Externí klávesnice a notebook ...

Mám notebook Lenovo TP R 500 a potřebuju k němu připojit a využívat běžnou externí klávesnici = čeká mě pravidelné psaní textů s větším počtem řádků a to by bylo na klávesnici notebooku obtížné a nepohodlné ... a navíc můj notebook nemá numerickou část klávesnice.

Připojení myší bylo bezproblémové, ale u externí klávesnice bych potřebovala radu k těmto 2 problémům:

1/ Bude třeba pro zprovoznění ext. klávesnice nějaký zásah do biosu a když ANO, tak jaký ... ?

2/ Mám z dřívějška mi plně vyhovující klávesnici Genius KB-21e, která má bohužel konektor PS/2 ... a tak nevím, zda pro napojení této klávesnice na notebook postačí běžná redukce PS/2 ----> USB či se mám poptávat pro prý existující redukci určené výlučně pro napojení klávesnice ... ?

Díky za osvětu a za doporučení ...:-)

Obrázek uživatele Dejvi-CZ

Zásah do BIOSu určitě ne. :-) A ta redukce bude stačit obyčejná, jiná snad ani neni.

Obrázek uživatele harry

Zdravím, osobně mám zkušenost, že ps2 klávesnice zpětně blbne s redukcí na usb, poptával bych se po stejném zboží, akorát se zapojením usb, genius určitě vydal dvě verze. A zásah do biosu nebude nutný, usb klávesnice funguje na stejném principu jako flash disk, takže zapojíte v operačním systému, on nainstaluje ovladače a už to frčí :-)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

u té redukce by mohl nastat problém (obvykle nastane) u nějakých lepších klávesnic s multimediáílními tlačítky, které fungují jen přes USB.. ale pro běžnou psací klávesnici by to mělo jet.. pokud tu redukci máš, zkus to.. pokud ne, kup si vyhovující USB klávesnici za pár set..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.