stejně, pokud vezmeme základní takty. Pro Radeony ovšemza mě mluví SSAA vyhlazování a i reálný výkon - porovnávám 2 grafiky se stejným 3DMark výkonem, GeForce těží z 3x výkonnějšího procesoru Core i7 a přesto HD5770 zvládá hry s podstatně lepším FPS a nedělá jí problém mít 2 WoWka na sobě. GTX660M se z toho může zbláznit... Bejt tak laptopy s Radeonem...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.