Herní PC okolo 20K

Zdrávím všechny, vybírám nový herní PC okolo 20K.Je to moje první setava tak nevim jestli tam nemam nejakou blbost...

Hlučnost - chtěl bych aby při surfování inetrnetu nebyl moc slyšet,když bude při hrách hučet tak my to ani nevadí.

Účel - 40% hry, 40% internet, 20% filmy

Limit - 20K, (21K max.)

OS - ne

Složení - složení v e-shopu

Taktování - ne

Monitor - ne

Bez periferií

Zatím jsem složil tyhle dvě sestavy: http://www.czc.cz/0s5l0vjkm0jp0asvtjej54mna7/seznam
http://www.czc.cz/a7qmnanb3ega8bl9gmusdrjrm3/seznam

Procesor: myslím že bude stašit a ušetřím za integrovanou grafiku.Nebo radsi výkonější?

Základní deska: tady nevim jestli H77 nebo Z77 podle tydle recenze se da ten procesor "trochu nataktovat" nebo zvisit turbo? Ale nevim jestli to de jen na Z77 nebo i na H77.http://extrahardware.cnews.cz/recenze/c ... trana/0/11

Grafika: to asi vemu tu GTX 660 teď jí i zlevnili o 500kč.

RAM: někde jsem čet že pro Intel jsou lepší 1.5V ?

HDD: to nevim ten Seagate je prej tišší ?

SSD: tady se nemůžu rozhodnout mezi Intel 330, Samsung 840 a Crucial m4. U toho samsungu je nějakej rozdíl mezi basic verzí a kit verzí. A ten crucial je jedno jestli 7mm nebo ne(?) 7mm protože jeden je asi o 200kč dražší. Nebo je jeden do NB adruhej do desktopu?

Mechanika: bral tu nejlevnější.

CPU chladič: myslím že by mohl stačit když nebudu taktovat.

Wifi karta: tak tady vůbec nevim. Je lepší do USB nebo PCI. Případně je ta co tam mám dobá?

Case: tu bych chtěl s USB 3.0 a bral jsem ty nejlevnější

Zdroj: Někdo my říkal že bych měl dát 600W někdo 450W a někdo zase 500W. Nakonec jsem vybral Seasonic ET 500W, Seasonic SSP-RT 550W, Seasonic S12 520W, Corsar CX 500W, Forton raider 550W.

Tak to je asi vše,dík za rady.

Obrázek uživatele tms159

Pameti
- INtel doporucuje jako maximum 1.5V, tvoje pameti maji ale 1.65V coz je spatne.
http://www.czc.cz/corsair-xms3-8gb-2x4gb-ddr3-1600_2/113031/produkt?q-c-...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tady je asi víc věcí, nad kterými se zamyslet.
Předně, je nesmysl dávat tam grafiku za "jen" stejné peníze, jako procesor, pouze pokud plánuješ grafiku v budoucnu (rok+) upgradovat na nějakou za 8K. V opačném případě raději grafiku za 5K a procesor za 3K, získáš mnohem více výkonu. V takové situaci by bylo lepší postavit to na AMD.
Dále pak jsou komponenty, na kterých se nešetří. Do počítače za 20K nepatří deska za 1700 ani zdroj za 1300, kor když je to na hry. Ta druhá sestava už je na tom trochu lépe, ale idální by byla, pokud chceš šetřit, verze G45..
Paměti.. Corsair Vengance 1600 MHz CL8 vychází velmi dobře, akorát občas musíš trochu pošidit větrák na Tranquillu (nejlepší chladič za super peníz), aby se vešly, nebo pokud máš jen dva moduly, dát je do slotů A2 a B2, dále od procesoru..
Grafika je na tobě, ale volil bych Radeon, konkrétně zde kombinaci Phenomu II 965 BE se Sapphire HD7870 OC 2GB, na desce ASUS M5A99X EVO.. Ale hodil bych ji aj k intelu, je to super grafika, lepší než GTX660, ale pokud bys poslechl a dal levnější procesor, dostaneš se na adekvátní GTX660 Ti..

U disků záleží, jak je chceš využít. Systém a hry na SSD, ale vše se ti tam nevejde. Pokud ano, máš vyhráno, na HDD si hodíš statická data, filmy, obrazy disků, a necháš ho uspávat se. Stačí ti nějakej pomalejší, tišší, třeba WD Green. Pokud bys chtěl mít nějaké hry a používané věci na HDD, bylo by lepší dát nějaký rychlejší, WD Black, nebo WD Red. Samozřejmě Black je trochu hlučnější, ale když budeš mít skříň, ve které jsou disky uchyceny v gumových podložkách, nebo pod to prostě nastřiháš pár proužků ze staré píchlé duše od kola, skoro nic neuslyšíš. Třeba v Enermax Hoplite o discích absolutně nevím, ale i třeba NZXT Lexa S, nebo Fractal Design R3 mají také dobré odhlučnění..
SSD je pak na tobě, já mám Kingston HyperX 3K, vyšší rychlost, menší životnost (počítám, že až umře, na trhu budou podstatně rychlejší). Je jedno jesli 7mm, to nepotřebuješ, ale do ultrabooku se ti to hodí.. V notebooku mám Crucial M4, ale mSata verzi, a ty Crucialy jsou poměrně drahé..
Chladič jednoznačně Gelid Tranquillo.
Jestli můžeš na kabel, jdi se sítí na kabel, wifina zbytečně laguje a padá. Jinak je určitě lepší PCI karta..
Ani skříně neber nejlevnější, ta první je dobrá volba. Pokud do levné skříně dáš těžké komponenty, bude se to kroutit a sníží to životnost komponent, nemluvě o horším chlazení, mizerném odhlučnění, rezonanci plechů.. Záleží na tobě, co se ti líbí, ale dražší skříně za to stojí - lépe vypadají, jsou pevné (výhoda i při přenosu), mají dobrý cablemanagement, dobrý airflow, slušnou výbavu, prachové filtry, gumové odhlučnění pro HDD.. Například Enermax Hoplite, ten má navíc ještě i šuplíky pro hot-swap HDD, místo pro radiátor vodního chlazení a další blbinky..

No a konečně na zdroji nešetřit. Semka by to chtělo něcolepšího, Fortron Black power 550W nebo lépe Aurum 500W, nebo Seasonic S12II, jinde bych asi nevybíral. Možná i starší Enermaxy by stály za to - možná mají číselněj menší efektivitu, ale jsou o dost lepší. Enermax má skvělá zdroje, ale taky podle toho vypadají ceny..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.