DVA PEVNÉ DISKY

ZDRAVÍM VŠECHNY!!

CHCI SE ZEPTAT,JAK UŽ JSEM ZDE JEDNOU PSALA MÁM DVA PEVNÉ DISKY,NA JEDNOM JE OS WINDOWS XP HOME,6GB A NA DRUHÉM JE OS XP PROFESIONÁL,40GB.NADÁLE POUŽÍVÁM TEN S MENŠÍ PAMĚTÍ,ALE CHTĚLA BYCH JE VYMĚNIT,MÍT TEN HLAVNÍ S VĚTŠÍ PAMĚTÍ.
TED JSEM SE TADY DOČETLA,ŽE POKUD MÁM UŽ NA TOM PEVNÉM DISKU NAINSTALOVANÝ OS,TAK MI TO NEPUJDE,DOKUD HO CELÝ NESMAŽU A POTÉ NAINSTALUJI V MÉM PC NOVÝ OS.JE TO TAK???JAK TO MÁM UDĚLAT,MYSLÍM SMAZAT KDYŽ V MÉM PC SE ANI NEROZJEDE.MÁM HO OD KAMARÁDA,MÁM SI HO NECHAT SMAZAT U NĚJ??

ZATÍM MOC MOC DĚKUJI. :-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud tomu rozumím, tak oba systémy jsou plně funkční, takže stačí jeden disk pouze odpojit a nastavit je jen jako slave a z druhého systému, pak tento disk naformátovat.

BTW: příště prosím bez CAPS LOCK! THX

Obrázek uživatele aquala

Prominte!! :-(

to už jsem zkoušela.Zapojila jsem ten druhý objevilo se logo XP profesional,jako kdyby se chtělo rozjet ale pak najednou to blikne, a jede to zas od začátku.Znovu se načítá,objeví se logo a pořád takhle dokola

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, a ty XP jsou také instalované na tomto pc tedy? Jestli ano, tak nechte pc, tak jak bylo a odpojte akorát ten první disk, který chcete smazat a nechte pc normálka nabootovat, neměl by být problém, jestliže je instalace proběhla na tento disk na tomto pc!

Obrázek uživatele aquala

XP home je instalované na tomto pc ale profesional ne.mám ten větší disk jako záložní,a i když tam ukládám vše co stahuji,hudbu,atd...tak mi to stejně pořád píše virtuální pamět je příliš malá.Achjo..... :-( v úterý budu mít internet přes modem a pevnou,doted ho mám přes mobil,tak jsem chtěla jet přes ten větší disk,určitě by se i rychleji pracovalo že??No ale nevím nevím,jestly to vůbec zvládnu. 8-) 8-)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Již rozumím.
Ano, tak tedy v tomto případě je nutné systém přeinstalovat, to samozřejmě nepůjde, jestliže není nainstalován na vašem pc, to jste si přečetla správně. Proto si udělejte zálohu na ten 6GB, co to jde, a zbytek po diskách či flashkách, pak prohoďte disky (tedy 40GB na primary a 6GB na slave) a udělejte si formát toho primary a novou čistou instalaci. Pak už si jen všechno přetaháte z toho 6GB a z médií, slave HDD můžete rázem naformátovat, aby jste se tam zbavila té Home verze a je to ....
UFF, to byl popis ... :D

TIP:
http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-instalaci-windows-xp

Obrázek uživatele aquala

:)) Perfektně popsáno,hned jsem to pochopila ale nevím co to udělá s mojí bednou.zatím moooc děkuji a určitě se ozvu,bud s dobrou nebo špatnou zprávou!!!

Mějte se krásně. :wink: :wink:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.