Grafická karta

Dobrý den,
Poslední dobou se mi častěji stává úplné zamrznutí PC. Prostě se sekne a už se nerozjede, pomáhá jen vypnutí natvrdo. Myslím, že je to teplotou grafiky. Včera jsem se koukal na panel Nvidie a vypsalo mi to chybovou hlášku "Nastavení displeje NVIDIA nejsou dostupná." a pod tím Nyní nepoužíváte žádný displej připojený k jednotce NVIDIA GPU. Takže mi počítač teď jede na integrované grafice, která se mi čím dál častěji seká. Aktualizoval jsem ovladače u Nvidie.

Grafická karta:
NVIDIA GeForce GT 740M
integrovaná Intel(R) HD Graphics 4000

Obrázek uživatele Stiletos

Myslím...zkontroluj třeba v Aidě ,může bejt zaflákáný chlazení ntb jestli jede jenom na integrovanou tak mohla ta nVidia odejít nebo si rozdrbal ovladače.Jestli odešla t\ak pravděpodobně ani v Aidě nebude detekovaná.

http://www.slunecnice.cz/sw/aida/

Obrázek uživatele Enigma

Pravda, v Aidě není detekovaná. Co mám tedy dělat?
Jestli to dobře chápu, tak jsem propálil grafickou kartu Nvidie a odešla úplně a nenávratně. Proto můžu fungovat jen na integrované?

Obrázek uživatele Stiletos

Ještě se zkus mrknout do biosu jestli jí detekuje jinak ti nic jinýho pak nezbyde než ject na integrovanou.

Obrázek uživatele Enigma

A co bych měl kdyžtak dělat s tím chlazením. Dneska jsem ten počítač chtěl pustit, jenže mi to zamrzlo už v načítání Windows. Když se podívám do správce zařízení, tak jde tam vidět ta grafika. Do Biosu jsem se ještě nekoukal.

Obrázek uživatele Michal Čížek

V první řadě rozebrat notase, vytáhnout desku z těla a pořádně zkontrolovat výfukový otvor mezi žebrováním a větráčkem, někdy to je tak blbě řešený, že musíš sundat i větráček a úplně to rozebrat, prostor od větráčku skrz žebrování musí být vidět, když tam je bordel udělá se tam takovej koberec a ten se musí vytáhnout. Jestli jsi to neměl takto hodně dlouho rozebrané, určitě tím kápneš na příčinu. nVidia se tím utaví ještě před náběhem systému a ochrana jí vypne, takže ještě není nic ztraceno, ale pokad to takto necháš, můžeš o ní přijít natrvalo. Jestli si netroufáš do rozborky, tak jedině servis.

Obrázek uživatele Stiletos

Já bych jenom dodal pro zručnýho uživatele jinak rozebírání nedoporučuju,na jiný poradně se toto taky doporučilo vs servis protože nic jinýho s tím nejde dělat,jenže tazatel to při zpětném sestavení poškodil (napojení na monitor) že už vůbec nenaje a stejně musel odnést do servisu,naví některý ntb maj opravdu dementní rozebírání.Pak obviňoval poradce že mu ntb oni poškodili ještě víc než byl. :))

Obrázek uživatele Enigma

Taky to vidím na servis, jelikož je to ntb. Kdyby to byl stolní PC, tak bych to vyřešil sám, ale jelikož je ntb stále v záruce, tak jej nebudu rozebírat. Rozebrání ntb není tak jednoduché oproti stolnímu. Moc díky za rady :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

jestli je stroj v záruce, tak už vůbec doněj nesahat, možná se servis pak bude ohánět bordelem a bude chtít 3 stovky za čistku, ale i tak je to lepší než si poškodit něco na desce.
:-D To: Stiletos - jj najdou se tací, kteří vše znají a umí, do chvíle než jejich ego zvítězí nad jejich zručností :-D

Obrázek uživatele Enigma

Trápí mně jedna otázka. Jestliže je ventilátor u grafické karty zaprášený a proto se přehřívá grafická karta někdy. Tak proč mi chybí panel Nvidie v počítači? To zaseknutí počítače se mi už neděje zas tak často.

Obrázek uživatele Michal Čížek

ten větráček není u GK, ale na výstupu těla NTB, vítr fouká tunelem skrz žebrované ukončení Heatpipe, které odvádí teplo z CPU a GK. bordel se usazuje na tom žebrování a když už se usadí pěkně tlustej koberec, přestane se vnitřek chladit. Tím se stane, že když je NTB studenej a najedeš do správce, tak tu silnou GK vidíš, ale brzo se přehřeje a ochrany jí vyřadí, tím se bud přepne na integrovanou a ze správce silná GK zmizí, nebo se sekne systém. Spíš se sekne systém, když se přehřeje CPU s tou integrovanou. Každopádně, pokud za studena je silná GK detekována, vyčištění a přepastování čipů určitě pomůže. Nech to vyčistit co nejdřívě, protože teplo se nyní rozlejvá vnitřkem NTB a může poškodit okolní komponenty, nehledě na to, že základní deska se teplem prohejbá a může se tím zničit.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.