ibm r50e startup problém

Mám přesně tento problém : Hello I have an IBM T40 and I have a problem. when I connect the power cord , the battery LED lights that stay lit orange. I press POWER button and will not start. only hear a noise and flashing orange light. and nothing, will not start Excuse me but I used google translator to English and i don't know if it translated correctly what I wanted to say thank you.
U odpovědi bylo : Hi,
Remove the battery, and unplug the A/C adapter and hold down the power button, for 40 seconds.Soon your laptop will reset,and run well.Now you will install all the accessories and start.
Hope this helps you.
Ovšem to mi nijak nepomohlo. Ani nevím jestli se restartoval. Takže neví někdo jak na tn problém, popř jak restartovat na tovární nastavení ? Děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, nějak tomu nerozumím co přesně je za problém, popiš to nějak víc podrobněji.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Řeším to již dlouhou dobu. Snad pomůžou tyto videa a fotky.
Foto :
http://imgup.cz/images/2014/03/02/NK6DA.jpg
http://imgup.cz/images/2014/03/02/CVTbu.jpg
Videa :
http://youtu.be/FX7WqCGVDMw
http://youtu.be/ctja2-UkLo4
http://youtu.be/4SDX1oCDi0M
http://youtu.be/FX7WqCGVDMw

--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Dub 2014 20:35) ---

Teď jsem si ještě vybabvilo, že po přendání komponentů na 2. odešlou zákl. desku, která od doby, co mi přišla pod ruku nefungovala se po zapnutí pouze na baterii větráček točil... Vím, že to zní hrozně, ale snažím se tím říct, že baterie jsou v pořádku.... :D

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jestli jsem viděl dobře, NTB vůbec nenabíhá a nepravidelně bliká kontrolka nabíjení baterie. Jak se ti povede rozsvítit ty 2 led vedle? Je evidentní, že baterie je totál vybitá, zkoušel jsi jiný nap. adaptér? Připadá mi to, že pouštíš do NTB velmi impulzivní napětí. Pokud nezkoušel tak bych tím začal, ale je i možné, že jsi těma pokusama něco odpálil.
Pokud je zdroj vpořádku, tipnul bych to na zdrojovou část v NTB.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Mno jo .. ale vědět co vše na mb. patří k napájení ... mám ještě 2. základní desku, z které bych snad mohl něco vydolovat ... Popř jak zjistím, jestli je zdroj v pořádku ? (Ty 2 kontrolky se mi povedou rozsvítit jen výjmečně ... K dyspozici mám základní el. vybavení včetně měřáku trafo a mikro pájky. Ryskantních pokusů se nebojím, pokud zůstanou po rozumnou mezí voltů a ampér.

Obrázek uživatele Michal Čížek

co vše tam patří nezjistíš bez schematu, adaptér jednoduše vyzkoušej jinej. V těchto adaptérech vyschne kondik a už nevyhladí výstup jak by měl. Když ho změříš a bude dávat těch 19-20V ( dle popisu na adaptéru ), rozeber ho a vyměn jak primární, tak výstupní kondiky.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.