čtečka karet se nezobrazuje (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, po nainstalování SP2 na XP prof. mi zmizelo zobrazení 4 cest ke čtečkám karet. Zrovna jsem chtěl přesunout fotky z mobilu do PC a asi tím, co jsem zkusil podruhé nainstalovat SP2, protože mi nepřehrává Win media player wav soubory otevírané z emailu, mi zmizely aji ty čtyři čtečky, teda 4v1. Měl jsem s nimi stejný problém už dřív, ale nějak jsem to vyřešil, měl jsem i orig. cédéčko s inst. materiály. Teď už ho nemám a chtěl bych se Vás zeptat, jak to dát zase zpátky dohromady? Obnovení systému bylo zakázané, takže po povolení je tam pouze stav po instalaci SP2. děkuji

Obrázek uživatele TheALuminium

Ta čtečka je externí, nebo interní ?

Obrázek uživatele RudolfIV
[15806] čtečka

ˇDobrý den, čtečka je interní pro MS pro duo, CF MD, SD, SM + 2xUSB a zvuk

Obrázek uživatele TheALuminium

Hm asi k ní nemáte žádné ovladače že? Případně ovladače k základní desce aspoň máte?

Obrázek uživatele RudolfIV
[15808] čtečka

Právě, že ty cédéčka zůstaly někde asi v nenávratnu. Z dokumentace jsem ale zjistil, že MB je AsRock 775V88/775V88+. Neexistuje něco universálního, i když jsem už zkusil aktualizovat ovladače pro jedno ze zařízení USB, které hlásí, že Neznámé zařízení a nejsou nainstalovány ovladače, a to přes windows update. Prý, že pro dané zařízení nejsou lepší ovladače, než jaké jsou, i když mi to ve správci hardwaru píše, že ovladače nenainstalovány. Jinak kořenové rozbočovače USB jsou tam 5x, Universální hostitelský řadič VIA Rev 5 a vyšší 4x VIA USB 2.0 Enhanced Host contoller 1x, Neznámé zařízení 1x

Obrázek uživatele TheALuminium

A zkoušel jste tedy jestli ta čtečka reaguje na připojení nějaké karty?

Obrázek uživatele RudolfIV
[15810] čtečka

Ano, zkoušel jsem tam dát, jako i před tím micro kartu v redukci na sd. Tak jsem si říkal, jestli by nebylo řešením mít bod obnovení a zkusit odinstalovat celý to čtecí zařízení, třeba by se to nějak pak přihlásilo samo?

Obrázek uživatele TheALuminium

No samo, nevím tedy jakou by měl souvislost bod obnovení s odinstalací zařízení. Nicméně pokud zařízení jde odinstalovat tak to zkuste a zkuste najít ty ovladače na internetu a celé to nainstalovat znovu. Bod obnovení můžete zkusit, ale myslím, že to mít vliv nebude.

Obrázek uživatele RudolfIV
[15812] čtečka

Tak nic. Vytáhl jsem ji, to audio bylo zapojený asi špatně, USB nevim jak. Konektory u audia byly celý zkroucený, tak koupím novou i s ovladačema a návodem na zapojení. Moc dík a promiňte, že jsem to nerozebral, mohl jsem Vám ušetřit pár chvil.

Obrázek uživatele TheALuminium

Dobrý nic se neděje, uzamykám téma ...
LOCK