Formatoval jsem HDD

Dobrý den, formatoval jsem disk do Notebooku. A ted když ho zapnu tak se mi ukáže ( BOOTMGR chybí Restartujte klávesami CTRL + ALT + DEL. ) To vše udělám a nic. A když vložím instalační DVD do mechaniky tak mi to nenainstaluje tak nevím co mam dělat. :-(

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, v BIOSu nastav na bootování jako první CD/DVD mechaniku

Obrázek uživatele Mr.Ivo

Ale nevím jak se dostanu do BiOSu ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

dle NTB, zkus F2

Obrázek uživatele Mr.Ivo

To taky nejde, koupil jsem si nový disk protože ten starý mi odešel http://www.pcporadenstvi.cz/node/13723 tady jste mi radyl jestli si pamatujete. A udělal jsem přes adapter (AXAGO USB - SATA/IDE) Formatoval jsem disk. Protože mi to ukazovalo prvně ( NTLDR nenalezen Restartujte stisknutím kláves CTRL + ALL + DEL ) A ted když jsem formatoval disk tak mi to zas píše ( BOOTMGR chybí Restartujte klávesami CTRL + ALT + DEL. ) Nikam se nedostanu takže musím pokaždé ten disk zapojit přes adapter axago USB - a v druhém PC jsem formatoval disk. Nevím jak tam dostanu systém OS W7 přes ten adapter to nejde, zkoušel jsem to psalo mi to že na disk 2 nejde nainstalovat OS. už nevím opravdu co dale...? děkuji

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jestli potřebuješ instalovat W7, dej disk do druhého PC ( jen tentot disk zapoj, žádnej jinej) spust instalaci a při prvnim restartu ho vrat do tvého PC, tam se instalace dokončí.

Obrázek uživatele Mr.Ivo

Ale to nějak nejde, nebo pak nevím jak to myslíte ? Když zapojím ten disk přes adapter AXAGO USB - a na druhém NTB chci spustit instalaci tak mi to píše že na druhý oddíl nejde spustit instalace OS W7. Jestli byste byl tak hodný a napsal mi jak jste to myslel naistalovat, a nějak podrobně pro lajky ( pro začatečníka nejlepe děkuji mockrát )

Obrázek uživatele Michal Čížek

Já mluvil o stolnim PC dát tam ten disk a z instalačního CD nabootovat, pak bude v tom okně s infem o disku i možnost odstranit oddíly, následně se vytvoří nové oddíly přečti si toto http://www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd všimni si v tom článku na obrázku po pravé straně je DRIVE OPTION, (může to být i česky), to tam musíš mít také a docílí se toho právě nabootováním instalačky, pokud instalace bude spuštěna už v jiném OS toto tam nebude.
Samozřejmě to můžeš udělat i přez adapter USB v jiném NTB, ale musíš dávat pozor s jakým diskem pak pracuješ, aby sis nezformátovat stávající disk toho NTB.
Jakmile zrušíš oddíly a následně vytvoříš nové, budeš pokračovat v instalaci. Při prvnim restartu vrátíš disk do svého PC a tam bude instalace pokračovat ( myslím tím, že ve tvém PC bude jen tento jeden disk zapojen) až do konce.

Obrázek uživatele Mr.Ivo

Děkuji mockrát, ale nevím jak se dělá nabootování CD/DVD. Já ten disk mam rozdělení na dva oddíly a to ( Systém L: 192 GB) a ( Data K: 97 GB ) celkem je to 320 GB, posílám vám screen mam to přes adapter USB. Prosil bych o radu jak byste to rozdělil vy ? Četl jsem ten článek jak to rozdělit na (Systémový disk, Instalační disk, Datový disk. ) protože jak to mam ted, asi není moc ideální pro správné fungování PC ( NTB ) ( pro běžného uživatele ) ?...

Obrázek uživatele Mr.Ivo

A jak pak mam rozdělit, ty oddíly jak jsem se díval na ten článek tak je http://www.pcporadenstvi.cz/pictures/1011/diskspr.png ( odstranit svazek ? ) nebo ( změnčit svazek ? ) abych to udělal tak jak mi poradíte to rozdělit ... jak jsem už psal o radu ( Příspěvek Zaslal: 04 Zář 2011 15:16 Předmět: )....

Obrázek uživatele Michal Čížek

jak se dělá bootování?
Máš original instalační DVD s windows, které vložíš do mechaniky a při startu PC mačkáš nějakou klávesu, bývá to DELETE nebo F2, záleží co je to za značku PC, také to je při zapnutí napsáno hned jak se rozsvítí monitor. Jakmile se dostaneš do nastavení BIOSu nastavíš cd/dvd mechaniku jako první pro bootování.
Nejdřív se pokus dostat do toho biosu, jinak se nikam nehneme, odpoj všechny disky a mechaniky a zkoušej jednotlivě všechny F klávesy i klávesu delete.

Obrázek uživatele Mr.Ivo

No original DVD pravě nemam, stahnul jsem si to z netu ale CD - key mam vlastní jen jsem potřeboval instalační DVD doufám že se mi to povedlo, že je to spravně ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano instalačku jsi stáhnul správně, ale nemůžeš jí spouště již ve spuštěném prostředí windows. Když nemáš bootovatelnou placku, můžeš vyrobit bootovatelnou flešku s instalací W7, stáhni si z netu program WIN TO FLASH tam už ti bude jasný co dělat, ale budeš potřebovat 4GB flešku. Do toho BIOSu jsi se už dostal?

Pokud to co jsi stáhnul byl bootovací obraz disku, můžeš jako obraz vypálit placku a měla by bootovat, jen se musí právě nastavit to bootování v BIOSu.

Obrázek uživatele Mr.Ivo

( Nejdřív se pokus dostat do toho biosu, jinak se nikam nehneme, odpoj všechny disky a mechaniky a zkoušej jednotlivě všechny F klávesy i klávesu delete. ) tohle jak jsi mi napsal tak nějak nechabu jak to myslíš když odpojím všechny disky a mechaniky ? dělám to přes ten adapter protože když vložím ten disk do NTB kde má být a zapnu ho tak mi nejde nic jen mi to píše furt dokola to samé nic nereaguje ale to jsem už psal. ( BOOTMGR chybí Restartujte klávesami CTRL + ALT + DEL. ) a když vše odpojím tak mi nepujde ani můj NTB kde to přes ten adapter USB dělám přece ne ? a vymažu si ještě soubory nebo ne ? nikdy jsem to nedělal tak mam strach to chapete...

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jasně to chápu, ale když nebudeš mít v NTB disk, nebude mít z čeho bootovat a při startu hned mačkej po jedné ty klávesy, pak ti naběhne po zmáčknutí jedné znich ten bios. Až se dopracuješ ktomuto, vypneš jej vložíš HDD a znova zapneš, ale to už budeš vědět jakou klávesou se dostaneš do BIOSu, tam nastavíš boot sekvenci jako první CD/DVD, vložíš placku, nebo flešku dle toho jak se rozhodneš a pak v biosu je exit, uloží se to a restartne, no a hned to nabootuje z bootovatelné placky, nebo flešky.
Udělej toto u svého NTB, co je to vůbec za NTB?

Obrázek uživatele Mr.Ivo

Tak jsem se tam dostal, konečně musel jsem udělat tu flešku na bootovat jak jste říkal, a šlo to zmáčknul jsem F2 a dostal jsem se do BIOSU ale nevím co tam mam dělat takže jsem vám je vyfotil... za další radu mockrát děkuji

Obrázek uživatele Mr.Ivo

Ješte jednu a to EXIT

Obrázek uživatele Michal Čížek

paráda to je ono, takže vlož do NTB disk a připoj flešku. Zapni ho a zase najed do BIOSu. Hned první foto položka BOOT, otevři BOOT DEVICE PRIORITY, tam budeš mít zobrazen HDD a tu flešku, najed na tu flešku a klávesou + jí dostaneš na první místo (pokud tam už neni), dál dáš ESC a najedeš na EXIT, potvrdíš uložení a počkaš až se to samo restartne a nabootuje. Nezapomen, že při prvnim restartu tu flešku musíš vytáhnout, jinak se ti bude opakovat bootování z flešky, ale po prvnim restartu neni fleška už potřeba.
Při té instalaci se dostaneš do té fáze skam instalovat systém, nezapomen si rozdělit ten disk na systém stačí nechat 40-50GB zbytek nech pro data.

Obrázek uživatele Mr.Ivo

Dík moc ale počkej a kde rozdělím ten disk na Systémový disk Instalační disk Datový disk ? při instalaci nebo někde v programu ? A ještě bych se chtěl zeptat když pak vytahnu tu flešku po restartu a nedam jí zpět, nainstaluje se systém OS W7 bez té flešky ? dík a ovladače si musím pak asi stahnout že, nebo se to vše dělá při instalaci systému ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

rozdělíš ho hned na začátku instalace až se ti objeví to okno s diskem jako tady na obr. http://www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd v tom článku na obrázku po pravé straně je DRIVE OPTION, (může to být i česky) , posílal jsi i ty obr. Zaslal: 04 Zář 2011 01:07 , kde drive option nebylo. Tak tady budeš mít bud už rozdělený disk na několik oddílů, označ jeden a dej odstranit, pak druhej atd. až budeš mít disk bez oddílů. Hned na to dáš vytvořit oddíl, zeptá se tě to na velikost a nabídne tu nejvetší, tak tam zadáš např: 50000 a dáš vytvořit, ono ti to vytvoří oddíl o velikosti cca 50GB, dál to samo vytvoří jeden skrytý oddíl cca 100MB toho si nevšímej, to je pro potřeby systému, pak ti zůstane poslední nepřiřazená část, dáš zase vytvořit a necháš max hodnotu co ti nabídne. Dál klepneš na ten 50GB oddíl cos vytvořil jako první a dáš pokračovat.

Jakmile nastane první restart, už tam instalační fleška nemusí být, vše potřebné už je nakopírováno na HDD a instalace pokračuje z HDD.

Obrázek uživatele Mr.Ivo

Tak ted už opravdu nevím co mam dělat když jsem se dostal do BIOSU tak tam nevidím žadné USB v BOOT DEVICE PRIORITY když pak jsem udělal ve EXIT uložil tak se to ihnet restaartovalo a ukazalo se mi na obrazovce zas ( BOOTMGR chybí Restartujte klávesami CTRL + ALT + DEL ) a nic se neinstalovalo tak nevím kde je chyba. jestli je vubec ta fleška na bootovaná ? nevím jak to zistím jestli je vubec, děkuji za další radu...

Obrázek uživatele Michal Čížek

Jestli jsi vyrobil boot flešku přez win to flash jak jsem psal tak je funkční, fleška musí být 4GB http://www.uloz.to/8757775/win-to-flash-instalace-windows-z-usb-disku-zi...
Promin v BIOSu musíš do HARD DISK DRIVES, ta fleška už musí být píchlá v PC a tam jí dát na první místo. V BOOT DEVICE PRIORITY nastav jako první HARD DISK.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.