Externí HDD ADATA classic CH94

Zdravím prosím o radu u 500G exteního HDD mám problém že když jej napojím k počítači tak ho to sice načte ale prostě to celé nějak zamrzne a nevím co s tím. Soubory co tam mám byh rád zachránil ale když je chci přetáhnout tk to přestane reagovat a je jedno k jakému počítači to napojím, celej comp pak nějak zamrzne a dokad to neodpojim tak to nenaběhne. Ten disk má klasickej mini usb kabel na zapojeni do klasického usb.
Díky za radu

Obrázek uživatele Apoleus

Co je to za značku a jak ho máš dlouho.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud jsou na něm data, o která nechceš přijít, tak snad jen nějaká specializovaná firma, která jej rozebere a použije z něj pouze plotny.. protože očividně s diskem jako takovým nebo s elektronikou, nebo s integritou dat není něco v pořádku a sám si můžeš pomoct jen formátováním a to ještě kdoví jeslti se něco změní..

jsi ho asi jednou blbě odpolil při kopírování..

Obrázek uživatele Apoleus

To se mi taky jednou stalo. Problem byl v tom ze byly porouchany konektory. Je potřeba aby se nato nekdo podival.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pokud neni v záruce, tak se můžeš pokusit vyndat ten disk z toho futrálu a připojit ho přímo do PC, je možné, že je jen poškozena eletronika v tom externim krytu a samotný disk je vpořádku.

Obrázek uživatele Apofis

Apoleus: je to tento http://www.mironet.cz/hdd-adata-classic-ch94--500-gb--5400ot--25quot--8-...

Tobias: Víš o nějakejch takových firmách které za to nechtěj více než za několik novejch disků? Mám na tom tak 250G filmů v AVI o který bych nerad přišel, jediný kdy byl blbě dpojen když vypadly pojistky ale po té ještě šel normálně.

V záruce to je ale ti mě stejně udělaj formát a to si můžu udělat sám...

Obrázek uživatele Apoleus

HDD A-DATA CLASSIC s tím nemam moc zkušenosti.
Předpokládám že máš asi stolní PC. Tak si raději kup interní HDD.
A s tím HDD zajdi do nějaké prodejny s PC a zeptej se na to jestli ty tvoje filmy nevrátí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

většinou když reklamuješ datová úložiště, alespoň v Mironetu to platilo, se tě ptali, zda chceš, ne však zadarmo, provést zálohu dat.. i na reklamaci můžeš disk poslat s požadavkem, že nechceš přijít o data, samozřejmě by bylo dobré se předem informovat, na kolik by to vyšlo v autorizovaném servisu, kor u ne zrovna nejlepšího výrobce.. A-Data patří k levnějším, takže i ten servis nebude bůhvíjaký, ale to si jen myslím..

bohužel jmenovitě takové firmy neznám.. ale googli, případně kolegové určitě nějaké znát budou, záleží ale taky, kde bydlíš..

Obrázek uživatele Apofis

Podařilo se mě to otevřít, stačil jen comp s win XP ale problém je zde stále že mě to nenechá data zkopírovat z disku abych je mohl zálohovat na jiném. Napíše to vždy že operaci nebylo možné dokončit z důvodu chyby zařízení IO. Tohle by se již snad nějak obejít dalo nebo ne?
PS: jakej externí HDD bych si měl tedy pořídit když potřebuju aspoň 250G ale zase nechci nějakou obludu kterou nenacpu do kapsy a když už jo je to jako bych nesl cihlu ovšem zase nechci do toho moc investovat toto stalo 1500 a 500G za ty prachy mě přišlo slušné.

Obrázek uživatele Michal Čížek

znamená to tedy, že PC se systémem XP rozpoznal externí disk a nainstaloval pro něj ovladače. Pořád hláška chyba IO, může znamenat vadný řadič externího zařízení, nebo samotný disk, nezjistí se to jinak než vyjmutím disku z externí jednotky a připojením přímo do PC, což při záruce asi těžko uděláš, jedině že bys byl hodně šikovnej.
Jestli můžeš, vyzkoušej i jiný datový kabel.
Informovat se na záchranu dat můžeš zde http://www.zachrana-dat.cz/cz/zachrana-dat-orientacni-cenik.html , ale jako první bych se informoval u prodejce.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak výhodnější varianty jsou.. já za něco málo nad 3000 jsem pořídil trojnásobnou kapacitu.. :)) ale jde o něco jiného, není to 2,5" disk..

většinou u tohodle bejvaj bůhvíjaké vnitřnosti a obávám se že uvnitř nebude Sata, ale spíš PATA, které do počítače bez redukce stejně nepřipojí, kor pokud bude mít sdílené napájení... nemá to ani smysl kuchat, pokud je to v záruce..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

mám z tím jiný problém na externí harddisk ADATA classic \ch94 nelze kopírovat větší soubory

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Fat32 systém souborů? Nepodporuje soubory nad 4GB..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.