HD Tune Health

Zdravím

Kdo se v tom vyznáte, co říkáte na tento disk? Pracuje zatím bez problému.

Díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, disk se ještě snaží pracovat správně, ale odchází. Nesleduješ zpomalení načítání systému, nebo náběh programů? Možná systém již zamrzá, nebo častěji padá.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky za odpověď
Systém nezamrzá, index spolehlivosti je v pořádku (občas jen padne net, tak 1x za týden), programy startují normálně, systém za 50 sec. Pentium dual core 6600, 3,06 ghz, 2gb ram dual ch, Wista 32.

Ještě by mě zajímalo, co jsou to ty tři položky s těmi nejvyššími hodnotami. Díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

SEEK ERROR RATE - počet chyb při čtení dat z povrchu disku
AIRFLOWTEMPERATURE - Počet chyb v důsledku vysoké teploty
HARDWARE ECC RECOVERED - Počet opravených chyb.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj

získal jsem HDD od známého - údajně ho uvařil
Hd tune mi hlásí AIRFLOWTEMPERATURE - failufe
Hdd, ale funguje bez chyb a nemám problémy. Mám se v tomto smyslu nějak znepokojovat nebo HDD využívat na 100%

Díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud ho nepřehříval dlouhodobě, ale jen to bylo nárazové přehřátí, tak by měl být dobrej

Obrázek uživatele Stiletos

Tomuhle se moc věřit nedá mam tu HDD co ukazovali podobný varování a jedou dodnes a jinej kterej měl vše Ok ze dne na den pošel jedíný hodnoty který bych bral vážně jsou ty z Error scan,jinak HDD nejlíp zkontoluješ třeba přes UBCD utilitou výrobce toho HDD.

Obrázek uživatele Michal Čížek

z error scanu zjistíš jak je na tom plotna disku, ta ale nevypovídá nic o elektronice samotné, dle screenu zatím disk zvládá opravovat chyby, ale při tom přehřívání je otázka jak dlouho

Obrázek uživatele Stiletos

No jasný jenže to je jediný použitelný,tyhle warring atd jsou o ničem když už tak project utilitou výrobce toho HDD,to ti vyplivne jestli je komplet Ok nebo ne a použitelnej.Jinak k tomu přehřívání,jsem tu měl nedávno ION k tv starej ca 2 roky a ten HDD v něm topil jak prase podle komentů na forech kolem 75C a zřejmě mu to nějak nevadilo . :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

2 roky a nevadilo, kolik mu teda ještě dáváš let?

Obrázek uživatele Stiletos

Já těžko říct koupil jsem to za 1200 a když jsem zjistil jak to topí tak jsem to raději po tejdnu zase za stejnou cenu prodal a postavil si to na mITX . :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) takže jemu to možná nevadilo, ale tobě to trochu vadilo, každopádně to není dobře, že se upejká, záleží pak na kvalitě součástek, která prodlužuje zkracující se čas kolabsu

Obrázek uživatele Stiletos

Já nevím ten ION stál jako novej kdysi ca 6000 jak topí je fakt extrém ,ale na druhou stranu to musej mít nějak spočítaný že to komplet vydrží alspoň 2-3 roky,bere se to že v provozu je jako součást TV tj skoro nonstop.Je mě jasný že teploty jsou extrém těch ca 75C co někdo naměřil když v deskopu mám HDD kolem 38C,těžko říct jaký max HDD snesou a co se v něm eventuélně odrovná nebo ne.Viděl jsem ntb kde to topilo taky kolem 65C+ a jedou X let a nový líp chlazený kterým HDD odešel.(samozřejmě otázka na co) :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.