Herní sestava

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Osobně bych to postavil ještě na Haswellu. Skylake nenabízí nic zajímavého, výkon/takt prakticky stejný, ve hrách vlastně krapánek horší.
i5 4690K dostaneš o 300 levněji, a kvalitní desku pod něj o 500 levněji.
Pokud chceš mermomocí Skylake, tak předpokládám že kupuješ komp na nějakou trošku delší dobu. V takovém případě bys tam měl dát trošku robustnější základní desku.
Z mého pohledu tam patří:
http://www.czc.cz/asus-z170-pro-gaming-intel-z170/176244/produkt
MSIčku po letech zkušeností absolutně nevěřím. Jejich desky jsou řádově o tisíc korun levnější a tak to taky vypadá když srovnáš životnost a stabilitu. Každopádně ekvivalentní deska od MSI:
http://www.czc.cz/msi-z170a-gaming-pro-intel-z170/176324b1/produkt
Pokud bychom se bavili o Haswellu:
http://www.czc.cz/asus-z97-pro-gamer-gaming-mb-intel-z97/163053/produkt
Nevím kde kromě snížení kvality mohlo MSI najít ještě extrémních 1500 dolu
http://www.czc.cz/msi-z97-gaming-3-intel-z97/152771b5/produkt

Pokud jde o grafiku, doporučil bych ti nVidii. Ze stejného důvodu, proč si bereš Intel a ne AMD, byť AMD by ti bohatě stačilo a co do herního výkonu má FX-8350 ještě krapánek lepší výsledky než i5-4690K, a přitom se podívej na ten cenový rozdíl.
http://www.czc.cz/amd-vishera-fx-8350/116666/produkt
A stejně je to mezi AMD a nVidia - nVidia je o poznání dražší, ale vyplatí se to.
http://www.czc.cz/asus-strix-gtx970-dc2oc-4gd5/160226/produkt
http://www.czc.cz/msi-gtx-970-gaming-4g/160231b20/produkt

Obrázek uživatele Stiletos

To já bych zase naopak do Skylaku šel podpora DDR4 a v budoucnu i lepší upgrade,klidně bez toho K .Ohledně značek já mám DDR2 MSI,Asus,GB,všechny jedou + - OK,jestli to je jak píšeš o MSI tak pak už jenom Asus za ten se ale připlácí.(nevím kolik MSI si testnul, ale všude jsou chválený narozdí od GB kde se hnojí od zvukovky po nevím co)Teda to jak posuzuješ cena vs kvalita tak seš asi dobře zaujatej a neobjektivní smíchat použitou levnější MB MSI s lepší novou Asus a pak porovnávat,když už chceš porovnávat tak pro Haswel....jestli na Hawelu tak raději s Xeonem E3-1231v3

http://www.czc.cz/msi-z97a-gaming-6-intel-z97/168820/produkt

Jinak ohledně AMD vs nVidia.

http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/tema-proc-jsou-a-budou-amd-radeon-grafiky-lepsi-nez-nvidia-gtx-pod-directx12-hrami.html

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Aj, já našel použitou, to jsem si nevšiml. Nová ale není o moc dražší. http://www.czc.cz/msi-z97-gaming-3-intel-z97/152771/produkt Tato deska je ekvivaltentem té ASUS Gaming PRO co se výbavy týče.
Řekneš že je to neobjektivní, ale někde se ten tisíc najít musel a rozhodně to není solidarita výrobce.
Rukami mi prošlo stovky component a v současné době se už rok vztekám nad MSI Z87-G55, kterou jsem hned 3x měnil za nový stejný model, a horší desku jsem dlouho neviděl.Byla za výhodnou cenu, a pod to i5-4670K@4,4 postačí, ale jsou z toho jenom nervy.
No doufal jsem v upgrade ve Skylake, ale rozdíl nula. Namísto aby udělali 4x větší CPU část a 16-jádro, tak udělali 4x větší GPU část, se kterou si můžou vytřít prdel, protože 6600K je jako processor stejný jako 4690K.
Ten Xeon možná ještě, ale to mi přijde jako řešení pro velké pokusovatele. Zatím jsem herní desktop s Xeonem neviděl.

Co se AMD vs nVIdia týče, taky jsem jako malý kluk četl DDebila, doporučuji přestat. Samozřejmě v jeho očích vždy vyhraje AMD. Ovšem poslední aféra kolem DX12 zase přihazuje špínu na nVidii.
Nejenže nemá nVidia GTX900 plnou podporu DX12_3, pouze DX12_2, ale ještě to zkouší na výrobce benchmarků, aby deaktivovali nějaké DX12 featury protože v nich má nVidia špatný výkon. Například Async Compute...
V podstatě všechny důvody proti nVidii jsou jen nějaká špína. Proti AMD je zase neschopnost, například nepoužitelnost DX12 ovladače. AMD je možná první DX12, možná má plnou podporu, ale ten DX12 ovladač pod Windows 10 stojí za vyliž prdel.
Polovina her nefunguje, což o to, ale ono třeba blbne i zobrazení videí na youtube! Když hejbeš myší, tak se video zasekne. No to mě poser.
To říkám jako majitel R9 290, kurva, skoro nic mi tu nefunguje. nVidia je možná za stejný peníz méně výkonná, ale aspoŇ funguje. Proto už stejnou chybu znova neudělám.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak Xeon se dává do herních sestav běžně kvůli HT (já třeba bych ho volil taky protože hraju,ale i pracuju s videem´a tam to znát je)a máš ho jako I7,zrovna s DX12 by se mělo využívat víc vláken ve hrách atd.Mě je celkem jedno jestli AMD vs nVidia GPU do teď jsem jel na GTX a ještě jedu,jenže v ceně do ca 7000 víc za novou GPU utrácet nehodlám nemá nVidia co nabídnout,ty jejich osekaný 960/950 si můžou narvat někam a GTX970 je pro změnu cenou už někde jinde.Ohledně toho DX12 a že nejedou hry to je daň že každej chce mít hned W10 v Pc za každou cenu,mě osobně je třeba DX zatím putna protože jsem spokojenej s W7 a W10 nechci pokud k tomu nebude nějakej důvod a jestli udělaj vývojáři nějaký pecky hry jenom spustitelná s DX12 tak jsou magoři protože se připravěj o velký prachy za prodej ,jednak W10 každej rozhodně nechce a za druhý GPU s DX12 tolik lidí nemá,každej neupgraduje GPU po dvou třech letech.(ohledně tý MB si moh mít pech na blbou nepovedenou serii na to narazíš i u Asusu,jestli myslíš že jsou MSI mizerný a ze stovek jak píšeš se sypali jak na běžícím pásu tak to pak je věc jiná,ovšem posuzovat podle jednoho typu MB třeba nepovedenýho všechny to teda nevím.)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No to právě s DX12 bude naopak vliv procesoru prakticky zanedbatelný a PC s Fury X a Athlonem X2 bude podávat stejný herní výkon jako s i7... FX-6*** pak bude nejlepší budget-CPU.
Je to naopak pomoc pro majitele slabších procesorů. To Intelu vůbec nepomůže. Už tak se výkon procesorů prakticky nehnul za posledních 5 let, výkon/takt je prakticky stejný od prvního i7 a kdo si před 10 lety koupil první C2Q je v pohodě dodneška. HNUS.

Ten DX12 je zase jediný pokrok v grafikách za poslední 3 roky, výkon skoro nikam neroste, až je to směšné. Každopádně jak říkám - úspora peněz už za to nestojí.
Nasazení DX12 bude stejné jako s ostatními verzemi - hry budou dlouho podporovat I starší DX11, spousta her je ještě dneska DX9 roubovaný do DX11...

Co se desek týče, to nejsou vady jakože by deska byla vadná, ta deska je jenom neschopná a nespolehlivá. Někdy při bootu prostě nenajedou USB, takže deska nereaguje na příkazy například vstupu do BIOSu, volba boot devicu často neposlechne, fan-control si dělá co chce...
Měnil jsem ji 3x všechny jsou stejěn strašné, přitom je to deska vyšší střední třídy.
Rukami mi ale prošlo mnoho nejen desek od MSI. Většina z nich byla vesměs ty nejlevnější, a to mi pak na opravu cpou komp rok a půl starej kterej se restartuje. Vyměníš desku a restartování je pryč, protože prostě lidi narvou i7 do desky za 1500. Na pěst. Ale třeba ty levný desky ASUSu se s tim perou a vydržel 4 roky než exnou. Gigabyte také patří k nejlepším. (jaké překvapení, Gigabyte a ASUS jsou zároveň největší).


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.