hlučný ventilátor

Při zapnutí PC je velmi hlučný ventilátor zdroje. Po chvilce se stiší. Chtěl bych se zeptat, zda jej lze promáznout, nebo raději vyměnit za nový. Díky.
Stenly.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Určitě promáznout jde. S troškou opatrností se dá rozebrat bez problémů. Jestli je hlučný, je možný, že tam bude něco drhnout a bude větráček na křivo, po pár okamžicích se usadí do správné pozice. Jestli uvažujete o novém a trošku se vyznáte, jak vyšroubovat šroubky;) , tak myslím, že tím nic nezkazíte. :cool: :cool: :-x

Obrázek uživatele stenly

Díky za radu. Pustím se do toho. :shock:
stenly.

Obrázek uživatele psychocowboy

takovy bastl moc nedoporucuji... jestli je po zaruce, tak budiz, jinak radsi reklamaci a dostanes novy... jinak doporucuji koupit novy...

Obrázek uživatele koljas

Pokud máš automatickou regulaci otaček, může se zdroj po spuštění točit na plno a až po chvíli se otáčky sníží. Dělá mi to taky a nepovažuji to za vadu když je PC 10 vteřin trochu hlučnější.

Obrázek uživatele stenly

V záruce již není a dříve to nedělalo. Hlučnost se postupně zvyšuje.
každopádně se na to podívám a dám vědět.
Díky za pomoc.

Obrázek uživatele TheALuminium

Nejčastější chyba větráku -> odejde ložisko a s tím už se nic neudělá.

Obrázek uživatele stenly

Vyřešeno. Tak jsem se do toho konečně pustil. Po vyjmutí ventilátoru ze skříně bylo potřeba odstranit krytku ložiska, vyndat segrpojistku a celou hřídelku vytáhnout. Lehce jsem to potřel olejem do promítaček. Zatím je to v pohodě. Jen jsem zvědav jak to dlouho vydrží.
Stenly.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.