HDD Dá se ještě zachránit ? nebo je na odpis?

Mám problém z HDD ,poté co mě přerušili dodávku elektřiny při plném provozu počítače!Po najetí počítače se nedalo nic ,nenajel windows jen to načítalo jako že se spustí pak jen píp a znovu a pořád dokola ,nepomohl ani nouzák tam to najíždělo stejně.A protože mam data zálohovaná tak jsem dal reinstal windowsu s rychlím formátováním tam to zamrzlo tak pomalé formátování ,to sice pomohlo ale po asi 2 dnech provozu modrá smrt :o po najetí kontrola disku a opět jsem musel reinstal protože nenaje windows.A už podle zvuků disku mě bylo jasný že je asi totálně v pr.... tak znova reinstal s pomalím formátováním no a si tak na popáté to najelo a šlape zatim v pohodě 3dny ale ale podle mne je to jen štěstí čekam na tu smrt disku, pak jsem juknul na vaše stránky co se tu píše ohledně disků.Asi je to zlé :x přikládám obrázek ze screnu a asi už je něm co :shock: .Díky za rady a pomoc.

Obrázek uživatele Michal Čížek

katastrofálně na tom disk dle výpisu neni, ale pokud se zněj ozívají zvuky, tak to bude ten problém, ještě se na něj můžeš mrknout přímo utilitkou WD http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=606&sid=3
Jak ty zvuky znějí?

Obrázek uživatele Valy

Juknu na ten další prográmek. A co se týká těch zvuků tak už dokážu i předpovědět kdy se to zase podělá. Většinou tomu předhcází strašný zpomalení počítče sekání oken pak je slyšet jak disk rozjede chvilku tam přeskakuje pak cvakne a znova dokola když to udělá tak 10x tak už nejde nic než restart nebo modrásmrt .Dnes je to 4 dny zatim jede bez problémů ale jak do toho začnu sázet prográmky tak to asi zase zkolabuje.

Obrázek uživatele Michal Čížek

hmmm tak to je disk nakopanej

Obrázek uživatele Valy

Je kaput nebo se s tim dá něco dělat ? půlka disku je v pořádku.To může udělat blbej výpadek proudu?Já s nim fotbal určitě nehraju :)) možná když jsem jezdil WOT tak ho někdo trefil :-) .Tak co sním?

Obrázek uživatele Michal Čížek

jestli je to systémový disk tak vyměnit, použít jen půlku z něj jako odkladová plocha na filmy.

Obrázek uživatele Valy

Bohužel je to můj jedinej disk,takže asi budu muset něco koupit.Koupím asi jen 320G mě to stačí nikdy jsem tam stejně víc nenacpal.I tak děkuji za ochotu.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.