Grafika vytěžuje procesor na 100 procent

Dobrý Den, mám problém. Před pár dny jsem si koupil novou grafiku MSI N650Ti TF 2GD5/OC BE http://www.alza.cz/msi-n650ti-tf-2gd5-oc-d406446.htm Poté co jsem jí zapojil do PC jsem ji chtěl vyzkoušet ve hrách jak šlape tak jsem zapnul hru Splinter Cell Blacklist, hra šla na ultra detaily prvních 15 minut bez sekání perfektně a pak se začala postupně sekat, když se podívám do správce úloh tak mám procesor ve hře vytížen na 100 procent. Když jsem na internetu na nějaké stránce tak vidím že se mi obraz jakoby rozostřuje a zase zaostřuje chvílema. U předešlého modelu grafiky ASUS Nvidia Geforce gtX 465 jsem žádný takový problém neměl. Procesor byl vytížen ve hrách zhruba na 65 procent takže hry šli dobře. Nevíte čím by to mohlo být ? Předem děkuji.

Moje PC sestava:
Procesor AMD Phenom X4 945 3.00Ghz
RAM 4 GIGA
Základní deska AMD 770/SB710

Obrázek uživatele kiko261

A takto to vypadá keď sa niekto nepýta a kupuje na slepo.
Ak máš túto dosku http://www.alza.sk/gigabyte-ma770t-ud3-d144538.htm
tak je vobec zázrak že ti tam tá gpu ide.
-je robená pre PCIe 3.0 na tej doske je 1.0
-tá grafika čo si mal pred tým bola optimalizovaná pre 2.0 a funguje tu tzv. z5tná kompabilita čiže keď je grafika optimalizovaná pre 3.0 tak na 2.0 pojde v pohodicke ak je optimalizovaná pre 2.0 tak pojde aj tam aj tam ale ked je pre PCI express 1.0 tak na PCIe 3.0 slote ju nerozbeháš, proste čím vačšia verzia PCI expressu tým vačšia priepustnosť dat a toto tú novú gtx 650TI len brzdí. A tá doska (ak je to ona má slot PCI express (1.0) takže tak nejak...

Ešte skús pozrieť či je to naozaj tá zák. doska (MB), na ktorú som sem dal link a ak je, tak bude potreba výmeny MB ak je to nejaký iný model dosky ktorý obsahuje aspoň PCIexpress 2.0 tak je to v pohode.
Zatial si stiahni HWmonitor: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/monito... , zapni ho a pri zapnutí tej hry aspoň po minute skontroluj teploty na procesory a na grafickej karte (potom ich sem aj vypíš).

Ale ako som povedal záleží to všetko na tej základnej doske čiže ak je to táto
http://www.alza.sk/gigabyte-ma770t-ud3-d144538.htm tak ani nepokračuj ďalej podla návodu ako som vypísal a rovno možeme hladať novú dosku...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj, moje základní deska je přesně tato http://www.alza.cz/asus-m4a77td-pro-d133925.htm moc se v tom nevyznám tak nevím jestli má aspoň PCIexpress 2.0. Teploty jsem změřil přes speedfan a Hardware monitor a myslím si že jsou v pohodě.

Teploty:
GPU 60 C
CPU 53 C
HDD 43 C
Core 52 C
MB 45 C
Temp1 53 C
Temp2 45 C
Temp3 -128 C

Obrázek uživatele kiko261

Ak si to meral po pri hre tak áno.
A teraz mám pre teba dobrú správu, ktorá ťa asi nepoteší. :-)
- Máš zastaralú základnú dosku čiže problém sa vyrieši kúpov novej.

-Táto doska je výborná pre budúci upgrade dá sa povedať zatiaľ čohokoľvek.
Je kvalitná, používa sa v gaming zostavách osadených najmä 8 jadrovími FX procesormi a ten tvoj táto doska tak isto podporuje takže tu nieje čo riešiť na takúto kvalitu je ta cena až výhodná.
- http://www.alza.cz/asus-m5a97-evo-r2-0-d355421.htm
Ešte taká otázka aký máš v PC zdroj ?
Zistíš to aj odkrytím bočnice PC skrine tam na zdroji je vypísaná jeho značka typ a aj koľko je wattový.
Edit*:
-Ešte čo sa týka grafiky síce si si mohol priplatiť 600kč za SAPPHIRE HD 7850 2GB OC
ale vybral si si dobre GTX 650Ti BOOST je vlastne jej ekvivalent - síce tá sapphire tak vačšinou lepšie zvláda rozne efekty či už v hrách alebo v testoch ale rozdiel tam veľký nieje...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak to je v háji ještě investovat do nové základni desky :-) ale už aspoň vím čím to bylo a za to ti děkuju, tu desku co jsi mě jsem dal si určitě koupím. Jinak můj zdroj je GX 650 W, měl by na tu grafiku stačit.

Obrázek uživatele kiko261

No, je to dobrý zdroj síce nie moc silný ale tak má aj tú certifikáciu 80plus a je totálne dostačujúci čiže len tá doska robí problémy. :-) A ako som zpomínal hore tak časom si pokojne možeš urobiť upgrade procesoru pokojne na fx 8350...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ta SAPPHIRE HD 7850 2GB OC vypadá taky dobře. Mě spíš šlo o to abych si koupil grafiku se kterou rozjedu nové hry na ultra detaily a myslím si že by to ta moje GTX 650 TI BOOST měla zvládnout, takže jsem spokojený ;-)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Procesor fx 8350 bych bral ale je už na mě moc drahej, jsem ještě student takže nemám plat :D ale časem třeba koupim

Obrázek uživatele kiko261

V pohode to zvládne ale teraz som zistil že na alze neboli uvedené správne parametre tvojej základnej dosky čo máš teraz... Po overení na oficiálnej stránke asusu som zistil že tvoja doská má v sebe Pci express 2.0 !!!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Fakt ? tak to je divný že mě to takhle blbne. Nevíš čím jiným by to mohlo být ?

Obrázek uživatele kiko261

Máš v okolí nejaký servis alebo nejakého známeho, u ktorého by si vyskúšal túto novú grafiku či nieje chyba v nej ? Doska by ju podla parametrov mala podporovať takže može byť chyba aj v tom...
Inak keď na PC nehráš a len prehliadaš CPU je vyťažený aj tak stále na 100% ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Kousek ode mě je nějakej servis tak jí tam vezmu. Když nehraju žádné hry tak je vytížení procesoru zhruba na 15 procentech, nejpíš bude opravdu vadná grafika.

Obrázek uživatele kiko261

Tak ju teda choď odskúšať a daj vedieť ako to dopadlo.
Inak naozaj sa ospravedlňujem tá doska sa už nejakú dobu nepredáva možno aj preto tam nemali spresnené parametre na doske...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

V pohodě, jsem docela rád že nemusim kupovat novou desku :) až grafiku odskousim tak dam vedet.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Udělal jsem menší chybu, moje deska je tato http://zakladni-desky.heureka.cz/asus-m4a77td/specifikace/#section ale je skoro stejná jako Asus M4A77TD PRO

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Měla by ale mít taky PCI Express 2.0

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Kiko propříště koukej aspoň na oficiální weby...
Za mě, co se týče problému - prvně si pohraj s ovladači. Zkus různé jiné verze ovladačů, ať víme, že je na vině grafika.
Pro jistotu ještě ve správci úloh koukni na kartu procesy - který proces v inkriminovanou dobu vytěžuje procesor. Totiž, zda je to vůbec hra. Může to být nějaký vireček, a může to být třeba i problém s PIO režimem disku.
Jak bylo řečeno, grafiku také zkus v jiném počítači, respektive sem zkus vrátit tu starou... Pozor na bordel v ovladačích. Zásadně všechno odinstalovat a smazat, než grafiku vyndáš.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.