grafická karta do NB Dell D610 (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, předem upozorňuji, že jsem naprostý laik co se týká PC techniky, proto prosím berte na to ohled, děkuji..:)
Zajímalo by mě jestli je možné zprovoznit NB Dell D610, který je bez grafické karty, pro upřesnění uvedu jeho konfigurace:
Procesor: Intel Pentium M 2.13 GHZ
Paměť: 2048 MB
HDD: 80 GB
Optická mechanika: vyjímatelný modul s DVD-ROM
Integrovaný bluetooth
integrovaná Intel wifi bezdrátová karta
integrovaná 10/100/1000 Mbit síťová karta
Porty: PCMCIA, SmartCard slot, 4x USB 2.0, audio-in, audio-out, RJ45 (LAN), RJ11(modem), irDA, COM1, VGA, D-port (pro docking station)
Děkuji za jakoukoli odpověď

Obrázek uživatele tatik

A podle čeho soudíte, že je bez grafické karty?

Obrázek uživatele baracca

..no to je právě ten můj laický názor...tento NB byl za velmi příznivou cenu, tak se domnívám, že musí mít nějakou mouchu...nenapadlo mě nic jiného než že nemá grafickou kartu....ještě ho nemám v ruce a udaje od prodávající neobsahují informaci o grafické kartě (teda já je nevidím).....myslíte si tedy že jí má, a já jsem jen hysterický?...:)

Obrázek uživatele tatik

Notebooky nemají jako PC grafickou kartu. Není na ní místo. Minimalizace zpravidla vyžaduje ústupek na výkonu. Pokud nechcete ztratit výkon, roste u notebooků cena. Těžko budete hledat hráče, kteří "paří" na notebooku.
Co se týká ceny u notebooků, dá se dnes notebook pořídit pod 10 000 Kč (nový vč. DPH). Dostačující je pro internet, nějaký ten textový editor a email. Otázkou je, co v té ceně najdete a co potřebujete. Zpravidla tam nebude OS případně DR-DOS, nebude tam webkamera ... .
Teď již odbočuji, ale je možné napsat cenu, za kterou Vám někdo notebook nabízí? Můžeme o ceně podiskutovat. Je notebook provozuschopný?

Obrázek uživatele baracca

děkuji za ochotu,vážím si vašeho času.....tento nb stál 7500...není nový, prodávající k němu také uvádí: "Prodáme vynikající notebook Dell Latitude D610. Notebook je ve zcela korektním stavu, na HDD nejsou špatné sektory a LCD nemá žádné vadné pixely. Ntb je velice zachovalý dokonce nemá ani žádné škrábance či rýhy.
K notebooku je zároveň přiložena kopie CD se všemi ovladači, kopie anglické a české verze původních CD Dellu s operačním systémem Windows XP Home a níže zmíněnou grafickou diagnostikou. Váha od 2.2 kg, možnost dvou baterií zároveň a Road ready provedení (vyztužené, metalické tělo) z něj činí ideálního pomocníka pro časté cestování.bateie v Biosu vydrží 2:15h než se ntb vypne
service tag: 3GVK5B1"
v žádném případě mi nejde o hry, potřebuji ho jen na práci v mobilní kalceláři, jsem rád že jste mi to objasnil s tou grafickou, opravdu o tom nemám ani zdání...
myslíte si že podle popisu tomu nic nechybí?

Obrázek uživatele tatik

Koukněte např. na www.alza.cz do sekce notebooků a uvidíte, za kolik se prodávají nové notebooky. Všimněte si i financování. Na splátky a bez navýšení.
Uvažme příklad. Notebook Dell by Vám prodejce nabízel ne za zmiňovaných 7500 Kč, ale za 10 500 Kč. NB Dell D610 je 14". Podívejte se na notebooky a jejich ceny. Pokud se usnesete, že notebook potřebujete na internet, email, přehrávání filmů, prohlížení fotek, případně word a excel, stačí Vám nějaký v cenové relaci do 11 000 Kč za 15". Jaký si vyberete? Starší bez záruky nebo nový se zárukou na splátky a ještě k tomu třeba bez navýšení?
Nerad bych rozviřoval diskuze na téma ta značka je lepší než ta a pod. Mám notebook skoro 3 roky. Je to značka někým vychvalovaná, někým zatracovaná. Nechovám se k němu zrovna šetrně a zatím slouží v pohodě. Nedělám na něm grafiku a nehraju hry. A na výše zmiňované věci dostačující ažaž. Jinak parametry nedosahují Vámi uváděného DELLu.
Další věc jsou baterie. Nevíte, jak dlouho Vám vydrží. Může (ale nemusí) se stát, že na 2 měsíce kupujete nové. A to jsou další náklady.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Notebookové grafické karty, jak říkal již tatik, nejsou moc podobné grafickým kartám na PC, pro srovnání přikládám obrázky 9800GTX ve verzi pro PC a pro notebooky (jedná se o jednu z nejlepších grafických karet na trhu).

Každý počítač musí mít nějakou zobrazovací jednotku, pokud nepůjde třeba o nějakou pokročilou formu telegrafu :-). Váš notebook samozřejmě grafickou kartu má (jinak by nebylo na monitoru nic vidět) - a to pravděpodobně integrovanou na základní desce. Z tohoto důvodu se pravděpodobně bohužel nebude dát namontovat nová grafická karta, ale bude se muset koupit celá nová deska... bohužel z důvodu nekompatibility doporučuji spíše koupit celý nový notebook.

Obrázek uživatele baracca

moc děkuji za vyčerpávající odpověděti...udělali jste mi v tom jasněji....:)