Grafika hry problem

Zdravím, mám ati 3870. Objevil se mi problem ve hrách ve win xp, po chvili hraní grafika jak kdyby začne nepravidelně zobrazovat v časové linii (jak kdyby se to sekalo) ale není to díky vlivu na výkon pc, jak kdyby se něco špatně propočítávalo. Je to pravidlené 3 sec jede hra normálně a pak drobný zádrhel, toto se pravidlně opakuje v jakékoliv hře a trvá to s přesnou pravidelností. Zkusil jsem už změnu ovladačů, pak jsem si nainstaloval staré, i jsem reinstaloval win - nic nepomohlo. Nevíte co to může být, nikdy sem se s tím nesetkal. Díkec

Obrázek uživatele Rozy

V ničem jiném ve win problémy nejsou filmy... prostě jen hry, nechápu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hoď sem popis zbylého HW počítače..
zkus projet ramky Memtestem (viz homepage/návody)
od kdy to dělá? neměnil jsi cokoliv? netaktoval jsi?

Obrázek uživatele Rozy

Zbylej HW oká (Athlon 6400+, 4GB...), hrál sem na tom rok a objevilo se to po roce až. Je pravda nahrával jsem nový ovladače grafiky a taktoval grafiku, ale pak sem to stáhl zpět. Nainstaloval jsem new systém, tak to testnu na náké gejmce v blízké době a uvidím, kdyžtak jsem písnu ještě díkec za ohlas.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takovýto popis mi opravdu nestačí, navíc Athlon 6400 by msuel být dualcore a to jsi neuvedl.. prosím stručný popis PC (deska, cpu, ramky, disk, zdroj)
pokud si taktoval,mmohal se grafika podělat..
jaký jsou teploty na GK a zbytku po nějaký době hraní?

Obrázek uživatele Rozy

Powercolor AX3870 512MB DDR4; 2x2GB DDR2 800Mhz Kingmax; AMD Athlon 64 X2 6400+ 3.2GHz 2MB Cache, AM2, 125W, BOX; MSI K9N NEO-F V3, s.AM2, nForce560; WD 400GB SATA/300,7200rpm,16MBcache; CASE 400W zdroj; zkusím ten mem test se mrknout jak jsi psal a projet to tím, a v jedné hře mě to zase po přeinstalaci dělalo zas. Jak zjistím ty teploty při hraní?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

sakra.. ty si vážně myslíš, že 400W ti na tudle nenažranou grafiku, dosahující 250W spotřeby postačí? padá to jen v náročnějších hrách, nebude to možná tim zdrojem? i kdyýž to by to spíš padlo celý.. máš možnost si pučit lepší zdroj? teploty třepa přes Everest v počítač - senzory, nebo přes cpuz, gpuz...

Obrázek uživatele Rozy

Grafika teplota při hraní 71C (dle teda Ati catalist control center), po chvilce dohrání 51C (asi průměr když se nic neděje). Dle sensorwiev CPU 62C při hře, a HD 50C. Memtest po nabootování trval dlouho tak jsem jen projel testy od 0-9 jen který jeli rychle zatím (asi půlka) a žádnej eror to neukázalo. Čoveče zdroj no nevím je to možný to nevím, ale nikdy mě to nedělalo. Např s Fifou09 nebyl problém a pak se to v ní taky objevilo a náročná podle mě teda určo není na ten hardware. Zdroj čoveče asi sehnat nemůžu. Díkec za info

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

HD 50°C? to je opravdu hodně, zbytek teplot v normě..
bootovací memsest byl to opravdu Memtest 86 viz homepage/návody? te musíš nehcat nekolik hodin! čim víc, tim líp, test jako test je nekonečný, takže tak přes noc to nech ;)

Obrázek uživatele Rozy

Memtest přes bootovací CD viz návody sem udělal, je to na hodiny to je pravda. Právě jsem psal, že sem to nechal jen co se dalo. Nechám přes to jet noc. Haluzově sem zkusil otevřít skřín jak jsem se díval na ten zdroj, zda-li je 400W a fakt je, byl docela zajebanej prachem v dírkách kudma proudil vzduch do zdroje. Tak sem to prosál pořádně, a nevím jestli to teda bylo tím nebo ne, ale v jedné hře co sem testoval pak se plynulost zlepšila. Ale zas nevím jestli to je blbost, nebo může mít prach na zdroji vliv na výkon zdroje :D Zítra po testu a pořádným protestování budu chytřejší doufám. Díky za rady a zatím čauves

Obrázek uživatele Rozy

Test přes noc asi OKá, erors 0. Pořádně jsem vysál PC a nechal otevřenou bednu při hraní a zatím vše oká, na boardu je chladič (asi nějakýho řadiče desky) a ten je kurňa žhavej tak jsem nechal otevřenou bednu a je to lepší. Ale možná to je jen haluz dočasná, to ukáže ještě čas jestli se to vrátí zase. Kdyžtak písnu díkec.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

kurňa žhavej? tam by mohl být problém, ten cladič, to bude chipset, ten zprostředkovává komunikaci HW a při přetaktu musí komunikovat rychlejc, možná se tím poškodil.. buď na něj dát nějakej větráček, aby líp chladil, nebo nevim, asi reklamaci desky, s hřejícím chipsetem se moc udělat nedá..

Obrázek uživatele Rozy

Žhavej přímo ne, ale je dost teplej když na něj šáhnu docela pálí (je teda teplejší než chldič na grafice třeba a na procáku)

Obrázek uživatele Rozy

Jak zjistím teplotu řadiču na boardu nebo frekvenci na které valí, a na jaké by měl valit. Zdá se mě že je docela horkej teda? Díkec

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

není to řadiš, alecelý chipset (severní a jižní můstek), není to čip jako procesor, u kterýho by se daly číst a měnit frekvence, jen spojuje třeba grafiku a procík, ale když grafiky přetaktuješ, musí spojovat rychlejc a to mu nesvědčí.. každopádně nic jinýho než servic či reklamaci neuděláš..

Obrázek uživatele Rozy

Už sem na to přišel, asi to bylo NVIDA physix *** navíc na ***, co má akorát za úkol *** funkci ATI grafiky. Proste se to zaplo samo instalací nějaké hry a už se to *** do všeho. Podpásovka od NVIDIA na ATI nic víc k tomu říct nejde :?

EDIT by TheALuminium: odnaučte se psát vulgarismy pokud zde chcete poradit :wink:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no, já nevím, ale mě PhysX běhá s grafikou ATI (při propočítávání na procesoru) vpohodě, žádný problém..
každopádně občas to může způsobovat nekompatibilitu.. ověříš to jen tak, že PhysX odinstaluješ a problémy ustanou..

PS: bacha na ty sprosťárny, zanedlouho to bdueš mít rudě ohvězdičkovaný ;)

Obrázek uživatele Rozy

Za sprosťárny se omlouvám, ale kvůli té píp píp píp jsem si přeinstaloval win a nemohl nic spustit pomalu sto let :o


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.