GTX 460 OC

Zdravím. Mám GIGABYTE GTX 460 Ultra Durable 1GB
Která má následují výchozí hodnoty:
Core Voltage: 0.975
Core Clock: 715
Shader Clock: 1430
Memory Clok: 1800

Mám to po přetaktování takto:
Core Clock: 845
Shader Clock: 1690
Memory Clok: 2050
Core Voltage: 1.0

A v MSI Kombustor jede OK, bez zjevných vad a záseků. Ptám ale, zda na dlouhodobý provoz to nemá negativní vliv? Teploty jsou max 70, ale četl jsem, že paměti se mohou ničit a vlivem velké frekvence a pod. Přitom jsem viděl, tohle:
http://www.overclock.net/t/798961/gigabyte-gtx-460-1-gb-benchmarks-overclocking-and-power-consumptions
Kde to jede údajně OK.

- Navíc nechápu jak poznám, že mám male napětí? Sekne se PC během zatížení GPU? Automaticky měn to hodí na 1.035. Ale jak jsem psal, manuálně to jedena na 1.0

Děkuji za rady.[/url]

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[81526] GTX 460 OC

Ahoj,
čekal jsem na tom odkazu nějaké obrázky usmažené grafiky :D
Ne, obvykle pokud jsou teploty dobré (70°C je velmi dobré), tak to negativní vliv nemá. Možná pokud přeženeš paměti (dals jim celkem hodně), mohou se přehřívat, protože jsou prakticky nechlazené, ale za pár korun se dají koupit malé heatspreadery, které problém vyřeší, a možná ji dovolí ještě pár MHz.
Samozřejmě otestuj, zda je grafika stabilní i ve hře.

Napětí moc neřeš, grafika má jisté "stavy", mezi kterými přepíná automaticky podle zátěže, a které definují takty a napětí. Tebou nastavené hodnoty jsou tedy pouze v maximálním stavu.
Nízké napětí, jak jsi sám řekl, poznáš zamrzáním a padáním, případně artefakty v obraze (tam už spíš poznáš příliš vysokou frekvenci čipu/pamětí). Samozřejmě napětí má prakticky největší vliv na teplotě čipu/ů, takže opatrně. Pokud to přeženeš, můžeš kartu zničit.. Takže zvedat pdsud už jen pomalu, a neustále tedy testovat, ujišťovat se, že je stabilní zejména chlazení - větrání ve skříni tak, aby se tam po pul hodině neusadil horký vzduch kvůli špatné ventilaci skříně jako celku... A vše bude dobré.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[81527] GTX 460 OC

Díky za pomoc. Tedy teplota pro GPU může být jiný jak teplota pro paměti na kartě? Tahle karta má po celé délce chladič, tak by měl chladit i paměti.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[81528] GTX 460 OC

Paměti jsou sice pod chladičem, ale nejsou s ním v přímém kontaktu (sválně se na kartu podívej z boku), některé jsou i mimo základnu, a navíc jsou ještě paměti z druhé strany karty, předpokládám..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[81529] GTX 460 OC

Díval jsem a je to tak říkáš.
Zadní paměť byla horká, ale to byli i paměti RAM, snad to nevadí. Nerad bych dokupoval další pasivní chladiče.

Btw stejně to je tedy zavádějící. vidím teplotu jádra GPU ale paměť nevidím. To samé u RAM a CPU, kde je CPUTIN a pak teploty jádra.
Asi teplota RAM není důležitá, když se s ní nikdy nepočítá.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[81530] GTX 460 OC

Ram hlavně nemají senzory, ani se s nimi nepočítalo, navíc typicky moc netopí - a pokud ano, jsou to šmejdy, měls nešetřit na nich..
paměti grafiky taky kdovíjak netopí, pokud je nepřetaktuješ. Samozřejmě při přetaktování čehokoliv standardní chladič přestává stačit.. Tady by stačil jen nějaký heatspreader, a nahoře pokud to jde, máznout pastu tak, aby měly čipy kontakt s chladičem (což předpokládám nemají)..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.