Hardware - problém se spouštěním PC

Zdravím. Při zapnutí PC trvá až 3 min. do naskočení plochy. Často jsem z toho tak nervozní, že mám obavy ze zamrznutí spouštění. Mám OS W.8.1, PC Packard Bell. Rád se dozvím o příčině tohoto stavu. Mám operační paměť jen 4 GB a jako málo zkušený uživatel si netroufám jít na BIOS. Užívám při vypínání spánkový režim, ten funguje perfektně. Ale jsou případy s nuceným restartem a můj problém se objeví znovu. Často využívám Advanced Systém Care a Driver Booster pro správný chod PC. Mohu ten problém nějak sám ovlivnit? Dík za radu. Vosyka

Obrázek uživatele Stiletos

Advanced Systém Care a podobný sra... nemaj v Pc co dělat .Driver Booster to samí ten je dobrej tak pro starý HW kde se nedaj sehnat ofic ovladače,navíc jestli to nemáš vypnutý tak se ti automaticky při startu zapíná takže sis odpověděl sám + si tipnu že máš nějaký ty super antiviry co to brzdí taky,jinak 4GB stačí a v tom problém určitě není.Odinstaluj to + nevím co sis ještě stáhnul za podobný nesmysly...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Souhlasím. Žádný tyhle opravovací věci tam nedávej. Antivir od Avast a to je všechno.
Pokud je spouštění pomalé a i aplikace se pouští pomalu, může být na vině i poškozený disk. Stáhni program HDTune, otevři, karta Health a udělej nám z ní screenshot který nahraj sem. Posoudíme status disku.

Obrázek uživatele Vosyka

Dík za cenné rady. Ten ASC a Driver Booster jsem odstranil. Asi to bude podobné i u Smart Defrag? K zabezpečení používám AVG a IObit Malware Fighter a ty asi musím ponechat. Nevím ale, co mám pak používat k opravám položek jako u ASC. V systému ve složce Tento počitač jsem např. zkoušel Optimalizovat, ale vůbec se mi to nespustilo. Ten postup k ověření neporušenosti disku se mi jako pro málo zkušeného uživatele jeví těžký. Potřebuji k tomu bližší pokyny jak postupovat. Vosyka

Obrázek uživatele Vosyka

Dodatečně upřesňuji. Jde jen o vysvětlení postupu u screen shotu. jsfvsk

Obrázek uživatele Stiletos

Plně stačí ten IObit Malware Fighter ,AVG je k ničemu a nějaká optimalizace pc je totální blbost to vše akorát zahnojí chod Pc,jinak na malware a spyware je dle mého nejlepší program tento .Dobrý by bylo hodit sem scan co všechno je spuštěný při startu Pc v procesech a taky zkontrolovat ten HDD jak už bylo doporučený nahoře........

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/antiviry/jednoucelove/mal...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zahodil bych i AVG - jako antivirus stojí za prd, a IObit je také naprd. Nejlepší antimalware je MBAM (Malwarebytest jak odkazuje Stiletos), ale není třeba jej mít nainstalovaný. Spíš se hodí jako chytač už nakaženého systému.
Většinovou ochranu systému proti virům a malwaru zastaven Freeware avntivirus Avast! (mimochodem světový program od českých expertů). Je nejlepší mezi bezplatnými antiviry. To je v podstatě jediný program, který potřebuješ do počítače dávat. Vše ostatní systém jen ničí.
Vřele bych doporučil využít vestavěné funkce Windows 8 - obnovení a přeinstalaci. Můžeš něco takového udělat? Systém už máš totiž nejspíš dosti "zničený". Dej si tedy všechna data mimo počítač a následně ve Startu vyhledej "Obnovení". Tam už najdeš, je tam úplná obnova s přeinstalací Windows. Počítač pak bude vypadat jako bys ho zrovna přinesl z obchodu a poprvé zapnul. A bude mnohem rychlejší. Osobně doporučuji provést. Je to plně bezobslužný proces, což je skvělé.

Co se screenshotu týče, když máš otevřený ten program HDTune, stiskni klávesu PrintScreen (PrtScn). Následně otevři Malování, pravým tlačítkem myši -> vložit -> vloží se ti obrázek obrazovky. Můžeš ho buď oříznout nebo rovnou uložit. A když píšeš příspěvek na poradně, máš tam tlačítko "přiložit přílohu". Vyber obrázek a hotovo.

Obrázek uživatele Stiletos

No já nedoporučuju ani ten Avast,viry už dneska nefrčej a Avast zachytí samí kraviny nic víc,když je pak v Pc nějakej sajrajt tak přes Avast stejně projde,osobně mám v pc ca5 let jenom MBAM a ani jedinej problém.Hafo lidí ho rve na starší HW a tam akorát zbytečně zatěžuje a brzdí systém.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Já mám Avast už asi 11 let. Vlezu taky všude možně, a zatím se přes Avast nic nedostalo. A v hodnoceních vychází z freewaru nejlépe.

Obrázek uživatele Stiletos

No nevím na jiný poradně je to furt dokola proč mám zasviněnej Pc když mám Avast,proč je vytěžovanej a zabržděnej systém atd,ono záleží taky kdo kam a na jaký stránky leze pak se ukáže jestli je k něčemu....Dost lidí nepoužívá nic občas se Pc projede MBAM + AdwCleaner a stačí to taky ,pro někoho co bezhlavě stahuje vše pak nepomůže nic.Avast jsem taky dřív zkoušel a za mě už ho v Pc nechci nikdy vidět.

Obrázek uživatele Vosyka

Snad se mi podařil obrázek z HD Tune. jsfvsk

Obrázek uživatele Vosyka

Zopakoval jsem to ještě jednou. jsfvsk

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Bohužel ne
Zkus jej nahrát sem http://www.edisk.cz/# na konci ti to vyplivne odkaz, ten zkopíruj sem.

Obrázek uživatele Vosyka

Zdravím. Dostal jsem se ke stránce e-disk- nahrání proběhlo úspěšně. Dál už si nejsem jistý. Máš-li ještě trpělivost se mnou, prosím uveď jak mám dál postupovat. Dík, jsfvsk

Obrázek uživatele Stiletos

Musíš zkopírovat to v ty listě vedle vyhledávače www..... co mas u ty fotky na e disku,jinak obrázek se sem vkládá taky vlozit soubor je to v náhledu.

http://www.edisk.cz

Obrázek uživatele Vosyka

Nezlob se na mne, ale jsem naprosto neznalej v požadovaných operacích. V okně malování mám zkopírované okno HD Tune. To asi musím přesunout do webu edisk a z něj pak do odpovědi v Poradenství. Je to zhruba tak nějak?Nevím ale jak to udělat.

Obrázek uživatele Stiletos

Tak jinak, to zjednodušim ty hodnoty v Heald jsou všechny OK ? Spust tam taky Error scan a nech běžet dokonce vše by melo bejt zelený,pak dej vědět popřípadě když bude u Heald Warring tak napis u čeho.

Obrázek uživatele Vosyka

Když vyberu kartu Health, mám čisté pole a nic nenabíhá. Dole je uvedeno : Power on Time n/a a stejné označení je i u Health Status. Se skenováním disku jsem to zkoušel už dřív. Na rychlý sken se vše vybarví zeleně. Zkusil jsem si také kartu Benchmark a dostal tyto údaje:
min 32,0 MB/sec - max 80,6 MB/sec - průměr 61,2 MB/sec -
CPU Usage 8,3% - Acces Time 18,8 ms -Burst Rate 49,7 MB/sec - Buffer n/a
Zdá se že, disk není poškozený. jsfvsk

Obrázek uživatele Stiletos

Jestli je HDD OK tak platí to nahoře, odinstalovat ty kraviny a project MBAM + AdwCleanerem

Obrázek uživatele Vosyka

Nyní mám odinstalovaný Advanced Systém Care i Driver Booster.Otevřel jsem prohlížeč událostí a zděsil jsem se. Je tam spousta chyb i upozornění, které se stále opakují. Jsou to chyby z těchto skupin: Store- Licensing , Search, IM Service, Print Service, Distributed COM, Ms Installer, App,Aplication Hang, Service Control Manager, Kernel-Event Tracing, Restart Manager, Bag Check, Ntfs, CAPI2 aj. Vypadá to na poruchy nebo poškození. Kromě toho se tam často objevuje výstraha ESENT a další. PC Packard Bell mám od listopadu 2014, OS je W.8.1. Nemám patřičné znalosti v IT, protože jsem se to v podstatě učil jako samouk. Letos mi bude 80 let. Předtím jsem měl Esprimo Fujitsu Siemens s OS W. Vista. Ten mi vydržel 5 let a byl jsem s ním velmi spokojen.

Jaké mám řešení tohoto stavu ? Opravy v servisu by byly asi dost drahé a nejsem si jist, jestli bych tam nechodil opakovaně. Do koupi nového počitače se mi po roce používání také nechce. Dají se ty největší závady postupně odstranit a prodloužit tak využívání počitače?

Dík za pomoc nebo radu.. jsfvsk

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Doporučuju přeinstalovat. Zvládneš to, je to vážně jednoduché:

1. Potáhněte prstem směrem od pravého okraje obrazovky, klepněte na tlačítko Nastavení a potom na položku Změnit nastavení počítače.
(Pokud používáte myš, nastavte ukazatel myši do pravého horního rohu obrazovky, přesuňte jej dolů a potom klikněte na tlačítko Nastavení a potom na položku Změnit nastavení počítače.)
2. Klepněte nebo klikněte na Aktualizace a obnovení a potom na Obnovení.
3. V oblasti Všechno smazat a přeinstalovat Windows klepněte nebo klikněte na Spustit.
4.Postupujte podle pokynů na obrazovce.

Smazáno bude vše, počítač pak bude jako bys jej právě vyndal z krabice.
Samozřejmě je uživatelská data nemazat, ale přeinstalace systému pak není stoprocentní.
Nicméně stačí bod 3 nahradit tímto:
3. V oblasti Částečné obnovení počítače, které neovlivní soubory klepněte nebo klikněte na tlačítko Spustit.

Obrázek uživatele Vosyka

Zdravím a přeji hezký den. Moc Ti děkuji za srozumitelný návod k přeinstalaci systému. Pro větší zabezpečení jsem si to ještě zapsal do sešitu. Zatím nemám chuť k tomu přistoupit, protože ta nová instalace aplikací a všeho dalšího je dost pracná a zdlouhavá. Snad mi to i s těmi chybami ještě nějakou dobu vydrží a potom by na to přišla řada. V každém případě Tvou odpověď považuji za nejlepší, kterou jsem kdy dostal. Velmi si vážím Tvé snahy pomoci co nejkomplexněji. jsfvsk


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.