Graficka karta - "standardní grafický adaptér s rozliš

Dobrý den,
nedávno jsem nainstaloval windows 7 professional a vyskytl se problém s grafickou kartou ATI Mobility Radeon X1450. Nikde v ovládacích panelech není ATI control panel, mezi grafickými adaptéry ve správci zařízení je pouze "standardní grafický adaptér s rozlišením vga". Zkousel sem nainstalovat nejnovější ovládače z ofcialnej stranky, to stiahlo vzdy nejaku CATALYST aplikacia alebo neico co vlastne ma vyhladat aku mam graficku kartu a podla toho mi stiahnut ovladace. No bohuzial nic nenaslo. Skusal som aj cez google ovladace vetko mozne ale stale nic. Proste ako keby ju tam ani nemam. SKusal som aj aplikacie na vyhladanie grafickej karty no nic. SKusal som si hodit Vistu ako som mal pred tym a tam sa tento problem nevyskytuje. Prosim o radu co dalej. S pozdravom Orszagh.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, jestli máš CD s ovladačema pro Vistu ke grafice, použij ovladač pro Vistu.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Michal Čížek wrote:
Ahoj, jestli máš CD s ovladačema pro Vistu ke grafice, použij ovladač pro Vistu.

Ahoj, nemam ziadne cd k tomu s ovladacmi. Skusal som uz vsetko mozne.... Na internete vsak nechapem ze nieje prostte ovladac. Furt iba nejaky ten Catalyst alebo nejake blbosti. No konktretne ovaldac neni nikde na hento. ... Uz mam nervy z toho .

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Abych to upřesnil. Ovladač na grafické karty se sám o sobě jmenuje Catalyst Control Center. Existuje i automatická aplikace pro právě vyhledávání ovladače, ale ta nevím, jak se jmenuje.. Ale obvykle je k ničemu u starých grafik.
Problém je, že staré grafiky už nemají podporu - někdo musí uživatele tlačit ke koupi nového HW.. A tak pokud nemáš originální CD s ovladači, nebo ovladače stažené svého času, máš prakticky smůlu a většinu z nich už nenajdeš.
Konkrétně pak x**** řada od ATi už je tak starí, že W7 se na nich dají zprovoznit jen zázrakem. Mě konkrétně se x1250 nepodařilo zprovoznit, někdo zde x1350 zprovoznil..
Každopádně na Win7 na ně ovladače neexistují, takže musíš používat ovladače na Vistu a modlit se, že jeden z nich se chytne. Ovšem už ani Vistové ovladače se na tyhle grafiky nedají moc sehnat, takže použij odkazy, co našel Michal..

Pravděpodpbně nakonec skončíš v situaci, kdy si koupíš levnou bazarovou HD5450...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

No ten catalyst nenasiel nic ale zaujimave je ze ked naisntalujem Vistu tak mi driver na grafiku nainstaluje same.... Neuveritelna blbost toto fakt. Na gogli som nasiel vsetko mozne rady ako nato ale nic nefunguje nikdy nic nenajde. Asi budem muset fakt ostat pri tej wiste na ktorej nesputim ani miny .... Ale Stranda je este aj to ze asi pred rokom som mal Win 7 a tu gtrrafiku mi nainstalovalo automaticky cize to na win 7 musi ist. Ale teraz mam ine DVD od win 7 dokonca 2 rozne vertzie no ani jedna nenasla nic. Skuste este nejaku radu :) Skusim vsetko :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Dřív mohl být ještě na webu windows update nebo AMD dostupný ovladač pro Vistu takový, který Win7 zbaští, a ten už pravděpodobně dostupný není, proto jej to nenajde. S verzí Win7 to pravděpodobně nesouvisí..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Michal Čížek wrote:
catalyst ti ten driver nainstaluje, zkus tento odkaz http://www.xpvistaworld.com/ati_mobility_radeon_x1450_33.htm
nebo tady http://www.qxdownload.com/drvs-ATI-Mobility-Radeon-X1450.html vyber ovladače pro VISTA

NO takze, tie linky mi stiahnu aplikaciu Driver Detective. Prescenuje mi pocitac no problem je v ttom ze by som si musel zakupit original verziu tohto programu. Takze ak by som mohol poprosit niekoho kto by to rozbehol. J aosm stiahol aj z torrentov aj serialy aj crack ale proste ani jeden som nerozbehol. Mohli by ste sa s tym niekto pohrat prosim. Skuste ten link a stiahne vam to a podla toho. Uz par dni mi tu idu prasknut nervy z toho .... Keby mi aspon ide naisntalovat XP ale tento npotebook je tak ...... nemam slov ze sa nanho XP ani nainstalovat neda. Proste nepodporuje XP. Ak by ste ale vedeli napriklad poradit aj v tomto tak budem rtad. s pozdravom

Obrázek uživatele Michal Čížek

win XP musí jít nainstalovat, proč si myslíš, že ne? Omlouvám se za ty detektivy, jdi na http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=cs-cz a hledej ovladač pro grafiku NTB Asus V2Je, je tam ovladač pro Vistu stejné GK jako máš ty, právě jsem ho stáhl.

Obrázek uživatele Miquell

Ahoj chtěl bych se zeptat. Mám kartu Sapphire 6970 flex. Podporuje až tři monitory najednou 2x DVI a 1x HDMI. ALe když dám monitor do HDMI tam mi nenaskočí jak když nemá signál. Čím to může být nevíte prosím?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zkus monitor zapnout a ručně zvolit vstup HDMI, jestli bude obraz.. HDMI má obvykle problémy s inicializací..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.