Externí disk se odpojuje

Zdravím,
Mám pc s os XP Home ed. ver.2002 SP3 s procesorem Pentium 4 3.01GHz Ram 2.00GB.Před časem mi přestaly fungovat USB sloty tak jsem to vyřešil USB kartou.Koupil jsem si externí disk Verbatim 320GB.Pokud chci na něj nahrát soubor kolem 1GB tak v průběhu stahování nahlásí "Disk je plný" a stahování se ukončí, nebo spadne celé připojení a nahlasí se "Zařízení nelze rozpoznat".Přitom když použiju 500GB disk tak funguje bez problémů.Toto stejné se dělo při používání stahování map do GPS navigace Garmin.Ale stačilo použít jiný kabel (než original) a ta funguje správně.
Je rozdíl v kabelech?
Dík za poradenství.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Abych se přiznal, moc otázce nerozumím - rozdíl v kabelech?
Ano, rozdíl v kabelech rozhodně je, respektive je rozdíl v jejich konektorech. Tuto diferenciaci jistě poznáte pouhým okem.

Jelikož jsem zatím neměl možnost pracovat s externími disky od Verbatim, pracuji jen povětšinou s WD, nevím jestli používají vlastní konektor či micro-USB. Pokud máte možnost vyzkoušet jiný kabel, kterým disk připojíte k pc, určitě to udělejte. Kabely jako takové být poškozené samozřejmě mohou. (A dokonce bych řekl, že je to poměrně "časté"...)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

S kabelem je to asi takhle: při použití GPS navigace s orig kabelem mi pc hlásil,že nemůže rozeznat zařízení.Tak jsem si vzal kabel od foťáku a s ním to šlo.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Konektory byly předpokládám stejné...
Ano, to klidně mohlo být vadným kabelem. Jak říkám, stává se to... U fotoaparátů bývají kvalitnější, ale řečeno v globálu, jedná se stále o ten samý kabel. Jiné (ne)výhody nemá.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.