GTX 580, velikost grafické paměti

Ahoj, mám tuto GK http://www.czc.cz/msi-n580gtx-lightning-xtreme-edition-3gb-pci-e/92522/p... a udávaná velikost paměti je 3078MB. Ale GPU-Z mi ukazuje jen 1536 MB. Netušíte proč? Díky všem za radu.

Ještě link na obrázek http://2i.cz/2i/i/4f6a5484/c4aac4c2c3e7a7891bd5c9604b2b05d0/94313e14c7.f...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Takhle - CPUz nedetekuje co grafika má nebo ne - on detekuje jádro a kódy a podle nich vypíše ze záznamu, který do něj dali vývojáři.. A jelikož typicky má 1,5GB, tak ten program ukáže všechny specifikace, které má grafika GTX580, včetně 1,5GB paměti.. Tohle je speciální verze, co má další zbytečný giga a pul navíc..

Obrázek uživatele Hovado-CZE

no, moc jsem to nepobral... první obrázek je od uživatele, kterej ho dal na NET a ten tam má podle GPU-Z 3072 MB, mě ukázal GPU-Z 1536 MB. :o přitom bych měl mít 2x tolik, resp. stejně jako on, když máme stejnou GK. Nevíš tedy ,proč to mám jinak? Nemůže mi to něco "ořezat" ??? :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zkontroluj si verzi toho CPUz - může mít novější, která už tuhle kartu zná a tudíž o ní vypíše správné hodnoty..

Obrázek uživatele Hovado-CZE

Verze je novější, koukal jsi na přiložený obrázek?

Obrázek uživatele Peca

A co ti ukazuje v ovladačích od GK? nebo zkus i jiné programy než GPUZ, třeba Aida64.

to Tobi: těch 1,5GB navíc není u téhle karty zbytečné, např. pro 3D vision se určitě hodí. Ono i při vyšších rozlišeních než je FHD už je potřeba více jak standartních 1,5GB (u některých her), to už pak z tohoto důvodu 580ka někde ztrácela výkon.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Obrázek odmítá odkrýt svá tajemství. Ale nepočítám, že bych z něj něco vyčetl..

Pokud si chceš ověčit, kolik máš reálně paměti, na paměťových čipech je natištěno modelové číslo - dohledáme velikost čipu a spočítáš čipy a budeš vědět, kolik reálně máš.. Ale já si nemyslim, že byc měl 1,5GB.
Ještě se zeptám, kolikabitový máš OS?

Chtěl jsem napsat, že je zbytečné nad 2GB, ale ty 3GB jsou už opravdu obří množství paměti na dnešní dobu. Vždy se najde něco, kde se to uplatní, ale chvíli potrvá, než to tak bude majoritně.. 3D Vision je jeden z případů.

Obrázek uživatele Hovado-CZE

http://2i.cz/c7131c36e5 obr ještě jednou.
OS mám WIN 7 / 64bit,
jdu zkusit tu AIDu 64 a dám vědět.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak říkám, ten program neměří, kolik čeho grafika má (kromě taktů), on to má jako nadefinované hodnoty v DB.

Obrázek uživatele Peca

stačí se mrknout do ovladačů

Obrázek uživatele Hovado-CZE

tak je tam taky 1536 mb http://2i.cz/28ece3c91a

Obrázek uživatele Peca

A jsi si opravdu jist, že máš tu kartu na kterou jsi tu dával odkaz. Tu Lighting extreme s černým chladičem TFIII a větráky měnící barvu při změnách teploty? Protože nejen, že ti v ovladačích ukazuje poloviční paměť, ale navíc je na nižších taktech, to je divné.
Zkoušel jsi tu Aidu64?
Jakou verzi ovladačů používáš?

Obrázek uživatele Hovado-CZE

JJ, mám tuto , modrý větráky atd.... aidu jsem zkoušel a je to to samé . ovladač mám poslední vydaný 296.10 http://8s.czc.cz/7c6bpm62k4its8vjumtjgp3dv1/obrazek?size=7

Obrázek uživatele Peca

Asi bych ji sbalil, pro jistotu si udělal screen třeba z těch ovladačů a dosesl ji prodejci ať ji vyreklamuje. Evidentně je tady něco špatně, paměť i takty má jak kdyby to byla obyč. 580ka, zkoušel jsi ji i v jiném PC? Nemyslím si, že by to bylo jinak. Na tento problém jsi přišel až teď, nebo to bylo už ve starým compu. Co máš za nové PC?
Nezkoušel jsi flashovat bios předpokládám.

Obrázek uživatele Hovado-CZE

nevim ,co to je flešovat bios ))) takže sem to asi nedělal. Zjistil jsem to až teď a to náhodou, komp mám asi 6 měsíců, desku mám Z68X-UD3-B3, procák i7 2600K, 8MB RAM DDR3. Zítra ji dám do jinýho kompu a uvidim.
Je to už třetí karta, první se posr...po 14 dnech, V CZC mi dali jinou která nešla hned, pak jsem ji horko těžko reklamoval osobně v Příbrami . Neochotně mi dali novou... no a teď toto.

Obrázek uživatele Peca

No tak to bude potřetí, jestli se to ověří i v jiném PC. Omlať jim to o hlavu a vezmi zpět peníze.

Obrázek uživatele Hovado-CZE

A co místo ní vybrat , když to bude na reklamaci ?? Třeba toto? http://www.czc.cz/zotac-gtx-590-3072mb-pci-e/88929/produkt?q-c-0-f_20274...

Obrázek uživatele Peca

Třeba toto,
http://www.czc.cz/gigabyte-gtx-680-2gb/105564/produkt
ale asi s tím ještě chvilku počkat než se ceny ustálí a vyjdou nějaké nereferenční kousky.

Obrázek uživatele Hovado-CZE

z tohodle by jsi nic nevybral? http://www.czc.cz/graficke-karty/produkty?q-c-2-f_2027494=d768.0&q-c-0-f... nebo nejsou tak výkonné? :D spíš nějaký HI-END ))

Obrázek uživatele Peca

Ne nevybral. Což o to výkonné jsou, ale topí a žerou jak vsteklý, je to uřvaný, skoro žádný OC potenciál (s tímto chladičem). Je to dvojice podtaktovaných jader GF110. Chlazení je nedostatečné, napájecí kaskáda je slabší. Není to žádná výhra ostatně jako všechny dvoučipovky. Pokud to nedáš pod vodní blok, tak to je hrůza.
Oproti tomu je 680ka úplně nová generace, která má nízkou spotřebu, je levnější a to o dost, tišší a výkonem už není o moc pozadu než tato dvoučipovka.
Poměrem cena/výkon je jednoznačně na tom lépe a to o dost.

Obrázek uživatele Hovado-CZE

ok, a když nebudeš brát ohledy na cenu , tak by jsi vybral to samé?

Obrázek uživatele Hovado-CZE

ještě dotaz, než ji budu posílat zpátky do CZC, není možné, aby jsem nějakým způsobem snížil tu paměť já ?? V biosu GK jsem nic nedělal, bo nevím, jak bych se do něj dostal. Co používám je MSI Afterburner a TOUCH BIOS, ale tam jen zvedám takt CPU
http://2i.cz/0c313e14c7


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.