Grafika

Dobry den,
nyni mam grafickou kartu od MSI nVidia GeForce 8600 TwinTurbo, 256MB 128 bit a chtel bych si koupit jeste jednu a nevim, zda pujde koupit od jineho vyrobce (BFG) a s 512MB. Takty jadra, pameti jsou stejne....obe jsou DDR3. Pujdou zapojit graficke karty do SLI i kdyz je kazda jina? Moje ZD ma 2 sloty pro nVidii.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[16936] Grafika

čus BoBe, mno, tak každej výrobce si to staví trochu jinak. důležitý je ale jesli jsou obě s podporou SLI a ta tvoje deska taky, ale i tak se nedá zaručit že budou kompatibilní, ale pokud by náhodou byly, tak tu silnější do hlavního pci-e slotu, ale já ti kompatibilitu nezaručim, leda by sis napsal na technickou podporu nVidie, zda se daj tydle dvě karty kombinovat..

Obrázek uživatele BoBek
[16937] Grafika

Ma 512 MB pameti, proto jsem si vybral odlisnou. Pomuze mi koupe dalsi VGA k lepsimu vykonu? FPS? Muzu vubec vyuzit 512 MB + 256 MB nebo mi staci dve MSI s 256 MB?

Obrázek uživatele Pulec
[16938] Grafika

A nebylo by lepší tu grafiku prodat a koupit si jinou výkonnější. Vyhneš se problémům s kompatibilitou, výkonově na tom budeš líp ( dvě karty do SLI nejsou dvojnásobný výkon ), peníze utratíš stejné, nespotřebuješ dvojnásobek energie a nevyrobíš dvakrát tolik tepla :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[16939] Grafika

mno, tady jde hlavně o to, jesli 512 a 256 budou kompatibilní, pka, Pulec má pravdu, je to cca za stejný prachy, a energii taky ušetříš, i když možná ani ne...a časem k ní dokopíš druhou stejně výkonnou a budeš mít ještě lepčí výkon.
a víc grafik nenásobí výkon, jen něco přidaj, záleží jak jsou rychlí ty sloty, ale ta co máš ty ti přidá 25% výkonu, páč ti druhej slot v režimu SLI běží na 4x a první na 16x, ale ani tak ti to nepřidá uplně těch 25%..ale nárust tam bude.

Obrázek uživatele BoBek
[16940] Grafika

Za 2500 a 5000 je rozdil a navic ji mam mesic. Kdyz si koupim ATI uz si nemuzu koupit druhou a nVidie je drazsi. Chlazeni mam taky dobry, z pocitace vychazi studeny vzduch..... procesor je o 25% pretaktovanej a mam 40 C.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[16941] Grafika

jo, musel bys nvidii, ale já bych spíš doporučil koupit ještě jednu uplně stejnou jako máš teď a dát jo to sli, nvidie sou nanic, ale dyž už na ně máš desku...

Obrázek uživatele Launcher
[16942] Grafika

jestli to zapojis pres SLI tak zarucene ti pude kdyz budes mit 2 stejne graficke karty... netestoval jsem ruzne...

Ale mit 2 grafiky v SLI modu je mazec :) pekne to lita... a doporucuji to necim poradnim chladit :)

Obrázek uživatele BoBek
[16943] Grafika

Premyslel jsem o tom a vychazi mi to na 4500 kdybych si koupil druhou nVidii, protoze bych musel jit i pro zdroj. Za stejny penize muzu mit ATI 3870 a zdroj bych eventualne menit nemusel a jeste bych mohl prodat tuhle.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[16944] Grafika

mno, SLI moc výkonu nepřidá, jak řikám max 25% ale i tak je to dost, s ATI na desku se SLI? neni to škoda? když už můžeš SLI tak ho využij. nebo si kup novej komp a tenhle prodej, kup si novej na Intelu a ATI a budeš štěsněj :))

Obrázek uživatele BoBek
[16945] Grafika

Jo zas tak bohatej nejsem abych si kazdej mesic kupoval novej pc.... Neni to skoda....malokdo si kupuje 2 grafiky a kdyz mi uz stacit nebude muzu si koupit X2

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[16946] Grafika

jo, to můžeš, ale myslim, že by ti to moc nepomohlo, záleží co máš za sestavu, kvuli tý X2 by jsi musel celek komp oz základu překopat a myslim, že to by se ani nevyplatilo, hee, kup si tu druhou 256ku a tak za rok a pul si kup novej komp....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.