Dotaz ke grafické kartě MS R4650

Odešla mně po dvou letech G.karta Radeon X550 64 MB V RAM 256 MB, na Czechcomp. jsem si vyhlédl tuto náhradu :Microstar R4650-D512 512MB, PCI-E (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59559).
Odhadnete někdo, zda si polepším ? Popř.co byste zvolili do tohoto PC: Sestava od F.Siemens Scaleop -Pentium4, ASUS P5GD1-FM/S, zdroj ATX max.350W, RAM Samsung 2x512 DDR 400Mhz, HDD WD2500JD 260Gb.
P.S. Crysis nepařím, max.tak FarCry, COD 2 ap.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, na tvuj PC je to hodně moc výkonná karta.. máš slabej zdroj, málo ramek.. slabý cpu taky.. stačila by ti HD 3650, ale na tu taky potřebuješ kvlitní zdroj 400W..
tato karta patří poměrně k highendu a potřebuje abys měl aspoň 500W zdroj a sestavu s Dualcore a dvougigovou ram, aby si opravdu využij její grafický potenciál..
pokud nehodláš hrát hry, tak si kup úspornější model.. třeba HD 4350..

Obrázek uživatele JKADER

Zdroj uvažuji koupit nový , něco kolem 500 W (Seasonic ap.), RAMku chci taky dokoupit, mám možnost koupit buď 2x1GB DDR a zapojit je dvoukanálově (a původní RAMky prodat), nebo ke stávajícím 2x512 Gb dokoupit ještě 2x512 a zapojit je jako "single" kanál, maximum na dané desce je 4x1 GB jednokanálově. Dá se obecně říct, který způsob zapojení pamětí (single nebo dual channel) je výhodnější , nebo tam mám "naprat" max. co se tam vejde a neřešit to?
Počítač používám převážně na hry typu FarCry, COD2 ap. a letecký simulátor Reflex, původní karta a konfigurace to hravě zvládala-než odešla.
Myslíš tedy, že za předpokladu výše uvedených doplnění by 4650 byla využitá, nebo by to i tak bylo zbytečné jí kupovat ( procesor (P 4, 3,00 GHz -asi nezlepším - obávám se, že daná zákl.deska ten procesor co uvádíš nepodporuje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, já ten dualcore uvádim v souvislosti s grafikou, kolik vyžaduje, abysi využil její maximum, kdybys chtěl na ten dualcore, jak řikám, tak to je na novou desku a tam by bylo už ddr2, takže starý paměti bys moh vyhodit, zdroj taky, desku taky, procesor taky.. to si sem kup nějakou starčí grafiku, třeba x1650, na tu ti 300W postačí, ale potřebuje externí napájení, takže chce kabel z disketovky..v dnešní době už vyjde líp, investovat do tohoto jen pro funkčnost a na výkon si koupit zas novej a tenle dát třeba na cahtu, takt sem to vyřešil jí..
zamozřemě, dualchannel je teoreticky dvakrát rychlejší, prakticky jen o malinko míň.. u týdle sestavy nemá víc jak 1GB cenu..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.