HP COMPAQ 615 CPU fan

Dobrý den, měl bych jeden dotaz.
Po zapnutí notebooku se vetráček procesoru roztočí skoro na plné otáčky a nemění rychlost, ani při zatížení, nebo naopak. Dělá to strašný rámus. Prach a různé věci jsou vyčištěny. Tudíž otázka je, zda je to špatným větráčkem, nebo jen DRIVERem, který by stačil přehrát a větráček by hned věděl, jak pracovat. Děkuji za každé odpovědi :).

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Přehrát drivery můžeš vyzkoušet - staré odeber, restartuj, nahoď nové, restartuj..
Při čištění jsi sundaval ty kovové části chladiče z desky?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dělal jsem to tedy bez restartu, ale přehrál jsem biosy. Neni možný, že by to mohlo být tím, že mám mrtvou baterku?? Jedu jenom na síť. Baterku budu mít do 14 dnů a modlim se, aby to bylo tím. A co se týče nastavení v BIOSu, aby větrák foukal na plný výkon, když je NTB připojen k síti, tak je tato možnost vyplá. I tak to nějak jaksi nejde.. Při čištění jsem vedení chlazení nesundaval, je to nedotknuté.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ne baterkou to rozhodně nebude, nemůže být jen hlučný větráček a tobě to připadá, že jede naplno?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

On byl vždy hlučný. Ale také byl hlučný třeba jen půl hodiny a pak se vypnul. Nedává mi to smysl. Takže baterkou ne, jo?? Nebyla by teoreticky také možnost v tom, že jsem XPčka (co jsem si nahrál do NTB) přehrál, neboli upgradoval na 7ky? Teď vždy při spouštění mám na výběr mezi starým systémem (tedy XP) a novým (7), ale to mě tak netrápí, výběr jsem si vypnul, ale možná by to mohlo být tím, že je tam ještě z části XPčko.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) ne to také tím nebude, dokážeš ty XP spustit? Možná bys tím zjistil, jestli to nyní u XPček také dělá, nebo se to chová jako dřív.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Spustit nejdou. Fakt už teda nevím

Obrázek uživatele Michal Čížek

stáhni si SPEEDFAN a tam můžeš manuálně stáhnout otáčky, pozor at to nepřeženeš a NTB neupečeš.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

SpeedFan mi na NTB otáčky neukazuje :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

Neukazuje? zrovna na HP COMPAQ 615, mi to ukazovalo. Když najedeš do BIOSu, jede větráček taky naplno? V biosu neni důvod, aby se vůbec točil, pak by se jednalo o vadné čidlo.
Nenastavoval jsi něco v pokročilém nastavení napájení? Tam by to pak s baterii mohlo souviset, zadej tam - obnovit výchozí hodnoty plánu.
Pokud se větráček rozjede až po spuštění systému naplno, při čištění jsi sundaval chlazení z CPU a GPU? Možná by stálo za to přepastovat, aby byla jistota, pořádná kontrola výfukového žebrování, úplně rozebrat větrák a profoukat, aby bylo vidět zvenčí na vrtule.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

V tom případě je tedy asi vadné čidlo, jinak nevim. V biosu se točí pořád stejně. A chlazení jsem nesundaval :). Kolik teda by stála oprava??

Obrázek uživatele Michal Čížek

Tak to nevím, ale jsou PC servisy, kde ti udělají diagnostiku zdarma a až dle ceny se rozhoduje, jestli opravovat. Třeba to bude něco jiného, ale kdo ví.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Děkuju moc :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.