DvD-R DL (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, dneska jsem si koupil dvouvrstné DVD-R DL aby mi na nej vypalil kamarad nejaky soubory. Prisel jsem domu a kdyz jsem to DVD vsunul do mechaniky (LG -DVD DL) tak mi ukazala, ze na disku NIC neni !? jak to mam spravit ? prosim poradte !
Dekuji predem.

Obrázek uživatele tatik

A u kamaráda funguje? To, že vypálil, ještě neznamená, že jej pak i přečetl.
Není problém s +- ?
Není problém s rychlostí zápisu?

Obrázek uživatele Vlastik

Ja jsem bratr. Jo u kamarada to fungovalo. Cetl jsme nekde na netu ze v Secundarnim IDE ma byt nastaveno DMI a ne PIO nebo tak nejak, ale to mam nastaveno na DMI, coz je spravne a prej se da instalovat jeste nejaky driver na to a to jsem taky zkousel a nic. Mechanika cte v pohode DVD-R, jen ty DVD-DL delaj problem. Problem s + a - by nemel byt, jelikoz jsem si kdysi koupil DVD-DL a v pohode jsem na nej vypalil celou treti serii Prison BReak :))

Obrázek uživatele TheALuminium

Možná, že má poškozenou optiku, zkoušel jste mechaniku v jiném PC ?

Obrázek uživatele Vlastik

Nezkousel. Ale proboha to snad ne ! Vzdyt skoro uplne nova ! Dostal jsem ji na Vanoce minule. To bude nejakym driverem, ci tak nejak. Nevim. :o

Obrázek uživatele TheALuminium

Driverem ne, ale spíš FirmWarem a to, že je nová Vám nezaručí, že je naprosto v pořádku. Mohl jste taky získat vadný kus.

Obrázek uživatele Vlastik

Hmm vadný kus, to ne. To by přece nešla předtím. Ano FirmWarem to asi je. Mam stahnout novy ? Jako aktualizovany ? Ja mam CD s FW, ale k cemu to je, kdyz odinstalujete mechaniku a chci tam naistalovat, tak system si to naistaluje sam a muj FW uz asi neni potreba. Jak mam postupovat pri instalaci FW ? A co je vsechno poterba pro DVD -DL mechaniku, aby spravne slapala ?

Obrázek uživatele TheALuminium

Víte vůbec co je FW? Vy o tom mluvíte jako o windowsovském driveru :wink: a navíc vadný kus, neznamená, že celá mechanika nepůjde, může být špatný jen detail.

Obrázek uživatele Vlastik

No to nevim :)) Prave proto sem pisu :eek: Ano souhlasim s vama, ze to muze byt nejakym detailem. Jak to ale zjistit ? :shock:

Obrázek uživatele tatik

stále se bavíme o DL, ale co ostatní disky. Jak je to s čitelností u nich? Mám na mysli jednovrstvé DVD, CD.

Obrázek uživatele Vlastik

Takže, zkoušel jsem jak je na tom mechanika ohledně ostatních druhů disků.
1. DVD-R vypaloval jsem filmy a OK. Čtení OK.
2. DVD-RW Vypalování OK. Čtení OK.
3. DVD z časpisu Extra Pc - 9GB Čtení OK.
4. CD Čtení OK. Vypalování jsem nezkoušel, ale tady problém není.
5. CD-RW Čtení OK. Vypalování OK.
6. DVDR-DL Čtení viz. : http://img377.imageshack.us/my.php?image=15333363oz5.jpg Vypalování jsem nezkoušel.

U kamaráda to šlo, vypaloval mi to a mě to prostě ukazuje tohle. Jo a ještě přidám screen, jen pro zajímavost : http://img383.imageshack.us/my.php?image=dvdh12ii8.jpg :???:

Obrázek uživatele tatik

9GB je také DL. Vy máte 2 mechaniky v PC?

Obrázek uživatele Vlastik

Ano mám dvě mechaniky v pc. Ona ta první je Teac a je starší, měl jsem ji v pc při koupi : http://img144.imageshack.us/my.php?image=teacxf9.jpg Ona umí jen číst DVD a vypalovat CD. Ale zapojení by mělo být v pořádku. Sice měl jsem problém, když jsem LG H12 zapojoval, tak mi to tu mechaniku neukazovalo, ale kamarád poradil, že musím vzadu na mechanice, přepnout takový malý "čuplík" do jiné dírky. Ony byly vlastně zapojeny jakoby v 1 zástrčce, tak jsem to přepojil a v poho.
To je zajímavé, ale ano 9GB DVD je taky dvouvrstvé. :eek:
P.S. A k tomu F:/ není přístupný. Nesprávná funkce ........ to znamená co ? Není třeba na vině to DVD ? :shock:

Obrázek uživatele tatik

Tak teď tomu nerozumím. C:, D: jsou pevné disky, E je mechanika, která DVD ješn čte a F má být DL. Vy tu mechaniku DL nevidíte, ale když vložíte DVD do ní, tak Vám napíše, že je prázdné? Jak jste mohl na DL zkoušet to, co uvádíte v bodech 1-6 (viz výše), když ji nevidíte?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobrý den,koupil jsem si notebook msi ex600 a mám s ním následující problém. Po načtení biosu a ještě před najetím windows vista,které jsem nainstaloval se mi objeví hláška,že má dvd mechanika je nekompatibilní a ani visty ji nerozeznají. Někdy se ale stane, že jede úplně normálně. Nemohl by mi prosím někdo dát tip kde by mohl být problém?

Obrázek uživatele Vlastik

Tatiku vidim ze v tom mas totalni zmatek. :)) No zkusim to upresnit.
Disk mam 80GB a mam ho rozdeleny na C a D. E a F jsou mechaniky. E je Teac, ktera umi cist DVD, ale neumi je vypalit a CD umi vypalit i cist. F je LG DVD, ktera umi vse, ale ma problem s ctenim DVDR-DL o tom tady pisu. A mechaniky v pc vidim, jen jsem psal starou zkusenost s tim jak jsem ji zapojoval, ze mi tam nesla videt, ale to je MINULOST. Takze snad tomu uz rozumis. 8:-) :???: :cool: :lol:

Obrázek uživatele tatik

Psal jste, že jste v mechanice, která jen čte DVD přečetl DVD z časopisu Extra PC. Zkoušel jste jej také v mechanice DVD RW?

Obrázek uživatele Vlastik

To DVD z casopisu Extra Pc, ma 7,7 GB a jde precist i v Teac i v LG. Ale vite co, pockejte az mi kamarad donese DVDR-DL a zkusim ho, protoze si nejsem jisty jestli to ten 1.kamarad vypalil dobre.

Obrázek uživatele tatik

Jednovrstvé DVD má 4,7 GB, 7,7 GB musí být dvouvrstvé.

Obrázek uživatele Vlastik

Aha, takže jak se tak na to dívám vyvodím z toho závěr. Kamarád to špatně vypálil, nebo tam vůbec nic nevypálil, protože když mi mechanika čte vše, co do ní vložím, tak asi zkazená nebude. Uvidím a si půjčím od jiného kámoše DVDR-DL s Prison Break S02, tam se to pozná. Takže děkuju Vám všem za rady. Sry za to, že jsem nevěděl, že nemusí být hned zkažená, když mi nepřečte špatně vypálené DVD :)) :???:

Obrázek uživatele tatik

Nevadí, hlavně že jsme se dobrali k výsledku.