FAT 32 (*VYŘEŠENO*)

Prosím o radu.Mám HDD 250G ATA/IDE naformátovaný na NTSF.Potřeboval bych jej použít do setoboxu,ale ten umí jen FAT32.Při novém formátování mi nejde nastavit,že chci format.FAT.Je to nevratný stav(zformátováno na NTSF),nebo dělám někde chybu?Děkuji za odpověď.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

spust CMD, napiš DISKPART, LIST DISK, SELECT DISK * (hvězdičku nahraď číslem, symbolizujícím disk nebo oddíl, který chceš naformátovat, poznáš ho podle jmenovky a velikost), FORMAT FS=FAT32, a systém by měl disk naformátovat nuceně na FAT32..

Obrázek uživatele majla
[53701] FAT32

Díky za radu,ale nedaří se.Po zadání všeho do příkazového řádku napíše:"Systém souborů je NTSF" a klidně začne formátovat.Bohužel výsledkem je zase NTSF.Jak mám donutit k format FAT32.Není jiný fígl?Třeba pomocí nějakého programu?Díky za případnou pomoc.

Obrázek uživatele Michal Čížek

jaký máš OS? pod win 7 jsem to ještě nezkoušel, ale na XP to funguje.
http://www.zamilec.webpark.cz/printart.php?id=196

Obrázek uživatele majla
[53703] FAT 32

Mám XP Home SP3.Vše se daří až do bodu "FORMAT FS=FAT32"poté vyskočí tabulka,z té si logicky vybírám CONVERT i když jsem vyzkoušel i jiné příkazy z této nápovědy, a tady to končí.PC reaguje jedině na příkaz FORMAT(bez toho FS=FAT32) a začne formátovat(znovu do NTSF).Zkouším dál ale asi špatně.
I tak díky za další typy na převod NTSF - FAT32.

Obrázek uživatele Michal Čížek

vyzkoušej ještě jednu věc a to odstarnit veškeré odíly toho disku a pak formát na FAT32, nebo rovnou bez oddílů vložit disk do setoboxu, jestli ho sám setobox nenastaví. Na FAT 32 to musí jít naformátovat.

Obrázek uživatele majla
[53705] FAT 32

Dík.Jdu na to.Přímo do settoboxu.Jinak ten disk už byl zformátovanej na NTSF předtím.

Obrázek uživatele Michal Čížek

setobox, teda nevím jestli každej, ale ten co má vsobě HDD by měl mít v menu formátování toho disku a pokud NTFS setobox nepobere, zrušil bych na tom disku všechno a myslím, že setobox by si ho měl vzít a sám naformátovat.

Obrázek uživatele majla
[53707] Fat32

Bingo!STB si jej naformátoval sám i když v manuálu je napsáno"vlož HD naformátovaný na FAT32!"
Problém vyřešen.Děkuji všem za pomoc.

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) super

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak to jsem rád :)) já děkuji misackovi...