HW ugrade_HD SSD

Potřebuji v rámci nevelkých investic vyměnit pomalu odcházejíci systémový disk SATA-II (Seagate Barracuda ST3250620AS 250GB/7200rpm).
Stejně tak počítám s druhým diskem, který používám pro win xp swap a pro data (WDigital WD2500YS-01SHB1 taky 250GB).
Pracuji s grafikou a velkými soubory. Myslím, že hlavně ten druhý, odkládací, by se hodil SSD. I systém by ale mohl nabíhat rychleji, tady stačí max64GB. Poradí někdo znalý, po jakém konkrétně typu bych se měl podívat, aby to fungovalo, jak má? Kapacita je druhořadá, rychlost je důležitější.
díky za přínosné rady
Petr

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Záleží, jakou od něj očekáváš životnost - je to spíše spotřební zboží, než aby to vydrželo. Jsou pak dražší varianty s větší garantovanou životností.. Ale vzhledem k tomu, že sama technologie je na začátku vývoje, nemá moc smysl chtít to "na dlouho", spíš naopak v co nejbližší době (2 roky) upgradovat opět na nový - modernější, rychlejší, spolehlivější.
Zástupcem té druhé kategorie je, musím říct skvělý Kingston HyperX 3K 60GB..

Otázka je, jak ho použít - určitě ne na ukládání a zálohy, ale na OS, program a vlastní práci (dočasnou paměť pro konverze atp) bude určitě výhodný.. Ale sekundoval bych mu klasickým, klidně velkým, pomalům a úspornám diskem jako WDC Green RX 2 TB

Obojí je SataIII rozhraní, pokud máš SataII, tak ten SSD "zatím" nevyužiješ naplno. Ale nějak nechápu, k čemu potřebuješ swap pro XP - nemáš ani 4GB paměti?

Obrázek uživatele bluenite

4gb ram tady mám, pod xp32bit to stejně není využitý všechno.
Zkoumám možnosti, co by šlo udělat pro zrychlení systému s minimálními náklady. ssd disk mi přijde max. možná námaha v tomto případě.
Ukládání mám vyřešeno 2staršími hdd seag.baracuda 2x250gb. Takže hlavně os swap +photoshop swap. u tohoto žrouta paměti není nikdy dost...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak SSD se ti určitě hodí, ale XP s nimi neumí nikterak implicitně pracovat, pro ně je to pouze paměťové úložiště. Takže aby jsi měl aspoň SataII a využíval disk po svém (nejlépe na něj Win nainstalovat a programy)...


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.